Horoskop
Tjedni horoskop

Tjedni horoskop: Retrogradne planete najviše će mučiti tri znaka: koga vrebaju zamke na poslu, a koga u ljubavi?

  • Osjećaš li da te život tjera da sve više kočiš? 
  • To je zbog retrogradnog kretanja planeta, jer retrogradnost traži od nas da zastanemo i razmislimo
  • Sada ne bismo trebali započinjati nove projekte, nego je bolje završiti stare 

U posljednjih nekoliko dana, tjedana i mjeseci sve je više planeta postalo retrogradno: Neptun, Pluton, Venera, Merkur, Saturn - a u posljednjih tjedan dana tu je i Uran koji je retrogradan od 28. kolovoza do 27. siječnja 2024. godine. 

Tjedni horoskop od 4. do 10. rujna 2023. godine

U astrologiji je Uran simbol pobune i reformacije. Buni se protiv tradicionalnih vrijednosti i tjera nas da eksperimentiramo s novim konceptima. Pogled se širi, luta u daljinu i u najboljem slučaju ide dalje od vrha vlastitog nosa. Sve što nas sputava i kontrolira sada nam je trn u oku, jer se želimo osloboditi i živjeti neovisno i autonomno. U sljedećim mjesecima ispitat ćemo sva područja svog života u pogledu ovih vrijednosti.

Sasvim je moguće da ćeš potražiti oslobođenje kada pronađeš nešto što te sputava. Prekinuti vezu, dati otkaz na poslu ili se osloboditi starih obrazaca ponašanja i konačno ugasiti posljednju cigaretu – s Uranom želimo promjene i trebamo se pripremiti na nepredviđeno i neplanirano.

Uranove promjene uvijek se događaju iznenada, bez upozorenja, te testiraju našu fleksibilnost. Ipak, budi oprezna i nemoj odbaciti sve odjednom. Uran ponekad želi promjenu radi same promjene. Retrogradnost pomaže provjeriti koje promjene doista vode do više slobode.

Ovan

Ljubav: Uživat ćeš u skladnom suživotu, koji je napokon ponovno moguć zahvaljujući Venerinoj promjeni smjera. Ali, važno je da sada stare nesuglasice ostaviš po strani. Aluzije ili nepovjerenje kvare pozitivnu energiju tjedna. Kako bi doživjela radost i sreću, moraš također ostaviti prošlost.

Posao: Zadovoljstvo ćeš postići samo ako na pravi način odaš priznanje svojim i tuđim postignućima. Umjesto da se gubiš u natjecateljskim mislima, radije svu energiju usmjeri prema zajedničkom cilju. Ne računa se pojedinačni učinak, nego rezultat. Ako u tome uspiješ, onda će se i suradnja u timu razvijati u tvoju korist.

Zdravlje: Početkom tjedna i za vikend odmori glas. Iskoristi vikend za sate odmora. Izbjegavaj sve što je glasno i može izazvati stres.

 | Autor: Instagram @street_style_paris Instagram @street_style_paris Foto: Instagram @street_style_paris

Bik

Ljubav: Tjedan počinje s mjesecom u tvom vlastitom znaku i Venerom koja se konačno ponovno kreće direktno. Sada još više želiš uživati u ljubavi i lijepim stvarima u životu. Međutim, teško ćeš se zasititi. Zahtijevanje više pažnje i privrženosti može biti iscrpljujuće za tvoje voljene. Samo prihvati ono što ti je dano.

Posao: Na poslu će ti tvoje oko za detalje pomoći da doneseš dobre odluke. Ništa ti neće samo pasti u krilo, ali se temeljita priprema isplati. Mjesec će od srijede biti u znaku blizanaca i teško ćeš se koncentrirati na posao. Ali, također ćeš dobiti uvide koji će te iznenaditi. Pronalaženje novih područja interesa sada je jednostavno.

Zdravlje: Izbjegavaj odlazak zubaru početkom tjedna jer su tvoja usta i grlo osjetljivi na smetnje. Za termine kontrole ili čišćenja zubi biraj termine od sredine tjedna. Jednako nepovoljan učinak može imati i vrištanje ili glasno pjevanje, a zbog živaca izbjegavaj i jedno i drugo cijeli tjedan.

Možda vas zanima Žene ova 4 horoskopska znaka najlakše će prihvatiti njegovu djecu iz prvog braka Miss7 Horoskop

Blizanci

Ljubav: Venera će opet biti direktna, a od srijede će mjesec u tvom znaku biti naklonjen i tvom ljubavnom životu. Složno i zahvalno zajedništvo naći će mjesto u tvojoj svakodnevici pa ćeš doista uživati. U isto vrijeme ćeš se bojati ponovnog gubitka ove sreće. Nažalost, strah od obveza se manifestira u dobrim vremenima.

Posao: Na poslu ćeš bolje moći održavati pregled s neutralne udaljenosti, jer ti profesionalna razina daje stabilnost. Ali, tvoja empatična priroda ovih dana poziva druge da se otvore i odjednom ćeš se naći na emocionalnom toboganu. Stoga je bolje držati spomenutu neutralnu distancu, ali to ne znači da bi trebala reagirati hladnokrvno.

Zdravlje: S mjesecom u tvom znaku problemi sa zglobovima brzo postaju vidljivi. Stoga pokušaj izbjeći naprezanje i pripazi na raznoliku prehranu bogatu vitalnim tvarima. Ovaj tjedan bolje je izbjegavati crveno meso. Također se isplati štedljivo koristiti mliječne proizvode. 'Manje' sada znači više zdravlja.

Rak

Ljubav: Venera konačno ponovno postaje direktna pa donosi olakšanje u zategnutim odnosima. Nesporazumi se mogu otkloniti i sada se može vratiti mir. Bilo da je riječ o obitelji ili prijateljima, ne bi trebala gubiti vrijeme na razjašnjavajuće razgovore. Radije podvuci konačnu crtu, jer tinjajuće vatre samo troše previše energije.

Posao: Strukturirani posao teško će ti pasti ovaj tjedan, ali dizajnerski i kreativni zadaci bit će ti vrlo laki. Oslobodi se misli o obavezama, jer to te nikamo neće odvesti. Sada osjećaš da iz svega možeš izvući uspjeh, stoga iskoristi to i kreni u akciju. 

Zdravlje: Mjesec u tvom znaku za vikend povećava tvoju potrebu za odmorom. Povuci se i idi na mjesta gdje je mirno i tiho. Umjesto šetnje gradskim parkom, posjet crkvi ili groblju može za tebe postati oaza snage, jer možeš pobjeći od užurbane svakodnevice. Nakon što poslušaš sebe, pronaći ćeš snagu ponovno slušati druge.

Lav

Ljubav: I dalje u tvom znaku, Venera ponovno postaje direktna, što će se pozitivno odraziti na tvoju vezu. Ako su razlike utjecale na tvoju vezu u proteklih nekoliko tjedana, trebala bi potražiti razjašnjenje razgovorom odmah u ponedjeljak. Tako možeš pustiti pozitivnu energiju u tjedan i konačno se otresti starih tereta.

Posao: Reci zbogom pomisli da ti sreća mora pasti u krilo – čak i ako je na ulici, moraš se sagnuti. Uz malo truda i dobre pripreme, ovaj tjedan možeš napraviti velike stvari. Zadovoljstvo vlastitim učinkom trebalo bi ti biti važnije od pohvala drugih. Tada ćeš znati da si napravila sve kako treba.

Zdravlje: Bit ćeš dobre volje i puna energije. Inspirirat će te činjenica da stvari idu dobro i na privatnom i na poslovnom planu, ali ne smiješ dopustiti da te ponese dobro raspoloženje. Osobito sredinom tjedna budi maksimalno fokusirana, jer Mars odmah kažnjava nepažnju. Odvoji vrijeme za sebe. Šetnja će ti pomoći organizirati misli, pronaći mir i napuniti baterije.

 | Autor: Instagram @street_style_paris Instagram @street_style_paris Foto: Instagram @street_style_paris

Djevica

Ljubav: Venera mijenja smjer i napokon je opet sve lakše u ljubavnom životu. Spoj Merkura i Jupitera u ponedjeljak najbolje je iskoristiti za raspravu i tako zatvoriti 'stara' poglavlja. Također je beskorisno ako ponavljaš stare probleme. Radije uči iz toga za budućnost i prepoznaj uzorke iza toga kako bi napredovala.

Posao: Imat ćeš briljantne ideje i dobro oko za detalje. Tako ćeš vrlo dobro uspijevati u kreativnim i dizajnerskim zadacima. Zadaci koji te živciraju u normalnim okolnostima postaju izazovni sredinom tjedna pod mjesecom u znaku blizanaca. Tvoje strpljenje ima granica. Pronađi nove načine za bolje rješavanje tih nepoželjnih radnih naloga.

Zdravlje: Osjećaš da si u izvrsnoj formi. Međutim, neće biti nikakve štete ako dodaš više zdrave hrane u svoju prehranu dok je mjesec u blizancima sredinom tjedna. Orašasti plodovi, primjerice, važnija su hrana za živce od čokolade. Inače, za vikend ne bi trebala zakazivati termin kod frizera.

Vaga

Ljubav: U ponedjeljak Venera opet ide direktno i pozitivno će utjecati na tvoju vezu. S mjesecom u znaku bika sada opet možeš živjeti svoju romantičnu stranu. Intenzivno ćeš uživati u zajedničkom vremenu i aktivnostima sa svojom dragom osobom. Ali, moraš paziti da drugu osobu ne zatrpaš svojim željama i ne staviš je u defanzivu.

Posao: Na poslu će ti se trud isplatiti, a neće škoditi ako tražiš malo više nego što si zapravo željela. Od srijede će ti biti teže iznijeti svoje stajalište, ali imat ćeš puno dobrih ideja. Nemoj trčati pred rudo, upotrijebi strategiju za postizanje najvećeg profita.

Zdravlje: Trebala bi se hitno više baviti sportom i ne prihvaćati isprike. Počevši od srijede, s mjesecom u blizancima, po mogućnosti bi trebala nastojati uskladiti tijelo i um. Za to nisu prikladni ni timski sportovi ni teretana. Trčanje šumom ili biciklistička tura rano ujutro, prije nego ti sve krene na živce, bolji su izbor za tebe.

Škorpion

Ljubav: U ponedjeljak Venera ponovno postaje direktna i osigurat će više sklada u vezi. Međutim, svađe često nije lako zaboraviti. Povrijeđeni osjećaji daju naknadni gorak okus koji smanjuje osjećaj sreće. Nemoj se uhvatiti u te negativne emocije, umjesto toga fokusiraj se na lijepe stvari.

Posao: Ovaj tjedan znakovi upućuju na razvoj, a ne na završetak. Mjesec u znaku bika daje ti kreativnu energiju, a kada prijeđe u znak blizanaca u srijedu, dobit ćeš poticaj za kreativnost. Međutim, moraš pretrpjeti činjenicu da s novim počecima ostaješ pomalo u limbu. Ako to možeš, onda si na putu uspjeha.

Zdravlje: Obrati više pažnje na svoje potrebe. Osobito će ti se početkom tjedna u glavi motati stvari koje nisu dobre za tebe – barem ne ovim intenzitetom. Vježbaj kontrolu impulsa i ne preuzimaj više nego što možeš podnijeti. Moraš naučiti poštivati vlastite granice. To će ti također pomoći da se bolje predstaviš vanjskom svijetu.

Strijelac 

Ljubav: Venera će ti ovaj tjedan omogućiti predivne sate s dragom osobom. Ne samo da ljubav postaje lijepa, nego i drugi odnosi postaju ugodniji. Zahvaljujući Merkuru i Jupiteru, ponedjeljak je savršen za raščišćavanje nesporazuma u zadnji tren, nakon čega bi svom sugovorniku trebala pristupiti što manje pristrano kako oboje ne biste podbacili zbog obostranih očekivanja.

Posao: S mjesecom u znaku bika početkom tjedna možeš puno postići, ali moraš pripaziti i da se tvoja osobna ambicija ne odrazi negativno na privatna područja života. Od srijede će te inspirirati energija blizanaca. Kreativnost i znatiželja te sada tjeraju naprijed. Ali, nije sve što radiš korisno – ali i ne mora biti, zar ne?

Zdravlje: Puna si energije, ali teško raspoređuješ snagu. Impulzivnost je tvoj najveći neprijatelj, jer kada ti se baterije isprazne, potrebna ti je duga faza oporavka. Stoga pokušaj svoje zadatke podijeliti na male korake. Tvoja potreba za odmorom osobito će biti velika tijekom vikenda. Usamljene šetnje šumom pomoći će ti da se prizemljiš.

 | Autor: Instagram @street_style_paris Instagram @street_style_paris Foto: Instagram @street_style_paris

Jarac

Ljubav: Zahvaljujući Venerinoj promjeni smjera stvari će se smiriti u tvojoj vezi – ako to dopustiš. Kako bi to učinila, moraš se bez predrasuda složiti sa svojim dragim. Ako nastaviš kuhati stare teme i poticati beskonačne rasprave, tvoja želja za skladom bit će neispunjena. Otpuštanje stare boli nije lako. Fokusiraj se na svoje iskrene želje.

Posao: Imat ćeš velike planove, ali teško ćeš pronaći prave prioritete. Inače voliš raditi sve odjednom i nije čudno ako ti to bude previše. Mjesec u blizancima oduzimat će ti energiju od srijede. Bavit ćeš se s puno toga, ali i stvarima koje ti zapravo nimalo ne koriste. To znači da će ti se gomilati sve više nepotrebnog posla.

Zdravlje: Početkom tjedna će tvoja usta i grlo biti osobito ugroženi. Redovito grgljanje tekućinom za ispiranje usta ili otopinom kamilice ne koristi se samo za njegu zuba, nego može i uništiti neugodne uzročnike bolesti u grlu. Od srijede bi trebala više pažnje posvetiti prehrani i nepotrebnom umaranju, jer mjesec u blizancima izaziva probleme sa zglobovima.

Vodenjak

Ljubav: Sredinom tjedna će mjesec biti u srodnom znaku blizanaca, a Venerina promjena smjera omogućit će ti da u potpunosti uživaš u ovoj velikoj fazi. Osjećat ćeš da si napokon ponovno na istoj valnoj duljini sa svojim najmilijima. Ali, neočekivano, taj osjećaj probudit će i nepovjerenje. Nemoj dopustiti da te ove negativne misli poljuljaju. 

Posao: Tvoja očekivanja će početkom tjedna biti vrlo visoka. Moći ćeš skupljati bodove na komunikativnoj i kreativnoj razini, ali što više nešto želiš i dopustiš drugoj osobi da to osjeti, to više ćeš slabiti svoj položaj. S mjesecom u blizancima sredinom tjedna neizvjesnost se širi. Pridržavaj se specifikacija što je više moguće.

Zdravlje: Mjesec u biku također povećava tvoje sportske ambicije. Pazi da se ne preopteretiš samo zato jer misliš da se to od tebe očekuje. Čak i vikendom, s mjesecom u raku, postaje važno fokusirati se na vlastite potrebe i ne izgubiti se u očekivanjima drugih.

Ribe

Ljubav: Veze ponovno olakšava direktna Venera, a romantična strana mjeseca u znaku bika početkom tjedna može ponovno zbližiti tebe i tvog dragog. Ali, budi oprezna, osobito kada se sve čini previše savršenim, sumnjaš u istinitost svojih osjećaja. Tako možeš sve pokvariti i dati dodatno gorivo svađama.

Posao: Imat ćeš pravi instinkt ako prihvatiš i nekonvencionalna rješenja. S mjesecom u znaku blizanaca sredinom tjedna bit će ti lakše razmišljati 'out of the box'. Međutim, to te može dovesti u zabludu, jer većinu vremena su najočitija rješenja zapravo i prava. Tvoje iskustvo će ti reći kojim putem ići.

Zdravlje: Tjelovježba je važna, kao i zdrava i raznolika prehrana. Sve to znaš, ali djelovanje često nije jednostavno. Ali, ovaj tjedan imat ćeš dovoljno kreativnih impulsa da napraviš dobre promjene u svom životnom stilu. Važno je da kreneš s jednostavnim koracima kako ne bi sve pokvarila s prevelikim očekivanjima.

Možda vas zanima 5 horoskopskih znakova koji su cijepljeni od romantike: ništa cvijeće, ništa poljupci na mjesečini Miss7 Horoskop
Photo: Instagram @streetstyle__daily

Komentari 0