Life&style
Omiljena salata od krumpira Marthe Stewart

Jednostavan recept: omiljena salata od krumpira Marthe Stewart

  • Obožavamo jednostavne i ukusne recepte Marthe Stewart
  • Kao i uvijek, ima izvrsne savjete za klasična jela  
  • Donosimo ti recept za salatu od krumpira, koji ovo klasično jelo podiže na novu razinu

Netko te je pozvao na spontani roštilj ili su ti došli gosti pa trebaš nekompliciranu, ukusnu hranu koja se svima sviđa? Onda je salata od krumpira uvijek dobar izbor! A ako postoji netko na koga se možemo osloniti za recepte, to je guru životnog stila Martha Stewart. Tajna za uspješnu salatu od krumpira: uz majonezu koristi ocat i senf. To čini salatu posebno uravnoteženom, smatra Stewart.

Salata od krumpira Možda vas zanima Salata od krumpira nikad više neće biti ista (samo bolja) ako joj dodaš ovaj sastojak Rubrika Life&style Life&style

Evo jednostavnog recepta:

Sastojci za 6 porcija:

• 1,5 kg krumpira

• 3 žlice bijelog octa

• 190 g (biljne) majoneze

• 2 žlice senfa

• 3 stabljike celera (približno 150 g)

• 20 kiselih krastavaca

• 3 mlada luka (približno 40 g)

• sol i papar

Salata s piletinom ili plodovima mora: 4 brza recepta koji nude pravo osvježenje za ljetnih vrućina

Priprema

1. Oguli krumpir pa nareži na kockice. Zatim stavi krumpir u veliki lonac, ulij vode da ga prekrije (najmanje 5 cm) i obilno začini solju. Zakuhaj, a zatim smanji vatru i nastavi kuhati dok krumpir ne omekša i lako ga probodeš nožem (osam do devet minuta).

2. Ocijedi krumpir pa stavi u posudu. Pomiješaj sa dvije žlice octa te začini solju i paprom. Zatim ostavi da se potpuno ohladi oko pola sata.

3. U međuvremenu pomiješaj majonezu sa senfom i preostalom žlicom octa.

4. Operi celer pa nareži na tanke ploške, kisele krastavce nareži na trakice, a mladi luk operi te nareži na kolutiće. Sve pomiješaj s majonezom, a zatim pažljivo umiješaj u kuhani krumpir. Začini solju i paprom i uživaj. 

Savjet: salata od krumpira može se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku jedan dan (izvadi je iz hladnjaka oko 30 minuta prije posluživanja).

Photo: Shutterstock

Komentari 0