Life&style

Ovo su dvije stvari koje ne smiješ raditi kod kuće za vrijeme retrogradnog Merkura i tri koje možeš

  • Retrogradni Merkur je fenomen koji prema astrološkim uvjerenjima uvelike utječe na naše raspoloženje
  • Tijekom ovog turbulentnog perioda postoje određeni projekti kod kuće koje bi svakako trebala izbjeći
  • S druge strane, donosimo ti i one koje svakako trebaš obaviti tijekom retrogradnog Merkura

Retrogradni Merkur astrološki je fenomen koji se javlja nekoliko puta godišnje. U tom razdoblju planet Merkur ide tri tjedna unatrag u svojoj orbiti, a povezano je s lošim raspoloženjem, donošenjem loših odluka i životnim dramama.

Astrolozi preporučuju da se tijekom retrogradnog perioda ljudi opuste i obrate pozornost na svoje životne odluke, kao i odnose s ljudima, budući da retrogradni Merkur negativno utječe na komunikaciju, koordinaciju, tehnologiju i mnoge druge stvari.

No, razdoblje retrogradnog Merkura je i vrijeme za preispitivanje i ponovno posvećivanje nekim stvarima. Pa tako možda nije vrijeme za novi veliki kućni projekt, no ovo razdoblje može biti pogodno za nastavljanje nekog starog koji si zapustila! Tijekom retrogradnog Merkura stvari se mogu zakomplicirati, no retrogradni Merkur i sve dosta usporava pa se tako otvaraju mogućnosti i za sagledavanje novih perspektiva! 

Trenutno se nalazimo u jednom od razdoblja retrogradnog Merkura, koje će trajati do 3. lipnja i donosimo ti nekoliko prijedloga što bi trebala uređivati u svom domu tijekom retrogradnog Merkura, a s kojim bi projektima najbolje bilo pričekati da retrogradni Merkur prođe.

Kreni s malim popravcima tvog životnog prostora

Astrolozi ne preporučuju velike promjene niti preuređivanja u tvom domu, no sitni popravci i mijenjanje detalja je dobrodošlo. Tako se možeš zabaviti biranjem novih zastora ili ukrasnih jastuka, kupnjom nove stolne lampe ili posteljine. Uz ove decentne promjene ćeš u svom domu malo promijeniti i energiju.

Budući da je retrogradni Merkur povezan s idejom vraćanja unazad, ovo je i odlično razdoblje za kupnju antikviteta!

Ne kupuj novi dom

Najvažnije pravilo retrogradnog Merkura je da se ne donose velike životne odluke, posebno impulzivno. Kupnja nove kuće ili stana iznimno je velika i dugoročna investicija pa u slučaju da se odlučiš na ovaj potez tijekom retrogradnog Merkura, budi sigurna da imaš sve informacije i da si dobro razmislila i sve provjerila prije kupnje!

Oprez, dolazi retrogradni Merkur Možda vas zanima Oprez! Stiže retrogradni merkur - od 10. svibnja počinju ozbiljne kozmičke turbulencije Miss7 Horoskop

Organiziraj zabavu kod kuće

Retrogradni Merkur smatra se dobrim razdobljem za ponovno povezivanje pa tako sad imaš savršenu priliku za pozivanje starih prijatelja i organiziranje kućnog partyja uz fine ljetne koktele! 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Retrogradni Merkur i uređenje doma: Dvije stvari koje ne trebaš raditi u ovom razdoblju i tri koje trebaš

Nemoj započinjati velike projekte ili raditi trajne promjene

Trenutno vjerojatno nije najbolje razdoblje za jarko žutu boju zidova, veliko preuređivanje ili kupovanje skupog namještaja. Kad retrogradni Merkur završi, promjene koje si napravila možda ti se više neće sviđati.

Osim ako si apsolutno sigurna u svoju odluku o preuređivanju, pričekaj da razdoblje retrogradnog Merkura završi.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Retrogradni Merkur i uređenje doma: Dvije stvari koje ne trebaš raditi u ovom razdoblju i tri koje trebaš

Očisti svoj dom i završi stare projekte

Trenutni retrogradni Merkur idealno je razdoblje za proljetno čišćenje tvog doma i dovršavanje svih malih projekata po kući ili stanu koje si zapostavila, poput čišćenja ladica ili mijenjanja žarulja.

Odlična aktivnost koju možeš raditi tijekom retrogradnog Merkura, a uključuje preuređivanje je jednostavno premještanje i mijenjanje rasporeda namještaja, čime ćeš na lagani način osvježiti svoj prostor! 

Što uređenje tvog doma otrkiva o tvom karakteru Možda vas zanima Minimalizam ili više voliš retro? Što uređenje doma otkriva o tebi kao osobi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0