Life&style
Male grudi

12 razloga zašto su male grudi najbolje grudi - neki su i znanstveno dokazani

  • Podstavljeni grudnjaci, punjenje grudnjaka maramicama, push upovi… 
  • Možda si kao tinejdžerica željna da se tvoje grudi što prije i što bolje istaknu isprobala neke od ovih trikova 
  • Naravno, nisi znala da ćeš, kad budeš malo starija shvatiti prednosti malih grudiju

Kad odrastaš, dekolte je jednosmjerna karta da postaneš žena. Kad će postati veći? Koliko stodraslo ro izgledam? Kako izgledam gola? Izgledam li kao dječak? Možda si i dalje postavljaš ova pitanja, ali najvjerojatnije si shvatila da si zaglavila s malim setom.

Međutim, zahvaljujući sve većoj pretilosti, postupcima povećanja grudi i broju žena koje uzimaju pilule za kontrolu rađanja, ženske grudi su globalno zapravo sve veće. Prosječna veličina grudi porasla je sa 75B na 80C u posljednjih petnaest godina. Ako tvoje grudi nisu u tom prosjeku, imaš još puno toga za slaviti. Dug je popis prednosti malih grudi, a u tome se slaže i znanost: tvoje male grudi su sjajne.

Evo razloga zašto su male grudi bolje:

1. Osjećaš više zadovoljstva u krevetu

Unatoč onome što ljubitelji Playboya i porno zvijezda vjeruju, tvoje male grudi imaju veliku prednost u spavaćoj sobi. Znanstvenici sa Sveučilišta u Beču otkrili su da su velike grudi 24 posto manje osjetljive od malih. Pa, što to znači za tebe i tvoje ljupke male grudi? Tvoje grudi - budući da imaju manje masnog tkiva - lakše se stimuliraju tijekom predigre. Više pokreta, više osjećaja, zabave…

via GIPHY

2. Zbog njih izgledaš mlađe

Kad si bila tinejdžerica, ova je činjenica možda bila poražavajuća, ali sada kad si starija (i mudrija) to možeš cijeniti. Hajde, reci tipu u kafiću da si pet godina mlađa. Možda nikad neće saznati.

3. Ne moraš brinuti o opuštanju

Budući da se s vremenom veće grudi „opuštaju“, to je signal da je žena starija. Male grudi privlačne su čak i s godinama jer je manje vjerojatno da će starenje utjecati na njih.

4. Bez brige, možeš nositi majice na kopčanje

Znaš li koliko je teško spriječiti velike grudi da u svakom trenutku ne iskaču iz košulje na kopčanje, pritom šireći one razmake između dugmadi? Odgovor je vjerojatno: ne! Jer nikada nisi imala takav problem i nikada ga nećeš imati.

5. Financijski osigurani muškarci te vole

Koga privlačiš sa svojim malim grudima? Financijski osigurane muškarce, eto koga. U istraživanju su pitali muškarce različitih društveno-ekonomskih statusa grudi koje veličine su seksualno privlačnije. Rezultat je bio sljedeći: žene s velikim grudima privlače siromašnije muškarce, a žene s malim grudima vjerojatnije će biti privlačne bogatim muškarcima.

Ne plači nad A košaricama: bogati muškarci vole male grudi! Tako nam govori znanost

Male grudi | Autor: Shutterstock Shutterstock

6. Zadovoljni muškarci te vole

Nitko ne voli kao potencijalnog partnera osobu koja ne može priskrbiti hranu. Kao nastavak prethodnog istraživanja, znanstvenici su odlučili provjeriti ima li „osigurna hrana“ ulogu u preferencijama veličine grudi. Otkrili su da muškarce čiji je trbuh bio pun privlače manje grudi, a gladni muškarci preferiraju veće grudi.

7. Nećeš privlačiti seksiste

Naravno, dečki koji vole isključivo žene s velikim grudima su plitki, ali znanost dokazuje i da su seksisti. Prema istraživanju sa Sveučilišta Westminster, koje je ispitivalo vezu između seksizma kod muškaraca i veličine grudi, muškarci koji veće grudi vide kao privlačnije, također vide žene kao „krotka i slaba bića“. Hm, ne hvala.

Salma Hayek Možda vas zanima Salma Hayek otkrila rijedak simptom menopauze zbog kojeg su svi misli da je otišla pod nož Rubrika Stars Stars

8. Imaš puno bolje držanje

Potapšaj se po leđima. Ne samo da ne osjećaš bolove u njima - poput mnogih žena s velikim grudima - nego imaš i bolje držanje, jer ti prednji dio ne opterećuje tijelo. Par grudi D veličine može težiti između 15 i 23 kilograma. Auuu! Doktorica Marisa Weiss, onkologinja i utemeljiteljica breastcancer.org objašnjava da, osim što mijenjaju žensko držanje, velike grudi uzrokuju napetost u vratu i glavobolje.

9. Imaš beskrajan izbor u nošenju grudnjaka

Jeftini grudnjaci? Skupi? Čipkasti koje nude minimalnu podršku? Pada li ti u oči taj žarko ružičasti grudnjak za vježbanje s točkicama? Uzmi ga! Kad je riječ od grudnjacima, imaš mogućnosti, mnogo mogućnosti. Ne želiš nositi grudnjak? I to je OK. 

via GIPHY

10. Možeš biti član 'Odbora Itty Bitty Titty', bez imalo srama

Kate Moss, Cameron Diaz, Mila Kunis, Olivia Wilde, Gwyneth Paltrow, popis se može nastaviti. Član si ovog žestokog i seksi odbora zgodnih dama koje imaju male grudi.

11. Manje si izložena riziku od razvoja raka dojke

Dosad si vjerojatno zavoljela svoje male grudi, ali jesi li znala da ti mogu spasiti i život? Tvoja sitna prsa mogu ti pomoći u sprječavanju raka dojke. Dr. Weiss tvrdi da je lakše otkriti kvržicu kod samopregleda na manjim grudima, jer ima manje slojeva koje treba opipati.

Ženske grudi - znojenje Možda vas zanima Ovo muči dosta žena: čudan razlog zašto naše grudi ponekad mirišu na ocat Rubrika Life&style Life&style

12. Ljeti možeš nositi što god želiš

Bez naramenica, bez leđa, bilo koji bikini topić koji želiš - uzmi ih sve. Odjeća i aktivnosti u toplijim mjesecima idu ti u prilog. Samo naprijed, vozi bicikl u bikiniju. Trči u sportskom grudnjaku (potreban ti je samo jedan). Trči u more, u stilu „Baywatch“. Tvoje ti "cure" nikuda neće pobjeći! 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    aha, samo neka se tješe, nije istina niti jedna riječ