Life&style

7 znakova da će tvoj sin jednog dana izrasti u pravog muškarca i cool frajera

  • Naravno da svaka majka želi najbolje svojoj djeci i naravno da se trudi da njihova djeca odrastu u cool ljude 
  • Međutim, odnos majki i sinova je poseban i o majčinom odgoju mnogo ovisi kakav će sin biti muškarac
  • Ovih sedam znakova će ti pokazati jesi li na najboljem putu da tvoj sin izraste u cool frajera

Doista, odnos majke i sina vrlo je poseban. I sve je povezano s puno, jako puno ljubavi. Ali, možda i sa željom da majka odgoji sina tako da će ženski svijet u budućnosti dobiti jednog sasvim pristojnog muškarca… Ovih sedam znakova ti govore da ćeš uspjeti! 

1. Tvoj sin točno zna kako mamu motati oko malog prsta 

„Mama, ti si najnajbolja!“ Pet minuta kasnije: „Mogu li sada samo malooo gledati televiziju?“ Ono što nam se čini da je obična manipulacija, doista to i jest. Međutim, ako funkcionira, to je prilično jasan znak da tvoj mališan zna flertovati. I to spada među osnovne kompetencije cool tipa. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

2. Tvoj dječak smije biti dječak – bez grižnje savjesti 

Biologija ili sociologija – djevojčice i dječaci nisu izrezani iz istog drva. Naši dječaci su nešto grublji od djevojčica. Vole se tući, svađati i uživaju u natjecanju. Svjesna si toga i spremna si na malu borbu? Izvrsno! Dobra pretpostavka za zdravu sliku o sebi i dobra porcija samopouzdanja za tvog potomka. 

Možda vas zanima Roditelji koji odgajaju najuspješniju djecu komuniciraju s njima na jedan specifičan način Rubrika Life&style Life&style

3. Objasnila si svom sinu da nije kralj  

„Donesi mi jelo i papuče!“ Takvih je likova dovoljno i previše na ovom svijetu. Ako si odgojila sina da je svjestan kako mora sudjelovati u zajedničkom životu te da mu to čak pričinjava zadovoljstvo, jako si dobro to napravila! 

4. Tvoj sin ima lutku ili neku plišanu životinju 

„Draga, dijete plače“. Ne, takve tate više ne želimo. Ako dječaci već rano shvate da „rado se brinuti“ nije isključivo ženska stvar, jednog dana će biti dobri očevi. Na sreću, „odsutni otac“ sve je manje poželjan. Dakle: ne, lutke nisu samo za djevojčice. Može i neka plišana životinjica ili pravi kunić. Glavno da se brine o nečemu. 

5. Tvoj sin se ne ruga slabijima 

Naučila si sina da snaga nije nešto što se smije nekontrolirano i nepošteno koristiti – osobito nad slabijima od sebe? Čestitamo! Imat ćemo još jednog sjajnog muškarca na ovoj planeti. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

6. Imaš partnera koji se prema tebi odnosi s poštovanjem 

Jasno je da kao majka ne možeš sinu pokazati baš sve o tome kako se ponaša cool tip. Međutim, ako imaš cool tipa u kući, koji se s poštovanjem odnosi prema tebi i djeci, onda tvoj sin ima junaka kojeg se isplati oponašati. 

7. Možete razgovarati, čak i o osjećajima

Ne pitaš sina samo o tome što je radio i doživio, nego i tome što je osjetio pri tome? Također mu pričaš kako se osjećaš iznutra kad makneš fasadu? Potpuno je svejedno može li odgovoriti na to. Važno je samo da nekako ostane u kontaktu sa svojim emocijama. Za to ti ne treba previše truda, jer djeca se ovako i onako osjećaju vrlo s(a)vjesno. Neki odrasli su to zaboravili. Ali cool muškarci to mogu. A i cool majke.  

Možda vas zanima 8 dugotrajnih učinaka odrastanja s perfekcionistički nastrojenim roditeljima Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0