Life&style
Zendaya, film Challengers

20 najboljih filmova koji izlaze 2024, neki su doista epski

  • Filmofili se već pitaju – koji su najbolji filmovi koji izlaze 2024.? 
  • Nema ništa bolje od planiranja unaprijed, a dobra je vijest je da ima za svakoga ponešto
  • Dolazi nam svemirska znanstvena fantastika redatelja kultnog 'Parazita' Bonga Joon-hoa, nostalgični nastavak 'Bubimir 2', novi 'Mad Max' i ulazak Lady Gage u filmski svemir 'Jokera', a to nije sve…

Zendayina teniska romcom drama 'Challengers' izgleda prilično epski (ne bismo očekivali ništa manje od nje), dok nas Paul Mescal i Andrew Scott žele natjerati na plač prekrasnim filmom 'All Of Us Strangers'.

Kako bi bilo da ovu godinu češće provodimo u kinu? Ovdje je pregled fenomenalnih filmova koji izlaze u 2024. godini, a za koje već sada treba znati.

'Poor Things'

Temeljen na romanu Alasdaira Greya, 'Poor Things' je druga suradnja redatelja Yorgosa Lanthimosa i glumice Emme Stone nakon filma 'Miljenica' iz 2018. godine. U vizualno odvažnom filmu, Stone glumi Bellu, mladu ženu koja saznaje da je stvorena u znanstvenom eksperimentu - premda ima tijelo odrasle žene, ima mozak novorođenčeta. To je novi pogled na priču o odrastanju koja nas sve tjera da se preispitamo što znači biti žena. S odvažnim nastupima Stone i Marka Ruffala te steampunk dizajnom u boji slatkiša, ovaj film ne smiješ propustiti.

'Paddington u Peruu'

Naš omiljeni mali medo vraća se za još jednu avanturu. 'Paddington u Peruu', treći film u omiljenoj franšizi, prikazuje medvjedića koji voli marmeladu kako se vraća u svoj rodni Peru u posjet teti Lucy. Naravno, dolazi i njegova nova obitelj, Brownovi.

'Hot Milk'

Temeljen na hvaljenom romanu Deborah Levy, 'Hot Milk' ima zvjezdanu postavu koja uključuje Emmu Mackey, Fionu Shaw i Vicky Krieps. Film prati Rose (Shaw) – koja pati od neobične bolesti – i njezinu kćer (Mackey), koje stižu u Španjolsku u posjet šamanskom liječniku u nadi da će pronaći čudesni lijek za Rose.

'Blitz'

Drama o Drugom svjetskom ratu koju je režirao Steve McQueen, 'Blitz', daje intiman pogled na bombaške napade u Londonu. Glumačku postavu čine Saorise Ronan, Harris Dickinson i Stephen Graham. Premda još ne znamo previše o radnji filma, znamo da je McQueen jedan od najuzbudljivijih redatelja na svijetu — njegova serija 'Small Axe', koja je istraživala živote 'crnih' stanovnika Londona, bila je jedna od najboljih serija koje su izašle 2020. godine, pa ne sumnjamo da će 'Blitz' biti jednako izvanredan.

'Bob Marley: One Love'

Jamajkanski pjevač i tekstopisac Bob Marley bio je jedan od najvećih svih vremena. Njegova glazba ne samo da je transformirala glazbenu industriju, nego je potaknula pokret inspiriran idejama ljubavi, razumijevanja i zajedništva. Novi biografski film, 'One Love', istražit će njegov život i karijeru, u kojem glume Kingsley Ben-Adir kao Marley, Lashana Lynch kao njegova supruga, te James Norton  kao njegov producent.

'Bubimir 2'

Nastavak klasika je u izradi već neko vrijeme – i jako nam je drago da je uskoro gotov. Premijera je zakazana za jesen, a vidjet ćemo Catherine O'Hara, Michaela Keatona i Winonu Ryder kako repriziraju svoje uloge, uz uzbudljive pridošlice Jennu Ortegu, Monicu Bullucci, Willema Dafoea i Justina Therouxa.

'Twisters'

To je epski film katastrofe u kojem glume Daisy Edgar-Jones, Daryl McCormack i Kiernan Shipka. Pretpostavka je ažuriranje filma 'Twister' iz 1996. godine, koji je istraživao priču o paru lovaca na oluje koji riskiraju svoje živote kako bi testirali eksperimentalni sustav upozoravanja na vremenske uvjete.

Ryan Goslin kao Ken Možda vas zanima Ryan Gosling ima božićnu verziju pjesme 'I'm Just Ken' iz filma 'Barbie' - ne možemo prestati slušati Rubrika Life&style Life&style

'Furiosa'

Vraćamo se u svijet 'Mad Maxa' zbog prednastavka 'Furiosa', u kojem glumi Anya Taylor-Joy, a glumit će mlađu verziju lika Charlize Theron, a tu su još i Chris Hemsworth i Tom Burke. Charlize se očito neće vratiti, ali svejedno ćemo držati fige.

'All of Us Strangers'

Ovaj film je već dobio ozbiljnu pažnju. S Andrewom Scottom i svestranom zvijezdom Paulom Mescalom, 'All Of Us Strangers' prikazuje upečatljiv odnos kada se Scottov lik Adam vraća domu iz djetinjstva, gdje upoznaje Harryja (Mescala).

'The Color Purple'

Ova glazbena drama adaptacija je cijenjenog romana Alice Walker o borbama afroameričkih žena koje žive na Jugu tijekom ranih 1900-ih. Oprah, Taraji P.Henson, Danielle Brookes i Halle Bailey čine zvjezdanu postavu.

'Challengers'

Opisan kao romantična sportska komedija, u filmu 'Challengers' glumi superzvijezda Zendaya, kao i Josh O'Connor i Mike Faist. Film je režirao Luca Guadagnino. Zendaya glumi Tashi Donaldson, tenisačicu koja na kraju upravlja karijerom supruga svog kolege tenisača nakon ozljede. Ali priča ima još nešto...

'Mickey 17'

U prvom filmu redatelja kultnog filma 'Parazit', Bong Joon-hoa, glumit će Robert Pattinson, kao i zvijezda 'Walking Deada' Steven Yeun, Toni Collette i Mark Ruffalo. Ispričat će priču o 'potrošnom' čovjeku u svemirskoj misiji, s novim klonovima njega samog koji se iznova izgrađuju s njegovim sjećanjima svaki put kad umre. 

'Opasne djevojke'

Veliki klasik vraća se u glazbenoj varijanti. Renée Rapp glumit će Reginu George, dok će Tina Fey i Tim Meadows ponoviti svoje uloge iz originalnog filma. Bit će to apsolutna poslastica. 

'Madame Web'

U glavnim ulogama su Sydney Sweeney i Dakota Johnson, a film 'Madame Web' prati Dakotin lik Cassandru Webb, koja počinje dobivati vizije budućnosti nakon svog iskustva na rubu smrti. Nailazi na skupinu međusobno povezanih 'Spider Womena', 'žena paukova'.

'Wicked'

Stiže filmska adaptacija omiljenog 'Oz spinoff' mjuzikla, u kojem glume Ariana Grande, Cynthia Erivo, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum i Jonathan Bailey. 

'IF'

'IF' (što je skraćenica od 'imaginarni prijatelji') govori priču o mladoj djevojci koja otkriva da može vidjeti tuđe imaginarne prijatelje koje su napustila djeca kojoj su pomogli. Glasove daju i gliume Ryan Reynolds, Phoebe Waller-Bridge, Steve Carrell, Vince Vaughn, Emily Blunt, Awkwafina, Matt Damon... popis se nastavlja!

'Izvrnuto obrnuto 2'

Nastavak koji smo svi čekali. Riley se vraća, ovaj put kao tinejdžerica, a susreće se s čitavim nizom emocija, koje se manifestiraju kao stvarni likovi. Maya Hawke pridružuje se glumačkoj ekipi kao 'Anksioznost' i jedva čekamo vidjeti njezino izvođenje ovog osjećaja.

'The Fall Guy'

Ryan Gosling glumi nekadašnjeg vrhunskog kaskadera koji nevoljko preuzima ulogu tragatelja za svojom bivšom djevojkom (Emily Blunt) kada ona nestane. To je adaptacija TV serije iz 1980-ih, u kojoj također glume Aaron Taylor-Johnson i Hannah Waddingham.

'Dina: Drugi dio'

Stiže nam i druga polovica adaptacije romana 'Dina' Franka Herberta iz 1965. godine, u kojoj glume glumci iz prvog dijela: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård i Dave Bautista – s ozbiljnim zvijezdama Florence Pugh i Austinom Butlerom koji se pridružuju glumačkoj postavi.

'Joker: Folie a Deux'

Nastavak Jokera trebao bi biti glazbeni. Međutim, Lady Gaga bi Jokeru mogla ukrasti šou kao Harley Quinn.

Možda vas zanima 10 romantičnih filmova koje jedva čekamo u 2024.-oj Rubrika Life&style Life&style
Photo: IMDb
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Yes