Life&style
5 trikova za super ukusnu salatu

5 poteza kuharskih velemajstora da od salate načine posebno zanimljivo jelo

  • Salata je svestrana i bezbroj je ukusnih kombinacija okusa i tekstura
  • Može se upariti s izvrsnom hranom kako bi se dobio najbolji okus
  • Otkrit ćemo ti 5 trikova s kojima će svaka salata biti super ukusna

Samo nekoliko listova zelene salate i rajčice? Pa valjda možeš bolje... Uloži još nekoliko minuta u pripremu svoje salate i svaku pretvori u uzbudljivo iskustvo okusa. Ovo zdravo jelo možeš dodatno začiniti sa sljedećih pet trikova…

1. Osnova

Umjesto klasične zelene salate (puterice, kristalke, endvije i sl.), uzmi mladi špinat, radič, maslačak ili rikolu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beth (@boroughchef)

2. Povrće

Pomiješaj različite vrste povrća. Možeš probati kombinirati i s tikvicama ili patlidžanom sa žara. Pečeni batat također je izvrstan u salatama i daje dodatni profinjeni okus.

Jednostavan recept: omiljena salata od krumpira Marthe Stewart

3. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi daju odličnu aromu i mogu se ubaciti u svaku salatu – svejedno jesu li to bademi, sjemenke suncokreta ili orasi. Ne samo da imaju dobar okus, nego su i izvrstan izvor bjelančevina.

4. Bjelančevine

Ukusne „delicije“ ne bi trebale nedostajati ni u jednoj salati. Trakice od pilećih prsa, tunjevina ili škampi tjeraju nas da još više želimo zdrav obrok i svakako ih treba uključiti u salatu.

Možda vas zanima Salata s piletinom ili plodovima mora: 4 brza recepta koji nude pravo osvježenje za ljetnih vrućina Rubrika Life&style Life&style

5. Dodaci

Nekoliko malih grijeha može se mirne savjesti dodati na inače uzorno jelo. Sir, jaja, pržena kvinoja ili nekoliko kriški baguetta s češnjakom povećavaju nam apetit.

Photo: Shutterstock

Komentari 0