Horoskop

Retrogradni Uran je stigao, evo što to znači za tvoj horoskopski znak

  • Svi pričaju o nezgodnom retrogradnom Merkuru, a znaš li kako retrogradni Uran djeluje na horoskopske znakove?
  • Uran, planet pobune, je retrogradan od 1. rujna 2024. i nastavit će se kretati unatrag pet mjeseci, sve do 30. siječnja 2025. godine
  • Donosimo sve što treba znati o retrogradnom Uranu, uključujući kako može utjecati na tvoj horoskopski znak

Prije svega, što je zapravo retrogradni Uran? Kao i svaki retrogradni planet, retrogradni Uran se javlja kada izgleda da se planet kreće unatrag od našeg položaja ovdje na zemlji. Uran ide retrogradno otprilike svakih 7 mjeseci i stoga je to u velikoj mjeri dio njegovog prirodnog ciklusa.  

Energija retrogradnog planeta ima tendenciju biti manje predvidljiva, nestalnija, više unutarnja i možda više destruktivna nego kada ide naprijed. Uran je i tako vrlo nepredvidiv planet, tako da bi njegova sposobnost da promijeni, šokira, iznenadi i uznemiri mogla biti znatno povećana tijekom ovog retrogradnog ciklusa.

Međutim, dok se Uran kreće unatrag, također nam je dana prilika da pogledamo unatrag, odmaknemo se i budemo objektivniji, tako da možemo, nadamo se, vidjeti stvari iz jasnije perspektive.

Što, prema horoskopu, predstavlja planet Uran?

Uran je vladajući planet vodenjaka i poznat je kao 'veliki buditelj'. Prije nego što je Uran prvi put viđen, mislilo se da je Saturn posljednji planet u Sunčevom sustavu. Kada je Uran otkriven, poslao je udarne valove kroz astrološki svijet i uzdrmao cijeli sustav! A to je ono što inače Uran radi: šokira, iznenađuje, elektrizira, stvara valove, budi nas, tjera da razmišljamo izvan okvira i pomaže nam da vidimo stvari iz druge perspektive.

 | Autor: Instagram @cocobeautea Instagram @cocobeautea Foto: Instagram @cocobeautea

Koje je duhovno značenje Urana?

Uran, sedmi planet od Sunca, obično se smatra planetom promjena. Duhovno, Uran je poput buntovnika Sunčevog sustava, tvrde astrolozi. Njegovo duhovno značenje je oslobađanje od starih obrazaca i prihvaćanje promjena. Razmišljaj o Uranu kao o kozmičkom pozivu za buđenje — energičnom poticaju za pokretanje stvari, inovaciju i izazov statusu quo. Uran je poput tvog duhovnog GPS-a koji te vodi da razmišljaš izvan okvira i prigrliš neočekivano.

Na što Uran utječe, prema astrologiji?

Budući da ima duhovne veze s kaosom i promjenom, često se smatra da je Uran povezan sa stvarima poput iznenađenja, inovacija i pobune. Ovaj planet je ključ tvoje unutarnje revolucionarnosti. Budi u tebi velike ideje i poriv da se oslobodiš tradicionalnih kalupa.

Kako će retrogradni Uran utjecati na naše živote?

Uran je planet slobode i tjera nas da drugačije gledamo na stvari i napravimo sve promjene koje su potrebne kako bismo živjeli autentičnijim životom. Sada je vrijeme da se zapitamo živimo li zapravo autentičnim životom ili samo slijepo prihvaćamo pravila? Jesmo li doista slobodni ili postoji nešto čega se trebamo osloboditi? Uran traži od nas da prekršimo pravila, da izađemo iz kalupa, da se zauzmemo za ono što je ispravno čak i ako nas to učini nepopularnima ili ugrožava našu sigurnost.

Ovogodišnji retrogradni Uran događa se pod znakom bika. A bik, budući da je zemljani znak, temelji se na stabilnosti i materijalnoj udobnosti. Možda ćeš se naći u situaciji da preispituješ svoje vrijednosti, svoj pristup financijskoj sigurnosti ili svoj odnos s materijalnim svijetom. Vrijeme je da istražiš kako možeš uvesti inovacije u području stabilnosti i udobnosti. Neočekivane promjene mogle bi te potaknuti da preispitaš svoje prioritete i pronađeš nove načine da se uzemljiš dok prihvaćaš promjene.

 | Autor: Instagram @kateehutchins Instagram @kateehutchins Foto: Instagram @kateehutchins

Kako retrogradni Uran utječe na veze?

Očekuj malo klackanja. Stvari u vezama mogle bi se promijeniti tijekom retrogradnog Urana, ali to je u redu. Mogla bi osjetiti želju za više slobode ili otkriti da preispituješ konvencionalne aspekte svoje veze. Također je izvrsno vrijeme da se pozabaviš svim obrascima koji su te kočili u vezama. Iskoristi ovo razdoblje za otvorenu komunikaciju, prihvaćanje iznenađenja i dopusti da se tvoja veza razvija na neočekivane, ali ispunjavajuće načine. 

Kako će retrogradni Uran utjecati na horoskopske znakove?

Ovan

Ovan je pionir, hrabri ratnik i kreator novih početaka, tako da energija Urana nije previše zastrašujuća za ovaj hrabri, vatreni, neovisni znak. Ovan ne voli baš da mu se govori što da radi, pa ćeš možda otkriti da si sklona više ispitivati autoritete u ovo vrijeme. Jedna stvar na koju trebaš pripaziti je donošenje impulzivnih odluka, osobito u vezi s financijama. Reci „hop“ prije nego što skočiš!

Bik

Uran je trenutačno u tvom znaku, pa se od tebe traži promjena, htjela ti to ili ne! Pomoći će ti ako budeš fleksibilna. Imat ćeš priliku razbiti neke od svojih nezdravijih obrazaca i pronaći veći osjećaj slobode, ali to se ponekad može činiti pomalo uznemirujućim, jer Uran prijeti tvojoj urođenoj potrebi za sigurnošću. Tanka je linija između zastrašujućeg i uzbudljivog, ali bez obzira na sve, ovo bi moglo biti vrlo oslobađajuće vrijeme za tebe.

Blizanci

Blizanci su vrlo znatiželjan, prilagodljiv i svestran znak koji uspijeva raditi stvari na drugačiji način, tako da ćeš se možda jako oduševiti svim inovacijama i promjenama koje donosi retrogradni Uran. Međutim, nitko nije imun na uznemirujuću prirodu Urana u biku, stoga je važno ostati što je moguće prizemljenija.

 | Autor: Instagram @ellaarose Instagram @ellaarose Foto: Instagram @ellaarose

Rak

Rak se voli osjećati sigurno i voli sve što je poznato, tako da bi se zbog retrogradnog Urana ponekad mogla osjećati uznemirujuće, pa čak i prestrašeno, jer prijeti tvom osjećaju sigurnosti. Međutim, ovo bi moglo biti i vrijeme kada si prisiljena izaći iz svoje zone udobnosti, što je uvijek dobra stvar! Kako Uran donosi nužne promjene, možda ćeš biti prisiljena biti malo kreativnija i preuzeti odgovornost za sebe i one koje voliš.

Lav

Energija Urana mogla bi potaknuti tvoju kreativnost i također donijeti neku vrstu revolucije kod tebe. Međutim, možda ćeš se morati posvetiti praktičnoj strani života, koliko god radije jednostavno slijediš ono što te raduje! Možda ćeš doživjeti neobičan šok ili dva, jer ćeš biti prisiljena biti malo fleksibilnija nego inače. Moguće je da ćeš otkriti neke vještine ili talente za koje nisi znala da ih imaš, ali također bi mogla otkriti da je tvoj osjećaj vlastite vrijednosti malo pokoleban.

Možda vas zanima Ova tri znaka cijeli će život biti sretna jer znaju uživati u malim stvarima Miss7 Horoskop

Djevica

Ovo bi moglo biti vrlo korisno vrijeme za tebe u smislu prekidanja nekih tvojih najčešćih rutina i uvođenja malo svježeg zraka u svoj život. Premda možda više voliš da stvari budu pod kontrolom, nestalna energija Urana mogla bi učiniti tvoj život manje predvidljivim, što je dobra stvar. Sposobna si se prilagođavati i rasti i uvijek si voljna poboljšati se, tako da bi promjene koje dolaze u ovo vrijeme mogle donijeti novu perspektivu koja je vrlo korisna za tebe.

Vaga

Vaga je znak koji traži mir, ravnotežu i harmoniju i radije ne ljulja brod, tako da bi ova Uranova energija mogla djelovati pomalo uznemirujuće na tebe. Uran nas poziva da se oslobodimo i preispitamo pravila, što bi moglo biti pomalo izvan tvoje zone udobnosti, jer imaš tendenciju vidjeti obje strane svađe i radije održavaš mir. Možda ćeš osjećati poriv da se oslobodiš bilo kakvih tendencija prema ugađanju ljudima jer te Uran potiče da budeš potpuno vjerna sebi i autentičnija, čak i ako je to pomalo neugodno!

 | Autor: Instagram @hannaschonberg Instagram @hannaschonberg Foto: Instagram @hannaschonberg

Škorpion

Uran je trenutačno u tvom suprotnom znaku, tako da bi ovo moglo biti vrijeme velike transformacije za tebe i tvoju vezu. Možda će ti biti lakše biti potpuno svoja, bez isprike, premda bi mogla doživjeti neke šokove ili iznenađenja u svojim odnosima, budući da bi se ljudi mogli ponašati malo neobičnije nego inače. Važno je da budeš što je moguće više fleksibilna, jer neke stvari su jednostavno izvan tvoje kontrole!

Strijelac

Strijelac je pustolovan znak koji voli slobodu pa je malo vjerojatno da će te retrogradni Uran zaustaviti. Uvijek težiš promjenama i rastu, pa ti Uran može pomoći da pronađeš osjećaj slobode za kojim žudiš. Međutim, nitko nije otporan na uznemirujuću prirodu Urana u biku, stoga je važno da pripaziš na praktičniju stranu života kao i na potragu za sljedećom avanturom!

Jarac

Jarac je znak koji preferira zadržati osjećaj kontrole i sklon je poštovati autoritet i slijediti pravila. Revolucionarna energija Urana mogla bi ti donekle uzdrmati svakodnevicu, ali bi ti također mogla pomoći da pokreneš sve promjene kojima si se možda opirala. Mogla bi imati koristi od rušenja nekih zidova jer te Uran potiče da prekršiš neka svoja pravila i budeš malo fleksibilnija.

 | Autor: Instagram @alexiiak Instagram @alexiiak Foto: Instagram @alexiiak

Vodenjak

Uran je vladar vodenjaka, znaka koji je prirodno buntovan, samovoljan i definitivno može razmišljati izvan okvira! Možda ćeš osjetiti prilično jake porive da pobjegneš i pronađeš više slobode. Možda ćeš se osjećati malo nestalnije nego inače i mogla bi doživjeti neke iznenadne uvide i bljeskove briljantnosti te doći do inventivnih ideja za budućnost. 

Ribe

Ribe su vrlo osjetljiv, suosjećajan znak koji ima tendenciju ići svojim putem, a Uran bi te mogao dodatno uvjeriti da ostaneš pri svome i zauzmeš se za ono u što vjeruješ. Međutim, sposobna si se nositi s promjenama i preokretima koje bi mogao donijeti retrogradni Uran. Ribe su vrlo vješte i mogu se prilagoditi situaciji, a to bi ti sada moglo biti vrlo korisno.

Znakovi koji imaju smisla za uređenje interijera Možda vas zanima Genijalci za dekoracije: Ova 3 horoskopska znaka imaju poseban smisao za uređenje interijera Miss7 Horoskop

 

Photo: Instagram @jelenasimeonova

Komentari 0