Life&style
Korejske serije koje treba pogledati

10 korejskih serija koje se isplati pogledati Netflixu, od 'Nevjerojatne odvjetnice Woo' nadalje

  • Već je svima jasno da je (južno)korejska kinematografija iznjedrila pregršt sjajnih filmova i serija  
  • Slijedeći međunarodnu popularnost serija poput 'Kingdom', 'Sweet Home ('Slatki dome') i 'Squid Game' ('Igra lignje'), Netflix nastavlja s emitiranjem niza korejskih serija
  • Ima ih doista puno, a izdvojili smo deset za koje smatramo da ih definitivno vrijedi pogledati (ako već nisi)

Sigurno ti se ponekad čini da nikada nećeš imati dovoljno vremena za gledanje svih tih serija. Otkako je korejska zabava postala svjetski fenomen, sve je više serija i K-filmova koje možeš pogledati, glumaca u koje se možeš zaljubiti i članaka koji te pozivaju da pogledaš najnoviji korejski hit. Srećom za sve koji to stižu (a popisi naslova samo rastu), Netflix je ove godine preuzeo pregršt sjajnih korejskih serija. 

Serija 'Carica' na Netflixu Možda vas zanima Sutra na Netflix stiže kraljevska drama 'Carica': Može li priča o omiljenoj Sisi postati nova 'Kruna'? Rubrika Life&style Life&style

Od zombi trilera do srceparajućih ljubavnih romana te niza već poznatih sjajnih glumaca, evo nekih korejskih serija na Netflixu koje možeš dodati na svoju listu serija koje moraš pogledati. 

'Extraordinary Attorney Woo' ('Nevjerojatna odvjetnica Woo')

Kad je riječ o serijama iz neengleskog govornog područja, najnoviji korejski hit, 'Nevjerojatna odvjetnica Woo', ostala je na prvom mjestu gledanosti koju je držala četiri od svojih pet tjedana do danas. Potaknuta usmenom predajom, serija raste u gledanosti svaki tjedan, dosegnuvši novu visoku ocjenu od 67 milijuna sati gledanosti u svom petom tjednu. Park Eun-bin glumi odvjetnicu Woo Young-woo. Woo je bila najbolja diplomantica svoje generacije i na dodiplomskom i na pravnom fakultetu na Nacionalnom sveučilištu u Seulu, s IQ-om od 164 i kreativnim misaonim procesom. Međutim, njen život s Aspergerovim sindromom otežava društvene interakcije kada započne svoj prvi pravi posao u velikoj odvjetničkoj tvrtki.

'The Silent Sea' ('More tišine')

Ova znanstveno-fantastična drama doista je izišla u prosincu, ali ako je nisi pogledala do sada, onda je doista vrijeme da to napraviš. Superzvijezde Bae Doona i Gong Yoo vode tim vojnika i znanstvenika koji poduzimaju svemirsku misiju do napuštene lunarne baze. Kad se sruše, skupina mora otkriti misterij baze i pokušati preživjeti.

'All Of Us Are Dead' ('Svi smo mrtvi')

Kombinirajući dvije teme u kojima K-serije najbolje funkcioniraju — srednju školu i zombije — serija prati skupinu učenika koji ostanu zarobljeni u svojoj školi usred izbijanja virusa. Sezona od osam epizoda pokazat će učenike kako pronalaze ljubav i prijateljstvo usred kaosa. 

'Money Haist: Korea – Joint Economic Area' ('Kuća od papira: Koreja')

Nekoliko hit međunarodnih serija prerađeno je u zapanjujuće korejske. Najnoviji korejski remake bavit će se Netflixovim španjolskim hitom 'Kuća od papira', koji je nedavno emitirao svoju petu sezonu. Za ovu novu verziju, Park Hae-soo iz 'Igre lignje' glumit će karizmatičnog lopova Berlina, u priči koja je slična izvorniku, ali s nekoliko obrata.

'Business Proposal' ('Poslovni prijedlog')

Temeljena na popularnom web-stripu 'The Office Blind Date', u ovoj seriji glumi Kim Se-jeong iz 'The Uncanny Counter' i Ahn Hyo Seop iz 'Lover of the Red Sky'. Nakon što je pristala otići na spoj naslijepo pretvarajući se da je njezina bogata prijateljica, Shin Ha-ri (Kim) otkriva da ide spoj s izvršnim direktorom njezine tvrtke, Kang Tae-mu (Ahn). Sljedećeg dana, Kang je zaprosi.

'Welcome to Wedding Hell' ('Dobrodošli u svadbeni pakao')

U ovoj rom-kom drami, Seo Jun-Hyeong (Lee Jin-uk iz 'Sweet Home') i Kim Na-eun ('The Game: Towards Zero', Lee Yeon-hee) zaručuju se nakon dvije godine veze. Nažalost, sretni par ima mnogo problema s kojima se mora nositi dok organizira veliki dan, uključujući sastanak obitelji (s veteranskom glumicom Kim Mi-kyung koja glumi mladenkinu majku) te pronalaženje svog bračnog doma.

'Cafe Minamdang'

Ova misteriozna komična drama uvest će gledatelje u sumnjivi kafić i tajanstvenog proroka po imenu Minamdang i njegove klijente. Nam Han-joon (Seo In-guk), lažni šaman koji je nekoć bio kriminalac, vara svoje klijente za novac i ponekad im pomaže u njihovim problemima. Han Jae-hee (Oh Yeon-seo) je detektiv u jedinici za nasilne zločine koji dolazi u kafić…

'Remarriage & Desires' ('Lov na novi brak')

Ova zanimljiva drama pokazat će unutarnje funkcioniranje Rexa, usluge za pronalaženje partnera za ambiciozne klijente koji se žele vjenčati u redove elite. U glavnim ulogama su Kim Hee-seon i Lee Hyun-wook. Serija se fokusira na natjecanje između dvoje članova koji su bili u interakciji u prošlosti, a sada se žele vjenčati s članovima s najvišeg društvenog ranga.

'Our Blues' ('Naše plavo obzorje')

Ova omnibus ljubavna drama prati stanovnike koji pronalaze ljubav na otoku Jeju. Glumačka ekipa je izvrsna, uključujući Kim Woo-bin iz 'Nasljednika', Lee Byung-hun iz 'Igre lignji', Shin Min-ah iz 'Hometown Cha Cha Cha' i Lee Jung-eun iz 'Parazita'.

'A Model Family' 

Ova uzbudljiva drama prati običnu obitelj na rubu bankrota koja se susreće s narko organizacijom nakon što jedan od njih slučajno naleti na automobil pun gotovine. Jung Woo glumit će čovjeka koji pronalazi novac, a Park Hee-soon glumit će jednog od zapovjednika narko-organizacije. Premijera: 12. kolovoza 2022. 

Druga sezona serije 'Industrija' Možda vas zanima Druga sezona iščekivane serije 'Industrija' vratila se na HBO, a s njom i omražena, hladnokrvna Harper Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0