Life&style

7 pravila za šminkanje koja će dobro doći svakoj ženi nakon što prijeđe 30-tu

  • Bez obzira koliko godina imala, svaka žena želi imati lijepo, zdravo i njegovano lice
  • Kako bi to ostvarile važno je da ovisno o svojoj dobi slijedimo određena beauty pravila 
  • Ovog puta otkrivamo ti kojih to sedam pravila trebaš prigrliti ako si prešla 30. godinu života.

Pravila šminkanja razlikuju se ovisno o životnoj dobi u kojoj se nalazimo. Iste proizvode, kao i tehnike nanošenja make upa ne koristimo kao dvadesetogodišnjakinje i kao tridesetogodišnjakinje. Ipak, ma koliko godina imale uvijek težimo tome da izgledamo najbolje. Ovoga puta otkrivamo ti kojih je to sedam osnovnih pravila kojih bih se svaka žena trebala pridržavati nakon što je prošla 30. godinu života. Sastavljeni su prema savjetima vizažistice Andree Ali koja vodi uspješan beauty kanal s nešto više od 640 tisuća pretplatnika. Ova 35-godišnjakinja posljednje desetljeće živi i radi u Parizu gdje se premetnula u jednu od najpoznatijih make up artistica. 

Možda vas zanima Ovu pogrešku s frizurom rade mnoge žene u 40-ima, a rješenje su dvije frizure koje pristaju svima Rubrika Beauty Beauty

 

1. Briga o koži je na prvom mjestu

Šminka jest važna, ali ukoliko nemaš dobro podlogu za nju ništa neće izgledati dobro. Da bi koža izgledala zdravo prvenstveno je potrebno voditi brigu o njoj. Ni najskuplja šminka na svijetu ne može sakriti tragove zanemarivanja i nebrige prema vlastitom licu. 

2. Kožu je važno pripremiti prije nanošenja šminke

Ako nisi pjevačica ili glumica koja će provesti dva sata nastupajući ispred reflektora te će zbog toga preskočiti hidratantnu kremu, znaj da ti to ne bi trebala učiniti. Priprema kože prije šminkanja ne označava samo upotrebu primera već i posebnih krema koje će joj osigurati dovoljno vlage te omogućiti da tvoj puder još bolje prianja uz lice. Uporaba hidratantne kreme je ono minimalno što moraš učiniti prije nanošenja kozmetičkih proizvoda.

3. Kupuj manje, ali kvalitetnije

Imaš li u svojoj kolekciji velik broj kozmetike, a koristiš tek nekoliko proizvoda? Ako je tvoj odgovor potvrdan znaj kako je sada pravo vrijeme za mijenjanje ove životne navike. Sklone smo kupovati i iskušavati veći broj proizvoda jer uvijek tražimo one za koje vjerujemo da će djelovati još bolje od onih koje već posjedujemo. Stoga prije nego se odlučiš na kupnju dobro promisli da li ti željeni proizvod uistinu treba i da li je namijenjen tvom tipu kože. Ako je proizvod skuplji, a koristit ćeš ga više puta ona je konačna računica na tvojoj strani te će se to pokazati znatno povoljnijom opcijom od kupnje jeftinijeg proizvoda koji ćeš koristiti samo jedanput.

Možda vas zanima Neke od ovih pogrešaka rade gotovo sve žene u 40-ima i 50-ima, a nisu toga svjesne Rubrika Life&style Life&style

4. Uloži novac u kvalitetne kistove

Kvalitetno ne mora odmah značiti i skupo! Dapače, na tržištu su dostupni brojni kvalitetni kistovi po vrlo pristupačnim cijenama. Ovo pravili se odnosi na izgled kistova. Mnoge žene imaju veliki broj kistova, a među njima često prevladavaju oni većih dimenzija. Izbjegavaj kupnju predimenzioniranih kistova i svoj novac radije uloži u nekoliko manjih kistova s kojima ćeš uspješno moći nanositi različite tipove proizvoda.

5. Crveni ruž

Svaka žena bi trebala posjedovati dobar crveni ruž! Naravno, neke među vama će na ovu tvrdnju samo odmahnuti rukom i konstatirati kako ruž crvene boje nije za njih. No, ako je vjerovati vizažistima i make-up artistima, crveni ruž pristaje različitim tipovima lica i svakom tenu, jedino je potrebno pronaći crvenu nijansu koja će savršeno pristajati tvojoj boji kože te neće potencirati moguće nedostatke. 

Možda vas zanima Klasičarka, minimalistica ili...? Najpopularniji stilovi blagdanskog uređenja doma i kako ih kopirati Rubrika Life&style Life&style

6. Ne povodi se trendovima, slušaj vlastiti instinkt

Nemoj biti rob trendova kada je kozmetika u pitanju već slijedi svoje instinkte. Društvene mreže i modni magazini svakodnevno kreiraju nove trendove u beauty svijetu. Naglašena kontura, velike obrve, nude usne... samo su neki od trendova koji su posljednjih godina uzeli danak. No, ne treba uvijek slijepo slijediti trendove ma kako primamljivo oni izgledali na fotografijama. Do sada si već sigurno naučila što ti najbolje pristaje i s kakvom šminkom se osjećaš najudobnije. Naravno, uvijek možeš ostaviti mjesta eksperimentiranju, no neka to bude iznimka, a ne pravilo.

7. Manje je više

Premda ova toliko puta izgovorena rečenica zvuči kao najveći klišej, kada je make up u pitanju to je zapravo istina. Kako starimo, licu odgovara korištenje što manje dekorativnih proizvoda. Ako pretjeramo s nanošenjem šminke možemo stvoriti kontraefekt i potencirati ono što smo prvotno željele sakriti. 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0