Life&style

2 horoskopska znaka koja će totalno razmaziti klince i 2 koja znaju reći "ne"

  • Pečeš im palačinke u 10 navečer, kupuješ najnoviji telefon, organiziraš rođendane za 50 djece - jer oni su to tražili?
  • Ili se još od pelenske dobi pa do faksa zna što su red, rad i disciplina i tvoja je zadnja?
  • Kakav ćemo roditeljski stil imati ovisi o mnogočemu pa i o našem horoskopskom znaku

Kao roditelji, neki od nas su stvarno zahtjevni i "vladaju" čvrstom rukom dok neki imaju problem reći djetetu "ne" u bilo kojoj prilici. Na primjer, kad 12-godišnjak počne njurgati da bi najnoviji model telefona. Kakav roditeljski stil upražnjavamo? Može to imati veze s koječim, od toga u kakvom smo domu sami odrasli do toga koliko smo knjiga o odgoju kao prava suvremena mama pročitale (i doista poslušala neke savjete), pa čak i pod kojom si konstelacijom zvijezda rođena... Evo dva znaka koja teže totalno razmaziti svoju djecu i dva koja neće dati da im ona skaču po glavi jer kad jednom kažu ne, to je doista ne.

Možda vas zanima Evo kako tvoja odjeća može trajati dulje i izgledati bolje Rubrika Life&style Life&style

Roditelji koji će djecu razmaziti:

1. Ribe

Vrlo je vjerojatno da će: uvijek imati kuću punu najdražih čokolada, bombona i grickalica svoje djece

Nježne Ribe sinonim su univerzalne ljubavi pa ne čudi da i svojoj djeci žele pružiti najviše na svijetu. Drugim riječima, sve što klinci požele. Brižne i nesebične, djeca su im uvijek na prvom mjestu i "radit" će i prekovremeno da im ispune svaku želju: dogovore im druženje s prijateljima po koje idu ili djecu voze k njima na drugi kraj grada, prime se pečenja palačinki u 10 navečer samo zato jer je šmrkavac to poželio (umjesto da ode u kreveti) ili svojoj princezi prije vrtića sat vremena pletu komplicirane pletenice. Izuzetno suosjećajne, Ribe uvijek vide i shvaćaju stajalište drugih ljudi i zato im je još teže disciplinirati svoju djecu. Budući da su kreativne, empatične i srdačne, prijatelji njihove djece smatraju ih cool roditeljima, a one pak nemaju ništa protiv da su svi ti klinci i njihov društveni krug. I, da, razmazit će i tu tuđu djecu.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

2. Ovan

Vrlo je vjerojatno da će: unajmiti najveći dvorac na napuhavanje za najluđu proslavu rođendana svog djeteta

Kao prvi znak zodijaka Ovan je vječno mlad i nikad ne izgubi dodir s djetetom u sebi. Tako da, kad njegovi klinci požele nešto, on se s tim vrlo lako poistovjeti. Kao roditelj, želi da mu djeca imaju najbolje i budu najbolja i spreman je na to potrošeiti novac. Koji puta i van pameti, samo da bi bio siguran da imaju sve. Katkad je lako prepoznati njihovu djecu po dizajnerskoj odjeći, ružičastoj kosi ili pak čavrljanju kako im je bilo na nekom putovanju ili kakav su veličanstven poklon dobili. Poznati i po svojem temperamentu, Ovnovi sigurno neće dozvoliti da neki učitelj bude prestrog prema njihovom djetetu, a na dječjem igralištu neće ni jednom malom bullyju dati da im gnjavi dijete. Budući da su i sami velika djeca, dobro je da ovi roditelji sudjeluju što više u aktivnostima svoje djece, igraju s njima nogomet, vode ih u istraživanje prirode ili im organiziraju zabave. 

Možda vas zanima Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka su pravi tirani - svi ih se boje! Rubrika Life&style Life&style

Roditelji koji znaju da su granice nužne

1. Djevica

Vrlo je vjerojatno da će: raznim bojama ispisati raspored dječjih obaveza - i držati ga se

Djevice i Ribe kao da su dvije strane istog novčića. Oba znaka imaju snažan poriv da pomažu svojoj djeci, ali Ribe će to raditi izvršavajući sve njihove zapovijedi dok se kod Djevice dobro zna tko je šef. Roditelji Djevice znaju da i sloboda zahtijeva određenu strukturu pa je od trenutka kada se njihova djeca rode jasno je što je red, raspored i koji su ciljevi. Od odvikavanja od pelena do upisa na fakultet, uvijek postoji plan. Djevice nemaju problem reći "ne" kad dijete poželi još jedan sladoled, duže biti na mobitelu ili dokasna ostati vani. Iako će im djeca možda zamjerati strogoću i nepopustljivost, Djevice ipak znaju kada je u redu kršiti pravila i biti fleksibilne, ali te iznimke uvijek dođu s poukom kako takav bonus valja zaslužiti.  

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

2. Rak

Vrlo je vjerojatno da će:  izgraditi vrlo čvrst zid za svoju djecu

Poznate kao najpredanije i najbrižnije mame zodijaka, iznenađenje je Račice pronaći na listi roditelja čvrste ruke, ali iako su ovom vodenom znaku prva briga udobnost i obiteljske vrijednosti i djeca će im uvijek biti opskrbljena kolačima i sokićima, one znaju razliku između djece koja uživaju u slatkim zalogajima i one koja se pogrešno hrane. Stručnjaci za kompromise, Rakovi znaju dati puno, ali bez pretjerivanja. Granice su važne! Kad ih njihova djeca mole najnoviju skupu igračku, Rakovi će smisliti nešto jednako zabavno, ali pristupačnije poput lova na blago u dvorištu ili obiteljske zabave s kostimiranjem. Više od bilo kojeg drugog znaka znaju da upravo iskustva, a ne materijalne stvari stvaraju najljepše uspomene.

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0