Horoskop
Puni mjesec

Danas je ne samo puni nego dabrov puni mjesec i potpuna pomrčina Mjeseca. Što nas čeka?

  • Puni tzv. dabrov mjesec je danas, 8. studenog, a ujedno će se zbiti i posljednja pomrčina Mjeseca u ovoj godini. Zašto se zove "dabrov"!? Saznat ćeš u tekstu
  • Ovaj astrološki događaj potaknut će te da preispitaš ravnotežu (ili nedostatak iste) u svojim odnosima
  • Zbivanja na nebu utjecat će na sve horoskopske znakove, ali najviše će ga osjetiti bikovi, škorpioni i vodenjaci

Lako je ići kroz život radeći sve po starom, po istom. Ali, ponekad doista moraš prodrmati stvari, bili spremna za to ili ne. Pripremi se za prijeko potrebnu promjenu koja ti dolazi, zahvaljujući današnjem punom dabrovom mjesecu u znaku bika. Tijekom nadolazećih dana možeš očekivati puno novosti koje će ti se dogoditi u životu, ali sve su to dobre stvari.

Evo što još tvoj horoskopski znak može očekivati od ovog punog mjeseca u biku, plus kako to može utjecati na tvoj život u budućnosti.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Što je točno puni mjesec u znaku bika?

Toliko astronomije svi znamo: Mjesec prolazi kroz različite faze, a pun mjesec je kada izgleda kao velika, golema lopta na nebu. U svijetu astrologije, puni mjesec se usklađuju s različitim astrološkim znakovima kako bi svakom dali određenu vibru.

U astrologiji puni mjesec predstavlja oslobađanje i manifestaciju. To je (prilično dramatičan) trenutak punog kruga, u kojem pun mjesec obasjava svojim svjetlucavim zrakama naše skrivene osjećaje i zakopane misli, zbog čega ih je teško ignorirati. S druge strane, pomrčine mjeseca pojačavaju kaotične vibracije s preokretima sudbine, tjerajući nas da se suočimo s problemima i emocijama koje obično izbjegavamo.

Žena | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ime ovog, dabrovog punog mjeseca dolazi iz mješavine indijanskih, kolonijalnih i europskih izvora. Dabrov puni mjesec poklapa se s danima kada se dabrovi obično počinju povlačiti u svoje brloge gdje će provesti zimu, kaže stari farmerski almanah. Ovaj puni mjesec također je poznat i kao krvavi mjesec, jer je to potpuna pomrčina mjeseca (kada mjesec, sunce i Zemlja stoje u liniji sa Zemljom u sredini, uzrokujući da Zemljina sjena pada na mjesec) koja također daje mjesecu crvenkastu nijansu. Ovo je posljednja potpuna pomrčina Mjeseca u naredne tri godine, a sljedeća će se dogoditi tek 14. ožujka 2025. - iako ćemo između viđati djelomične pomrčine Mjeseca.

Mjesečeva dijeta Možda vas zanima Uskoro će pun mjesec: Evo što je mjesečeva dijeta i kako djeluje Rubrika Life&style Life&style

Kako će puni dabrov mjesec utjecati na tvoj horoskopski znak?

Budući da je ovo ujedno i pomrčina Mjeseca, puni dabrov mjesec bit će malo jači od prosječnog punog mjeseca. Ovaj mjesec je usklađen s Uranom, koji je poznat po tome što donosi nagle promjene i pomake, uz nepredvidivost. Mjesec će biti stacioniran u biku, koji je snažne volje, znak koji se bavi materijalnim blagodatima i raskošnim životom - stoga očekuj financijska iznenađenja, skrivene emocije koje će isplivati na površinu i opći osjećaj nelagode u svakodnevnom životu.

To također znači sljedeće: nemoj dopustiti da te zbuni ako tvoj omiljeni kafić iznenada bude zatvoren tijekom dana ili ako tvoja teretana iznenada ukine potpuno novi raspored treninga. Ovakve stvari se mogu - i događat će se…

U isto vrijeme, imat ćeš posla s nekom konfliktnom energijom iz svemira. Saturn, koji je također povezan s ovim punim Mjesecom, poručuje ti da usporiš i olakšaš si stvari, dok te Uran potiče da ubrzaš stvari. Uglavnom, mogla bi se kolebati između želje za novim poslom 'odmah i sada' te osjećajem da si radije odvojiš vrijeme kako bi pronašla savršenu kombinaciju.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Venera, planet ljubavi, također je u kombinaciji! Zbog toga ćeš se zapitati želiš li dublju predanost u svojoj vezi ili se želiš osloboditi i isprobati nešto – ili nekoga drugog. Međutim, ta energija nadilazi ljubav, stoga se nemoj iznenaditi ako poželiš otići na putovanje na neko mjesto gdje nikada prije nisi bila. U osnovi, ova kombinacija punog mjeseca/mjesečeve pomrčine/Venere odnosi se barem na razmatranje mogućnosti isprobavanja nečeg novog. Zašto ne probati?
Pun Mjesec će utjecati na sve horoskopske znakove, a najviše će ga osjetiti bikovi, škorpioni i vodenjaci.

Kako će pun dabrov mjesec u biku utjecati na tvoju budućnost?

Naravno, lako je na promjenu gledati kao na zastrašujuću stvar, ali ona je zapravo dobra za tebe. A kad jednom naučiš napredovati usprkos preprekama, osjećat ćeš se ugodnije prilagođavajući se neočekivanom i izvlačeći se iz svoje zone udobnosti.

Žena | Autor: Shutterstock Shutterstock

Na poslu ćeš biti nadahnuta i znat ćeš što želiš i kako to ostvariti. Možda se tvoj trenutačni nastup ne pretvori u posao iz snova preko noći, ali možda shvatiš da si zapravo postavila čvrste temelje karijere koji ti omogućuju rast u budućnosti.

U ljubavi ćeš si uzeti vremena kako bi razmislila o svojim potrebama umjesto da uvijek uzimaš u obzir tuđe potrebe, što će ti pomoći da stvoriš zdravu i ispunjavajuću dugoročnu vezu. Naposljetku, s ovim punim mjesecom osjetit ćeš okus promjene i odatle krenuti nanovo. 

Možda vas zanima Evo kakvo vjenčanje u detalje najbolje pristaje svakom horoskopskom znaku Miss7 Horoskop
Photo: Shutterstock

Komentari 0