Life&style 29. listopada 2022.

5 najboljih erotskih trilera na Netflixu: Napeti zapleti i strastvene romanse ostavljaju bez daha

Netflix.
  • Erotski trileri nerijetko su u stanju zaokupiti našu pažnju intrigantnim zločinima te bujicama emocija koje te iste zločine najčešće prate
  • Iako u posljednje vrijeme dominiraju true crime serije, uvijek ćemo rado pogledati neki napeti film u kojem uz kriminalistički zaplet ne nedostaje i strastvenih romansi
  • Donosimo popis od trenutačno pet najboljih erotskih trilera 

Možda nam se čini da u posljednje vrijeme Netflixom ponovno dominiraju true-crime sadržaji, no činjenica je da zapravo ravnomjerno pristižu i veseli božićni naslovi, i oni nešto mračniji i strašniji, savršeni za gledanje uoči Noći vještica. Bez brige, nije nam promaknuo ni interes koji redovito pobuđuju naslovi u kojima, uz kriminalistički zaplet, strast frca na sve strane pa smo se potrudili iskopati najsočnije erotske trilere koje je u ovim trenucima moguće pronaći na ovoj najpopularnijoj streaming platformi. 

Bolničar

Priča je fokusirana na dva glavna lika - Angela (Mario Casas) i Vane (Déborah François). Ovaj španjolski triler prati Angelov život nakon što on doživi nesreću i nosi se s prihvaćanjem ili bolje rečeno odbijanjem života u invalidskim kolicima. Stvari poprimaju mračan smjer nakon što on, postavši opsjednut ženom koja ga je odlučila ostaviti i uvjeren da mu ona nije bila vjerna, krene kovati prilično mračnu i zlokobnu osvetu. 

Možda vas zanima... Izabrali smo najbolje 'strašne' filmove i serije koji dolaze na Netflix uoči Halloweena Rubrika Life&style Life&style

Cam 

Kao što mu samo ime sugerira, ovaj je film gotovo poput istraživačkog trilera na ekranu. Radnja prati život Lole (Madeline Brewer), poznate i kao Alice, koja se polagano uspinje i niže jedan uspjeh za drugim, a sve u želji da postane jedna od najboljih cam djevojaka. Njezini chatovi i privatni sastanci krenu bivati sve češći, kada shvati da je netko hakirao njezin račun i ukrao joj identitet. Njezina sumnja prelazi na najuspješnije djevojke, a film prati Lolino putovanje do razotkrivanja tajanstvene osobe koja joj je ukrala sredstva za život i identitet.

365 dana 

Unatoč kritikama, film '365 dana' je bio veliki hit za Netflix. Film je naišao na žestoke reakcije jer su kritičari istaknuli da zaplet veliča kulturu silovanja i Stockholmski sindrom, no, budući je film postao jedinstvena senzacija te je ocijenjen kao profitabilan, ovaj je poljski erotski triler koji se temelji na trilogiji Blanke Lipińske dobio dva nastavka.

Trilogija se može pogledati na Netflixu, a priča prati Laurino putovanje na Siciliju gdje ubrzo biva oteta. Massimo (Michele Morrone) tada odluči držati Lauru (Anna-Maria Sieklucka) kao taoca 365 dana kako bi se ona zaljubila u njega. Zaplet možda ne zvuči obećavajuće, ali je svakako priča zanimljiva za gledanje.

In the Shadow of Iris

Iris (Hélène Barbry), žena mladog bankara nestaje u Parizu. Istraga se rasplamsava kada se ispostavi da je jedan mehaničar slučajno imao veze s njezinom otmicom. Priča se polagano raspliće kroz istragu, samo da bismo shvatili da je u pozadini puno više od onoga što nam se na prvi pogled čini.

Ovaj je film nezaobilazno štivo za sve ljubitelje trilera, kako zbog dobro napisane radnje, tako i zbog kinematografije koja odlično nadopunjuje tempo filma.

Možda vas zanima... Poslastica za ljubitelje magije: 'Škola dobra i zla' je Harry Potter nove generacije i sutra dolazi na Netflix Rubrika Life&style Life&style

Geraldova igra

Ovaj je film definitivno zasluženo na vrhu ove liste. Radnja prati Jessie i Geralda, istrošeni par koji se odlučuje na izlet s ciljem ponovnog rasplamsavanja strasti koju je par nekoć imao, ali se u posljednje vrijeme bori održati, a ubrzo nakon što stignu u udaljeno mjesto, Gerald (Bruce Greenwood) doživi srčani udar i umre.

Ono što služi kao vrhunski zaplet u ovoj priči je da je Jessie (Carla Gugino) bila lisicama vezana za krevet u trenu kada se to dogodilo pa ona gubi razum nakon što ostaje zarobljena bez hrane, vode ili pomoći. 

Komentari 0