Horoskop
Perzeidi

Kojim horoskopskim znakovima će kiša meteora ovaj vikend ispuniti želje?

  • Sredinom svakog ljeta možemo uživati u pogledu na spektakularnu nebesku pojavu, meteorski roj Perzeidi, koje u narodu nazivaju još i suze sv. Lovre
  • Za vikend 12. kolovoza stižemo do vrhunca pojavnosti i vidljivosti Perzeida
  • Otkrit ćemo ti kojim će horoskopskim znakovima 'zvijezde padalice' ove godine donijeti sreću 

Svake godine u tjednima između 17. srpnja i 24. kolovoza doživljavamo posebnu vrstu kiše na Zemlji: Perzeidi, jedna od najaktivnijih kiša meteora u našem neposrednom galaktičkom susjedstvu, daju nam dojam da pada kiša zvijezda. Vrhunac kiše meteora uvijek je oko 12. kolovoza, a tada se može očekivati i do 60 zvijezda padalica na sat. U 2023. godini će vrhunac Perzeida koincidirati s uskim polumjesecom opadajućeg Mjeseca (mlađak je 16. kolovoza) i stoga će biti u relativno tamnoj noći, što su sjajni uvjeti da gledamo spektakl na našem nebu.

Što su Perzeidi?

Perzeidi su kiša meteora koja nastaje od raspada kometa 109P ili Swift-Tuttle. Na svojoj eliptičnoj orbiti oko sunca komet gubi čestice, tj. postupno se raspada, a oblak prašine ili krhotina ostavlja vidljivi trag. U kolovozu Zemlja prelazi orbitu kometa Swift-Tuttle na svom putu oko sunca. Kada njegove krhotine velikom brzinom udare u našu atmosferu, dolazi do reakcije koja uzrokuje bljesak molekula zraka, koje nam izgledaju kao zvijezde padalice.

Neki ljudi vjeruju da ako vide zvijezdu padalicu na nebu mogu zaželjeti želju i imati veće šanse da im se ta želja i ostvari. Ima li istine u ovom vjerovanju? Tko bi se to usudio zanijekati ili potvrditi? Međutim, prema horoskopu, sljedeći će znakovi zodijaka zapravo imaju razloga nadati se da će im se barem jedna želja ostvariti, čak i ako neće promatrati nebo.

 | Autor: Unsplash/Alexander Andrews Unsplash/Alexander Andrews

Kiša meteora može ispuniti želju ovim horoskopskim znakovima 

Blizanci

Blizanci žele iznad svega jednu stvar od života: lakoću. Kao zračni znak najviše želiš letjeti naokolo i nigdje se ne sudariti ili zapeti. U posljednje vrijeme, međutim, osjećaš se sve opterećenije, shrvana teretom svakodnevice i sudbine. Pa, imamo dobre vijesti: Perzeidi će te osloboditi dijela tereta. Sada se možeš bolje otpustiti i bolje se distancirati. S jedne strane, to je trenutačno ugodno, s druge strane ti daje hrabrost za budućnost, jer ako jednom uspiješ, možeš uspjeti opet. I ako je potrebno, opet pa opet…

Možda vas zanima Astrologinja savjetuje kako flertovati s nekim na temelju njegovog horoskopskog znaka Miss7 Horoskop

Vaga

Vagama će Perzeide pokazati izlaz iz slijepe ulice u kojoj se nalaze u posljednje vrijeme. Sada shvaćaš da si slijedila očekivanja i ideje koje nisu tvoje. Kao osobi kojoj je potreban sklad, važno ti je ugoditi drugima, ali na kraju svi gube ako ti zapneš. Osjećaj da radiš nešto iz stvarnog poriva i stvarnog uvjerenja - za sebe - omogućuje ti da procvjetaš, daje ti snagu i čini te sjajnom osobom za svoje bližnje. Nije li to ono što želiš: rješenje za sve, na svačije zadovoljstvo?

Strijelac

Strijelci nisu svjesni bilo kakvih žurnih, neispunjenih čežnji. To su pak izvrsni preduvjeti da se otvoriš novim stvarima. U tebi i u svijetu. Sada imaš prikladan stav za eksperimentiranje, jer osjećaš da je ono što doživljavaš na ovaj ili onaj način dobitak: Učiš iz negativnih iskustava, a ona te neće previše izbaciti iz kolosijeka, te osobito intenzivno upijaš pozitivna iskustva. Možda nisu Perzeidi ti koji su te doveli do ove točke, ali ti definitivno pomažu da shvatiš da ćeš se najbolje osloboditi - sama. A nije li to ono što najviše želiš?

Možda vas zanima Ovi horoskopski parovi savršeno se slažu na intelektualnoj razini i uživaju u razgovorima Miss7 Horoskop
Photo: Unsplash/Michał Mancewicz
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    nesto lijepo