Horoskop
Bez novca na kraju mjeseca

Ovi horoskopski znakovi redovito ostanu bez love na kraju mjeseca

  • Svima je novčanik sve tanji kako se mjesec bliži kraju, ali ipak se trudimo da ne ostanemo sasvim švorc
  • Nije da ovi znakovi namjerno sve spiskaju. Trude se biti štedljivi, a opet nekako novac ne izdrži do sljedeće plaće
  • Možda bi pomogla neka edukacija o upravljanju novcem, ali što će kad i zvijezde rade protiv njih?

Postoje horoskopski znakovi koji vole držati novac na hrpi, marljivo štede, a počaste se nečim dobrim tek u iznimnim slučajevima. To su, primjerice, jarac, rak i djevica. A tu su i horoskopski znakovi koji žele živjeti luksuznim životom te troše svoj novac s obje ruke i s puno veselja. Jer jednom se živi, zar ne? Dok imaš, troši, njihova je deviza pa kao u basni o crvčku i mravu ne razmišljaju kako će izdržati do sljedeće plaće. 

Međutim, to nisu ljudi o kojima govorimož. Postoji još jedna skupina između te dvije krajnosti, štedljivaca (ili u goroj varijanti škrtaca) i neodgovrnih rasipnika. To su horoskopski znakovi koji se zapravo prilično dobro snalaze sa svojim novcem, ali samo do kraja mjeseca. Onda odjednom shvate da novca više nema, a staviti nešto sa strane i štediti ostaje san.

Možda vas zanima "Dosta mi je da ja plaćam sve, a muž ništa - pa sam ispraznila zajednički bankovni račun!" Rubrika Life&style Life&style

Vodenjak: kad popuste kočnice

Sasvim je moguće da će bankovni račun vodenjaka biti pristojno popunjen u zadnjem tjednu mjeseca. Međutim, onda se sve odjednom brzo događa: koja fina večera u restoranu, pokoji par cipela na sniženju, a i jedan izlazak u kojem će u jednoj noći spiskati poriličnu količinu novca je svakako moguć. Na taj način će novac vodenjaka potpuno nestati do kraja mjeseca. Šteta, a zapravo je odlučio da konačno počne štedjeti!

 | Autor: Unsplash/Andre Taissin Unsplash/Andre Taissin

Strijelac: novac je da se troši 

Čemu služi moj novac na računu ako ga ni ne vidim? Strijelac to pitanje postavlja točno na kraju mjeseca. Voli trošiti novac na lijepe stvari, a čak i ako sebi ništa ne kupi, svojim preostalim novcem usrećuje druge.

Ribe: dat će i posljednju kunu - za druge

Osobe rođene u znaku riba ne fokusiraju se na sebe, a to se odnosi i na njihove financije. Naime, čim netko zatreba pomoć ribe, ona će mu dati svoju posljednju kunu. Pri tome joj je zapravo svejedno koliko (malo) novca zapravo ima na raspolaganju ili hoće li joj ponestati novca na kraju mjeseca.

7 načina na koje možete bezbolno srezati mjesečne troškove u kućanstvu

 | Autor: Unsplash/Annie Spratt Unsplash/Annie Spratt

Photo: Shutterstock

Komentari 0