Horoskop

Najbolje mame u horoskopu: koje talente ima mama Ovan, a koje mama Riba, mama Bik..

  • Astrolozi sastavljaju raznorazne "top liste" znakova koji su dobri ili loši u ovome i onome
  • Naravno, kao i uvijek kad je horoskop u pitanju, sve treba uzeti s dozom rezerve jer na našu osobnost i postupke utjecat će mnogo više faktora osim konstelacije zvijezda u trenutku rođenja
  • No, evo ipak još jedne liste koja je rangirala najbolje mame u horoskopu - što ne znači da su oni znakovi na njenom začelju loše mame

Mame naporno rade kako bi odgajale svoju djecu; trebaju biti puno toga za svoju djecu: zagovornice, podrška, učiteljice, njegovateljice, vozačice i roditelj. Neke mame su 'cool', a druge su tradicionalnije i pokušavaju usaditi te tradicionalne vrijednosti svojoj djeci. To je težak posao i nijtko od nas nije uvijek savršen u svim tim ulogama. Ali, čini se da su neki horoskopski znakovi malo više kvalificiraniji za majčinstvo od drugih.

Ovo su horoskopski znakovi, prema astrolozima, najbolje mame, poredani od najboljih do najgorih.

1. Ribe

Ribe su ona vrsta majke koja svojoj djeci usađuje poštovanje prema umjetnosti i potiču ih da budu kreativna. Djeca mame ribe bit će osjećajna, maštovita i naučit će postupati prema drugim ljudima s ljubaznošću i suosjećanjem. Mame ribe će djeci prenijeti ljubav prema prirodi, osjećaj ponosa što pomažu drugima i neovisan duh. Mama riba možda ne može reći djeci kako ostvariti snove, ali će ih podržati cijelim putem dok to sama pokušavaju shvatiti.

 | Autor: Instagram@shalicenoel Instagram@shalicenoel Foto: Instagram @shalicenoel

2. Ovan

Mame ovnovi pune rasporede djece satovima glazbe, sporta, hobija, društvenim aktivnostima i kampovima. Međutim, mama ovan i sama ima pun raspored. Želi da njezina djeca budu pustolovna i ne bježe od isprobavanja novih stvari. Potiče ih da se suoče sa svim izazovima i da se bore za ono u što vjeruju. Povremeno je popustljiva, ali gotovo odmah to požali. Mame ovnovi mogu biti nagle prema djeci, ali ponekad moraju slušati i doista čuti što njihovo dijete želi ili ne želi raditi.

3. Blizanci

Blizanke mogu razgovarati o bilo čemu s djecom - i često vode 'ozbiljne razgovore' vrlo rano. Mame blizanci nemaju tajni pred njima. Njezina djeca imaju izvrsne komunikacijske vještine i vrlo su svjesna onoga što se događa u svijetu oko njih. Jedna od stvari koja mamu blizanca čini tako jedinstvenom jest njezina sposobnost da razumije svoju djecu, bez obzira na njihov spol ili dob. Mame blizanci priređuju najbolje zabave.

4. Jarac

Mame jarci borit će se do smrti za svoju djecu. Jarci su jako odani i uvijek će se zauzeti za svoje potomstvo. Ove mame svoje roditeljstvo shvaćaju vrlo ozbiljno. Djeci žele usaditi dobru radnu etiku, disciplinu i fokus. Možeš biti sigurna da ako njihova djeca primaju džeparac, zarađuju ga radeći kućne poslove, npr. brinući se za svoju braću i sestre. Mame jarci su najčešće zaposlene mame i ponekad ih se mora podsjetiti da uzmu malo vremena i za sebe, a ne da svaku slobodnu minutu posvete svojoj obitelji.

5. Bik

Mame rođene u znaku bika su nevjerojatno strpljive - toliko da ponekad ispadnu svetice. Ali, ne treba se zavaravati, mame bikovi vrlo su realne i prizemljene. Mogu biti tvrdoglave, što može dovesti do problema kada djeca dođu u tinejdžersku dob. Ako si ikada svjedočila sukobu između majke bika i njezine tinejdžerice, znaš da to ne izgleda lijepo. Mama bik se brine da njezina djeca cijene ljepotu i prirodu. Budući da je možda sklona pretjeranom uživanju u hrani i trošenju, mora paziti da pretjerano ne tetoši djecu hranom ili da ne rasipa novac bez potrebe.

6. Vaga

Vage su sjajne mame jer su jako uravnotežene i miroljubive. Potiču sklad u domu, a kada postoji nesloga između braće i sestara, mogu vidjeti svačiju perspektivu i pomoći sudionicima da pronađu neutralno rješenje. Mame vage ne vole biti stroge i radije bi bile prijateljice nego roditelji, ali obično mudro pričekaju da postanu prijateljice djeci tek dok ova odrastu. Najvažnije stvari koje mama vaga uči svoju djecu jest kako dijeliti, kako biti suosjećajan s drugima i kako biti dobar prijatelj.

7. Rak

Mama rak je zaštitnički nastrojena i brižna. Zapravo, djeca čija je mama rođena u znaku raka znaju da su uistinu voljena i pažena. Rak je uvijek tu da sasluša dijete i pomogne mu da se osjeća bolje. Želi da dom bude mjesto ljubavi i udobnosti, a da njezina djeca mogu podijeliti bilo što s njom. Kad sve drugo zakaže, račica će napraviti omiljene kolače ili grickalice samo da znaju koliko ih obožava. Također je izvrsna u razvijanjpu djetetove kreativnosti i ne srami se podijeliti genijalnost svog djeteta sa svijetom.

 | Autor: Instagram@shalicenoel Instagram@shalicenoel Foto: Instagram @shalicenoel

8. Strijelac

Mame strijelci imaju veliko srce i žele dijeliti svijet sa svojom djecom. Vrlo vjerojatno počinju putovati s njima u ranoj dobi. Djeci usađuju žeđ za znanjem i snažan osjećaj neovisnosti, kao i golem smisao za humor. Strijelci su zabavne mame i znaju da je djetinjstvo kratko, pa žele da djeca uživaju u svakom trenutku. Međutim, mama strijelac zna biti impulzivna - jedne minute je sve divno i krasno, a sljedeće minute plane na sitnicu. Možda nema toliko pravila kao druge mame, jer želi da njezina djeca budu svoji ljudi, a ne njezina kopija.

9. Djevica

Što god da se pokvari, mama djevica dat će sve od sebe da to popravi, bilo da se radi o igrački ili slomljenom srcu. Ima velika očekivanja od djece i zna biti kritična, ali ih i dalje duboko voli, čak i kad je iznevjere. Ona je kraljica multitaskinga jer je roditelj, radi, volontira i još uvijek održava čist i uredan dom. Želi da njezina djeca imaju disciplinu i da ne odustaju kad stvari postanu teške. Mama djevica ima perfekcionističke sklonosti i može, ako ne pripazi previše zamarati time djecu.

10. Škorpion

Mame škorpionke su zastrašujuće intuitivne i često znaju što se događa s djetetom prije nego ono samo to shvati. Jako su odane, poštene i zaštitnički nastrojene, a sve dok njezina djeca govore istinu i paze na druge, dobre su. Pazi ako na bilo koji način uvrijediš njezinu djecu ili im stvaraš probleme – ona će se boriti za njih više nego za sebe. Potrebe obitelji stavit će iznad svojih i strastveno će braniti potomke kad god osjeti da su ugroženi.

 | Autor: Instagram@shalicenoel Instagram@shalicenoel Foto: Instagram @shalicenoel

11. Vodenjak

Mame vodenjaci se ne prilagođavaju i vjerne su sebi. Pobrinut će se da joj djeca znaju koliko je važno pomagati drugima i da budu svjesna važnih problema kao što je globalno zatopljenje. Mama vodenjak sigurno će poticati maštu i eksperimentiranje kod svoje djece. Međutim, imat će jako malo strpljenja za emotivne ispade i bilo kakvu vrstu pokazivanja emocija. Možda je treba podsjetiti da ne može pretpostaviti da njezina djeca znaju da ih ona voli te da im ponekad treba to nanovo pokazivati. 

12. Lav

Mama lavica je najdjetinjastija od svih mama. Uživa se igrati s djecom i davati im velikodušne darove. Međutim, može biti zaokupljena sa samom sobom te svoje potrebe staviti ispred potreba svoje djece. Priređuje li tu skupu zabavu jer su to tražili njezin sin ili kćer ili to radi da impresionira druge mame? Duboko voli svoju djecu, ali može imati narcisoidne sklonosti, razmišljajući o svojoj djeci kao o produžetku sebe. Neće imati problema koketirati s djetetovim učiteljem, čak i ako će time posramiti svoje dijete.

Možda vas zanima Svaki horoskopski znak ima svoj sretan dan u tjednu, ili čak dva! Koji je tvoj? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@shalicenoel

Komentari 0