Life&style

7 stvari koje žene sa savršenom kosom uvijek rade

  • Jedan od glavnih neprijatelja lijepe kose je vrućina: vruća voda, vruć fen...
  • Približava se ljeto: i ono krije svoje zanke...
  • Njega ne ide samo izvana - za lijepu kosu zaslužna je i hrana

Svaki dan na Internetu, televiziji ili u časopisima gledamo razne zvijezde i zvjezdice sa savršenom kosom. Pošto nemamo tročlani tim stilista, pokušavamo izvući maksimum iz naše kose s novim proizvodima te trendovskim frizurama. Ali, to nije potrebno. Otkrit ćemo ti sedam jednostavnih trikova koje jako dobro znaju žene s lijepom kosom…

Možda vas zanima Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

1. Izbjegavaju vrućinu 

Stilisti preporučuju sušenje i uvijenja kose bez vrućine, s pomagalima koja su prema kosi nježna, odnosno ne uništavaju je nepotrebno vrućinom. Ako se kod dnevne rutine baš nikako ne možeš odreći fena ili pegle, obavezno koristi sprej za zaštitu kose od vrućine. 

2. Spavaju na svili 

Ubuduće spavaj na posteljini od svile! Naime, nježna tekstura svile neće jako zapetljati kosu – kao pamuk, na primjer. Tako će ti kosa ostati mekša.  

3. Ne štede na regeneratoru 

Vlasište zahtijeva – kao i naša koža – vlagu. Stoga koristi hidratantni regenerator svaki puta kad pereš kosu. 

4. Zdravo se hrane

Pretpostavka za lijepu kosu je zdrava prehrana. Osobito je poželjno jesti puno namirnica koje imaju visok udio željeza, cinka i omega-3 masne kiseline – daju kosi sjaj, volumen i potiču rast. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#CharlizeTheron ❤

A post shared by Charlize Theron 🇵🇭 (@charlizetheronunofficial) on

5. Unose važne vitamine 

Kako bi otkrila nedostaju li ti možda važni vitamini, pogledaj koliko su ti zdravi koža i nokti. Primjerice, ako ti je koža suha i ljušti se, a nokti su lomljivi, velika je vjerojatnost da i tvoja kosa treba dodatnu njegu. Biotin (vitamin H), kojeg ima u zobenim pahuljicama, riži ili žumancima, jako je važan za lijepu kosu te sprječava ispadanje kose. Osim toga, vitamini A, B i C pozitivno djeluju na rast kose. 

6. Ne provode puno vremena na suncu 

Osim što previše sunca šteti našoj koži, šteti i kosi. Kako bi to spriječila, vrhunski stilisti preporučuju svaki drugi dan takozvani „leave-in-conditioner“ odnosno regenerator koji ne treba ispirati. Redovito korištenje od sredine glave do vrhova sprječava štetu od UV-zraka, vjetra i slane vode. 

Možda vas zanima Olival, Biobaza, Mala od lavande, La Croa - testirala sam 4 šampona hrvatskih proizvođača Rubrika Beauty Beauty

7. Pranje hladnom vodom 

Nemoj prati kosu jako vrućom vodom. Pretjerana vrućina oduzima kosi volumen – stoga se preporučuje prati kosu mlakom vodom. Proizvode za njegu isperi uvijek hladnom vodom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

on my way to ancient aliens interview 👽 💜

A post shared by Megan Fox (@meganfox) on

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0