Life&style

Božićne kolačiće pečemo unaprijed, a s ovim trikom se neće osušiti i stvrdnuti, ma kako dugo stajali

  • Toliko toga imamo za odraditi u božićnom tjednu, a toliko je malo vremena. Naravno da onda kolačiće (nekih sto vrsta) počinjemo peći već tjedan dana ranije
  • Pod uvjetom da si ukućanima smrtno ozbiljno zaprijetila da ih ne smiju ni taknuti prije Badnjaka, drugi je izazov kako da ostanu svježi i prhki toliko dana u nizu?
  • Većina sitnih kolača je i zamišljena da dugo traju odnosno ne kvare se, ali bi sa stajanjem mogli postati suhi i tvrdi. Uz pomoć ovog trika to se neće dogoditi, ostat će hrskavi, sočni i meki jako dugo
  • Pročitaj također: Zašto da samo stoji u tegli?! S božićnom zvijezdom možemo dekorirati prostor na razne načine, evo nekoliko ideja

Božićno vrijeme je vrijeme kolačića i ništa ne čini advent slađim od domaćih poslastica. Ali ne jednom se svakoj vrijednoj domaćici dogodilo da joj sitni kolači, lijepo spremljeni da dočekaju božićni tjedan, u međuvremenu postanu tvrdi i suhi. Uz jednostavan trik će kolačići ostati svježi i prekrasno mekani dulje, i "izdržati" tijekom cijele božićne sezone. Osim, ako ih ukućani kojima zazubice rastu i na one skrivene, ne provale i pojedu.

A najbolja stvar? Ovdje ne prodajemo nikakvu čarobnu kutiju koja zadržava svježinu (ako si pasionirana pekarica, sigurno već imaš raznih kutija za kolačiće) - sve što ti treba vjerojatno već imaš kod kuće! A to je... obična jabuka. Nareži nekoliko tankih kriški jabuke. Stavi kriške s kolačićima u kutiju koja se može dobro zatvoriti. Tajna je u vlažnosti jabuke: kolačići je upijaju i ostaju prekrasno mekani i svježi.

Pogreške kod pečenja kolačića Možda vas zanima 9 pogrešaka koje se mogu dogoditi dok pečemo božićne kolačiće i kako ih izbjeći Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Unsplash / Priscilla Du Preez Unsplash / Priscilla Du Preez Foto: Unsplash / Priscilla Du Preez

Kako bi trik s jabukom optimalno radio, moraš misliti na nekoliko stvari

Tri trika kako bi trik s jabukom funkcionirao...

Redovito mijenjaj kriške jabuke

Zamijeni kriške jabuke svakih dva dana kako bi spriječila pojavu plijesni.

Kako staviti kriške jabuke u kutiju?

Kriške jabuke nemoj stavljati direktno na kolačiće, već kao podlogu koristite komad papira za pečenje. To će spriječiti da kolačići poprime okus jabuke.

Dobro zatvori kutiju

Uvijek koristi hermetički zatvorenu kutiju za kekse kako bi se vlaga zadržala u njoj.

 | Autor: Unsplash / Ana Achim Unsplash / Ana Achim

Zašto trik s jabukom tako dobro funkcionira?

Kolačići s vremenom gube vlagu i postaju suhi. Jabuka neprekidno otpušta vodu koju kolačići upijaju. Ovaj princip funkcionira na sličan način kao i kruh koji želiš zadržati svježim. Trik je posebno učinkovit s pecivima koji se brzo suše, kao što su vanilin kiflice, zvjezdice od cimeta ili kolačići s kiselim vrhnjem.

Možda vas zanima Blagdanski kolači bez glutena, ali jednako fini kao i tradicionalni? Evo gdje smo ih pronašli Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash / Nina Plobner
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Fino