Life&style

Doručkovanje OVE namirnice čini nas pametnijima?!

...molimo se da je ovo istina i odmah krećemo put trgovine po jedan za sebe, odnosno svoj mozak, očito!

Novo istraživanje je pokazalo kako su ljudi koji za doručak jedu sladoled (da, sladoled, dobro si pročitala!) - pametniji. Ma sve i da ovo nije istina, mi ćemo dati priliku ovoj informaciji i uživati u doručku više nego ikada jer... Sladoled!

Možda vas zanima Želimo ga odmah sada! Stiže Macho od bijele čokolade! Rubrika Life&style Life&style

Japanski znanstvenici došli su do ovog zaključka nakon što su njihovi ispitanici pokazali kako su nakon sladoleda za doručak imali bolje vrijeme reagiranja te lakše i brže procesuirali informacije od onih koji su doručkovali 'tradicionalno'. Tako je profesor Koga, sa sveučilišta Kyorin, ustanovio da mala porcija sladoleda nakon buđenja budi naša osjetila i moć zapažanja dvostruko brže nego inače. Odnosno sladoledom dolazi do takozvanog 'mentalnog boosta'. 

Možda vas zanima Zašto ne bi trebala ovo voće jesti za doručak Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Plus: povezali su konzumaciju sladoleda sa smanjenim mentalnim iritacijama, odnosno manje smo živčani i općenito opušteniji. Profesor Koga došao je do sličnih zaključaka i nakon što je svojim ispitanicima ujutro dao hladnu čašu vode, ali porcija sladoleda je ipak pokazala nešto višu razinu mentalne stimulacije. Ma, nama se sviđa priča sa sladoledom i odmah krećemo put trgovine po novi doručak...

Photo: Instagram

Komentari 0