Life&style
Charlie Sheen

10 hollywoodskih glumaca koji su sami sebi uništili uspješnu karijeru. Nitko im nije kriv...

  • Glumci spadaju među najprepoznatljivija lica na planeti, stalno su pod povećalom javnosti pa često njihovi postupci imaju bolne posljedice
  • Tijekom godina više je filmskih zvijezda prozvano zbog neprimjerenog ponašanja čiju su cijenu skupo platili 
  • Ovih 10 imena je vrtoglavo unazadilo ili potpuno uništilo vlastitu filmsku karijeru - nitko im nije kriv!

Nije nam mrsko čuti da su neki glumac ili glumica izveli nešto "nestašno" pa se javnost zgraža, to samo dokazuje da su ljudi od krvi i mesa, poput nas. Međutim, ono što je manje ugodno čuti jesu brojni slučajevi nedoličnog seksualnog ponašanja koji se, čini se, događaju u filmskoj industriji od njezina početka.

Nedavno je bilo nekoliko sudskih slučajeva u kojima su akteri pozvani da objasne svoju prošlost, bilo da se radi o manjim prekršajima, ispadu bijesa na javnom mjestu ili ozbiljnijim prijestupima. Ali, ostaje činjenica da su takvi postupci uništavali karijere nekih glumaca. Ovo je deset glumaca koji su to učinili nepovratno. Među njima su jedno ili dvoje koji su se na neki način vratili, ali njihova popularnost i uspjeh i dalje su ukaljani upitnom poviješću. 

Charlie Sheen

Charlie Sheen je u jednom trenutku slijedio uspješne profesionalne stope svog oca Martina, glumeći u filmovima kao što su 'Vod smrti' Olivera Stonea, 'Wall Street', 'Mladi revolveraši' i 'Gušter' u drugom dijelu 20. stoljeća. Slavno je glumio u seriji 'Dva i pol muškarca', koja je završila 2011. godine. 

Te se godine sve srušilo i Sheenu. Imao je ozbiljnih problema s drogom i alkoholom, a da ne spominjemo probleme u braku i optužbe za obiteljsko nasilje. Ali, trenutak koji je uvelike stavio točku na Sheenovu karijeru bio je slavni intervju u kojem je rekao da može 'lupati kamenčiće od sedam grama' cracka kokaina, pokazujući da je svoju ovisnost odveo predaleko da bi se ikada vratio u među uspješne Holywoođane. 

Felicity Huffman

Felicity Huffman najpoznatija je po ulozi Lynette Scavo u vrlo popularnoj humoristično-dramskoj seriji 'Očajne kućanice' te po ulozi u filmu 'Transamerica', u kojem glumi transrodnu ženu, filmovima 'Magnolija', 'Preokret sudbine' i 'Svadbeni kolač'. Ali, Huffman je svojedobno ostala osramoćena, a njezina karijera raskomadana na komadiće.

Godine 2019. Huffman je uhićena zbog umiješanosti u skandal oko prijevare na prijemnom ispitu na koledž. Optužena je za prijevaru, ali je puštena uz jamčevinu od 250.000 dolara, a nakon što je priznala krivnju, Huffman je morala odraditi društveno koristan rad i platiti kaznu od 30.000 dolara. Naravno, njeni postupci daleko su od najgorih na ovom popisu, ali ipak su prilično uništili njezinu karijeru, a od tada jedva da je glumila.

Možda vas zanima Ovih 7 poznatih glumaca svoju prvu, i to glavnu ulogu dobili su bez da su imali pojma o glumi Rubrika Stars Stars

Michael Richards

'Seinfeld' ostaje jedna od najpopularnijih američkih humorističnih serija svih vremena, a glumac Michael Richards najpoznatiji je po ulozi lika Cosma Kramera. Richards se prvo dokazao kao stand-up komičar prije nego što je nastupio u serijama poput 'Kafić uzdravlje', 'Čunjoglavci' i 'Zbrka u sudnici'.

Ali, davne 2006. godine, Richards je sam sebi pucao u nogu i otkrio da je rasist tijekom stand-up nastupa. Komičar je imao rasistički govor dok su ga zadirkivali, koristeći 'riječ na N' u nekoliko navrata i spominjući linč. Richards je gostovao u seriji 'Bez oduševljenja, molim', ali je uglavnom isključen iz industrije zabave.

Kevin Spacey

Kevin Spacey jedan je od najuspješnijih glumaca na ovoj listi, s dva osvojena Oscara, BAFTA-om, Tonyjem i dva Laurencea Oliviera. Glumio je u filmovima 'Zaposlena djevojka', 'Privedite osumnjičene', 'Vrtlog života', 'Glengarry Glen Ross' i 'Sedam', između drugih hvaljenih filmova.

Međutim, vrlo je malo vjerojatno da će se Spacey ikada moći vratiti svojoj bivšoj slavi nakon vrlo publiciranog sudskog slučaja zbog navodnog nedoličnog seksualnog ponašanja. Spacey je izbačen iz Netflixove serije 'Kuća od karata' i izgubio je nekoliko drugih uloga koje je već igrao ili koje je dogovorio. Spacey je oslobođen svih nedjela, ali šteta je vjerojatno već učinjena.

Randy Quaid

Tijekom karijere Randy Quaid bio je nominiran za Oscara, BAFTA-u i Zlatni globus. Glumio je u nekim sjajnim filmovima i TV serijama, uključujući 'Posljednji zadatak', 'Ponoćni ekspres', 'Elvis', 'Tramvaj zvan čežnja', 'Godišnji odmor snova' i 'Planina Brokeback'.

Međutim, Quaidovi postupci u njegovim kasnijim godinama doveli su do kraja njegove karijere; on i njegova supruga uhićeni su jer nisu platili hotelski račun od 10.000 dolara, a zatim opet zbog skvotiranja. Glumac se potom okrenuo teorijama zavjere i tvrdio da ga progoni skupina pod nazivom 'Hollywood Star Wackers', koja je navodno ubila Heatha Ledgera i Chrisa Penna. Nije iznenađujuće da se Quaid nije vratio glumi, niti bilo koji producent to želi.

Bill Cosby

Davnih 1980-ih Bill Cosby je smatran savršenim 'američkim tatom' nakon njegove izvedbe Cliffa Huxtablea u 'The Cosby Showu'. Već je glumio u seriji 'Uptown Saturday Night', filmu 'Let's Do It Again' i 'The Electric Company' te je dobio nekoliko nagrada i počasnih diploma za svoj trud.

Međutim, sva su priznanja opozvana kada je 2014. glumac ponovno optužen za seksualno zlostavljanje. Takve su optužbe već izašle na vidjelo tijekom prijašnjih godina, ali kada ih je Hannibal Buress spomenuo u stand-up rutini, oglasilo se nekoliko žena s daljnjim optužbama protiv glumca. Cosby je osuđen i zatvoren, a njegova karijera je itekako gotova.

Mel Gibson

Postignuća Mela Gibsona u filmskoj industriji su itekako poznata, i kao glumca i kao redatelja. Slavno je glumio Maxa Rocatanskog u 'Pobješnjelom Maxu' i Martina Riggsa u 'Smrtonosnom oružju' prije nego što ga je rad na povijesnom epu 'Hrabro srce' iz 1995. okitio Oscarom za 'najboljeg redatelja' i 'najbolji film'. Međutim, pred kraj 2000-ih, Gibson je bio upleten u incidente koji su imali široki publicitet i koji su doveli do strmoglavog pada njegove karijere.

Uhitili su ga zbog zločina pod utjecajem droge, a Gibson je započeo antisemitsku tiradu i nastavio nekoliko godina kasnije, tijekom stanke od Hollywooda, s nekoliko rasističkih i mizoginih komentara upućenih svojoj bivšoj djevojci Oksani Grigorievoj, prema kojoj je Gibson također bio nasilan. Međutim, za razliku od većine na ovom popisu, glumac i redatelj se u međuvremenu vratio, čak je osvojio još Oscara, ali tamni oblak i dalje se nadvija nad ovim nekada sjajnim holivudskim svjetlom.

Danny Masterson

Ne postoji druga uloga s kojom se Danny Masterson povezuje više od Stevena Hydea u američkoj seriji 'Lude sedamdesete' kasnih 1990-ih/ranih 2000-ih, premda je također glumio u filmu 'Zaposleni ljudi' i seriji 'The Ranch'. Masterson je bio jedno od nezaboravnih televizijskih lica, ali njegovi prezreni postupci zasjenili su njegovu slavu.

U svibnju 2023. Masterson je osuđen za silovanje od strane dviju žena koje su, kao i sam Masterson, bile članice Scijentološke crkve. Optužbe su podignute prije nekih šest godina, ali je suđenje bilo komplicirano i trebalo je vremena da Masterson bude osuđen. Treća optužba nije prošla, ali sada Masterson više nikada vjerojatno neće raditi na filmu.

Louis C.K.

Stand-up rutine komičara i glumca Louisa C.K. cijenjeni su, a donijele su mu i nekoliko nagrada. C.K. je pisao za Davida Lettermana, Conana O’Briena i Danu Carveya prije nego što je objavio vlastite specijale, uključujući 'Shameless', 'Hilarious' i 'Oh My God'.

Ali, 2017. godine je članak u The New York Timesu sadržavao nekoliko tvrdnji protiv komičara i istaknuo činjenicu da je tijekom godina bio uključen u niz seksualnih prijestupa. Njegov film 'I Love You, Daddy' povučen je iz distribucije, a on je jedno vrijeme bio daleko od svjetala reflektora. C.K., poput Mela Gibsona, donekle se vratio nakon što se ispričao za svoje postupke, ali nije ni upola toliko popularan kao što je bio, a neki tvrde da ne bi trebao više nastupati.

Armie Hammer

Armie Hammer je prvi put došao u pozornost javnosti nakon što je glumio Billyja Grahama u filmu Robbyja Bensona iz 2008. 'Billy: The Early Years' i zacementirao svoju slavu nakon što je utjelovio blizance Camerona i Tylera Winklevossa u 'Društvenoj mreži' Davida Finchera. Također je glumio u filmovima kao što su 'J. Edgar', 'Šifra U.N.C.L.E.', i 'Skrivena ljubav' Luce Guadagnina.

Hammerova karijera izgledala je dobro početkom 2020-ih, ali kada su protiv glumca stigle optužbe za ozbiljno seksualno zlostavljanje, njegova je budućnost osuđena na propast. Hammer je dodatno pogoršao stvari kada je ustvrdio da su optužbe samo dio online napada, a premda protiv glumca nije podignuta nikakva optužnica, čini se da njegova karijera više nikada neće biti sjajna. 

Jennifer Lopez Možda vas zanima Ovih 10 glumaca dobili su mizeran ili nikakav honorar za filmove koji su ih proslavili Rubrika Life&style Life&style
Photo: Warner Bros. Pictures
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    charlie je sebe unistio droge alkohol