Life&style

5 loših stvari dogodi se u tijelu ako ne piješ dovoljno tekućine

  • Stručnjaci savjetuju da pijemo oko 2,2 litre vode dnevno (muškarci oko 3 litre)
  • Bore i napadi gladi samo su neke od negativnih posljedica nepijenja

Možda vas zanima 13 namirnica koje te čine lijepom (jer su pravi su borci protiv bora) Rubrika Life&style Life&style

1. Riskiraš opasne zdravstvene probleme 

Istraživanja su pokazala sljedeće: tko pije puno tekućine, smanjuje rizik od raka mjehura i crijeva. Također se znatno smanjuje rizik od srčanog infarkta, kao i dobivanje bubrežnog kamenca. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Metabolizam stagnira 

Znanstvena istraživanja su pokazala da se prosječni ljudski metabolizam – odnosno, koliko kalorija potroši tijelo u mirovanju – znano ubrza ako je tijelo dobro hidratizirano.

3. Padaju intelektualne sposobnosti 

Znanstvenici su u jednom istraživanju otkrili da su mozgovi dehidriranih tinejdžera radili drugačije od njihovih kolega koji su bili hidratizirani. Naime, malen unos tekućine natjerao tinejdžere da više naprežu mozak za određene intelektualne aktivnosti. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Više jedeš 

Ako prije svakog obroka popiješ čašu vode, jest ćeš manje – te tako unijeti manje kalorija, imati bolju liniju. Također možemo pobrkati osjećaje žeđi i gladi. Koji put poriv da idemo nešto pojesti samo znači da si - žedna.

Možda vas zanima Voda s limunom itd.: zdravstveni savjeti koji mogu više naštetiti nego koristiti Rubrika Life&style Life&style

5. Bore se pojačavaju 

Zbog nedovoljnog unosa tekućine koža će brzo izgledati blijedo i naborano. Voda ispunjava bore iznutra te se brine za zdrav i sjajan ten. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ingamasti

    Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je > > > > > www.Takeslim.Com