Horoskop

Svi koji putuju ovih praznika neka se čuvaju retrogradnog Merkura, ali i faze koja je već počela

  • Usred božićnih blagdana, taman prije Nove godine, kreće još jedna sezona retrogradnog Merkura
  • Predretrogradna faza, poznata i kao retrosjena, također zna biti izrazito stresna, ako ne i stresnija od same retrogradne, a krenula je 12. prosinca
  • Spomenuto razdoblje posebno nepovoljno zna utjecati na putovanja, a evo i što je osobito korisno u takvim situacijama

Ne moramo biti astrološki štreberi da bismo bili svjesni postojanja retrogradnog Merkura. Oni koji vjeruju u utjecaj nebeskih tijela na nas, poznaju ovu pojavu kao otežavajuće kozmičko vrijeme kada se čini da se nesporazumi i nesporazumi događaju neobično, pa čak i alarmantno često. Pogađaju nas u to vrijeme nepredviđeni zastoji, komplikacije i kašnjenja, a osobito kada su u pitanju putovanja jer Merkur utječe na to kako upravljamo stvarima.

Nova sezona retrogradnog Merkura, posljednja ove godine, počinje 29. prosinca, odnosno u vrijeme kada će mnogi putovati, a da stvar bude gora, predretrogradna faza, poznata i kao 'retrosjena', počela je već 12. prosinca. Predretrogradna faza čak zna izazivati više stresa nego sama retrogradna jer kada Merkur počne usporavati, u našem životu puno toga krene naopako. Možemo izgubiti novčanik, naići na probleme s letom s kojim smo računali, naletjeti na nepredviđeni prometni kaos ili jednostavno otkriti da smo prolili crno vino po sebi, naravno, u najnezgodnijem mogućem trenutku, kada nemamo druge odjeće pri ruci.

Putovanje | Autor: Shutterstock Shutterstock

Tjedni horoskop Možda vas zanima Tjedni horoskop: Venera nam ovaj tjedan šalje ružičasti oblak iz kojeg će Kupid odapinjati svoje strijele Miss7 Horoskop

Retrogradnost sama po sebi može povećati brige i stres, a posebno kada putujemo s obitelji, što je dovoljno izazovno i bez gnjavaže s retrogradnim Merkurom. Iako završava 18. siječnja, postretrogradno razdoblje trajat će sve do 23. veljače, a što znači da bi se drama mogla nastaviti i nakon Valentinova pa posebno pažljivo trebamo planirati svaki romantični bijeg. A tu su i neki savjeti koji će nam olakšati plovidbu ovim astrološki nes(p)retnim vremenom.

Najvažnije je ostati miran

Lako je izgubiti živce u trenucima kada su letovi na primjer otkazani i odgođeni, no važno je ne zaboraviti da nemamo utjecaj niti na kontrolu zračnog prometa, niti na upravljanje zrakoplovom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom pa je najkorisnije što možemo učiniti jednostavno prihvatiti situacije onakve kakve jesu. Zaobilaženje bilo kakvih frustracija u ovim je vremenima od ključne važnosti. Ako osjetimo da smo napeti, trebali bismo duboko udahnuti i izdahnuti, i proštetati uz opuštajuću glazbu.

Vrijedi ostati prisutan

Najbolja je ideja zaokupirati se aktivnostima i igricama na iPadu, računalu ili telefonu ili pak nazvati prijatelja s kojim nismo razgovarali neko vrijeme ili se jednostavno povezati s osobom s kojom putujemo tako što ćemo s njom voditi neki ozbiljniji smislen razgovor. Osim toga, nema ničega lošeg u kašnjenju leta i istraživanju grada u kojem smo zapeli. Važno je samo biti otvoren za sve što nam život donese.

Putovanje | Autor: Shutterstock Shutterstock

Dobra je ideja imati i ručnu prtljagu

Letimo li nekamo, retrogradni Merkur je ono vrijeme kada nas uopće ne bi trebao iznenaditi scenarij u kojem naša prtljaga završava na drugom letu, u krivoj zemlji ili čak izgubljena, a baš je iz tog razloga iznimno praktično i korisno imati uz sebe ručnu prtljagu sa svim osnovnim potrepštinama (rezervna odjeća, četkica za zube i četka za kosu i slično). Predajemo li prtljagu, najmanje što možemo učiniti je provjeriti je li na torbi pločica s našim imenom, letom i/ili osobnim identifikacijskim brojem kako bismo je lakše pronašli ako se zagubi.

Možda vas zanima Ovo su dvije stvari koje ne smiješ raditi kod kuće za vrijeme retrogradnog Merkura i tri koje možeš Rubrika Life&style Life&style

Sve treba provjeriti nekoliko puta

Na primjer je li naša putovnica ili osobna iskaznica i dalje valjana, jesmo li spakirali sve što nam je potrebno, vremena s plana putovanja kako bismo bili sigurni da nigdje ne kasnimo i da nismo ništa pobrkali. 

Bolje je doći ranije

Kako su ovo dani u kojima, kako smo već spomenuli, neuobičajeno puno toga kreće po zlu, bolje je bilo gdje doći ranije nego kasniti ili biti na knap s vremenom. Najkorisnije je imati dovoljno vremena za sve i ne žuriti jer što manje budemo pod stresom, to će vožnja biti lakša i ugodnija.

Retrogradnost treba prigrliti

Budući da su retrogradnosti tako blisko povezane s putovanjima, ne bi nas trebalo iznenaditi kada se dogode. Umjesto da odgovaramo emocionalno, najvažnije je pokušati u svemu tome zadržati hladnu glavu i smisao za humor.

Photo: Shutterstock

Komentari 0