Life&style
Kako izgubiti masnoću na trbuhu tijekom menopauze

4 savjeta koji će ti pomoći da izgubiš masnoću na trbuhu tijekom menopauze

  • U menopauzi lako možeš nakupiti masnoće na trbuhu
  • Međutim, to nije sve: nekako se tvrdoglavije drže i teško ih se riješiti
  • Kako bi ih se ipak riješila, pomoći će ti ovi prehrambeni savjeti

Tijekom menopauze mnogo se toga mijenja. Između ostalog, metabolizam se usporava i mijenja se tjelesni sastav. Žene također imaju tendenciju skladištenja viška masnoće na trbuhu. Ali, tome se može suprotstaviti! Otkrit ćemo ti kako izgubiti salo na trbuhu tijekom menopauze.

Možda vas zanima 7 aplikacija koje su super korisne za ljeto Rubrika Life&style Life&style

 

1. Jedi dovoljno bjelančevina i vlakana

Bjelančevine i topiva vlakna pridonose sitosti i tako smanjuju rizik od želje za hranom. Istodobno idu ruku pod ruku s mnogim drugim pozitivnim svojstvima: bjelančevine podržavaju održavanje mišića (smanjenje mišićne mase u starijoj dobi rezultira manjom dnevnom potrebom za kalorijama, a neiskorišteni mišići postaju zalihe masti), a vlakna su pak dobra za crijeva. Hrana bogata vlaknima je, primjerice: zob, krumpir, mahunarke, voće i povrće.

2. Uzimaj probiotike

Probiotici su zdrave bakterije koje se nalaze u hrani i dodacima koji podržavaju zdravlje crijeva gradeći crijevnu floru. Istraživanja su pokazala da probiotički dodatak hrani može značajno smanjiti masnoće na trbuhu - sudionici istraživanja izgubili su do 50 posto više kilograma nego žene koje su uzimale placebo. Hrana bogata probioticima uključuje jogurt, kiseli kupus, miso juhu, mekani sir, kefir, kruh od kiselog tijesta i kisele krastavce.

Što jesti u menopauzi ako želiš izbjeći dobivanje kilograma: Galveston prehrana nudi rješenje

3. Uzimaj ulje boražine

Ulje boražine ekstrahira se iz sjemena biljke boražine i poznato je po protuupalnim svojstvima. Zbog visokog udjela višestruko nezasićenih gama-linolenskih masnih kiselina, pomaže kod hormonalnih fluktuacija, depresivnog raspoloženja i poteškoća s koncentracijom, a ulje ublažava i simptome PMS-a poput bolnih grudi i grčeva. Ulje boražine također pomaže u borbi protiv dosadnih masnoća na trbuhu - nekoliko je istraživanja pokazalo da uzimanje tijekom menopauze može pridonijeti značajnom smanjenju opsega struka i kukova.

Oprez: osobe s niskim krvnim tlakom smiju jesti samo male količine ulja boražine toga jer snižava krvni tlak. 

Sojino mlijeko više nije 'tajno oružje' protiv simptoma menopauze: sad se zna da ublažava valunge

4. Intervalni post

Intervalni post (poznat i kao metoda 16 : 8) općenito pomaže u gubitku kilograma, ali u menopauzi je doista korisno za tijelo. Naime, svatko tko jede u vremenskom roku od osam sati, a zatim napravi pauzu od 16 sati, osigurava da razina glukoze u krvi ostane niska - visoka razina šećera u krvi pogoduje skladištenju trbušne masti.

Photo: Shutterstock

Komentari 0