Ono što mnogi ne znaju - loš, „pogrešan“ doručak može naškoditi tvom tijelu
Ujutro si morala obaviti još neke stvari prije doručka, a onda si odjednom shvatila da si jako gladna, a nemaš baš vremena za spravljanje… U takvim trenucima znamo zgrabiti hranu koja i nije baš dobra za nas – osobito ujutro na prazan želudac. Ovih pet namirnica izbjegavaj za prvi obrok…
1. Rajčice
Inače su rajčice superzdrave i ukusne. Pune su vitamina i antioksidansa. Međutim, ako jedeš samo rajčice za doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu uzrokovati bolove u želucu.
2. Agrume
Limun, naranča, grejp, mandarine i ostali agrumi bogati su vitaminom C. Međutim, njihova kiselina može napasti sluznicu te izazvati „ranice“ u ustima – koje mogu biti neugodno bolne.
3. Kolačiće s kvascem
Kvasac, osobito ako ga konzumiraš ujutro na prazan želudac, može nadražiti želudac te izazvati nadutost i probleme s probavom. Dakle, ujutro izbjegavaj kolače te lisnato tijesto.
4. Krastavce
Općenito bi trebalo izbjegavati sirovo povrće za prvi obrok. Krastavce osobito – izazivaju žgaravicu i nadutost.
5. Jogurt
Jogurt sadrži brojne vrijedne mliječne bakterije koje su odlične za crijevnu floru. Međutim, kad se konzumira na prazan želudac, dobre bakterije ubije želučana kiselina.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.