Horoskop
Horoskopski znakovi na koje će djelovati pomrčina sunca

3 horoskopska znaka kojima pomrčina sunca 30. travnja može pokloniti prosvjetljenje

  • U subotu, 30. travnja, dogodit će se djelomična pomrčina sunca za vrijeme mladog mjeseca
  • To je također prilično važan astrološki doživljaj
  • Otkrit ćemo ti kojim znakovima zodijaka ovaj događaj može pružiti uzbudljive spoznaje 

Ponekad se kaže da travanj radi što želi, a ove godine zapravo malo iskoračuje s astrološke točke gledišta: u subotu, 30. travnja, imat ćemo posla s vrlo posebnim mladim mjesecom. Ne samo da je to drugi mladi mjesec u travnju, nego je i drugi mladi mjesec koji se odvija u horoskopskom znaku ovna. Uz ovaj mladi mjesec događa se i djelomična pomrčina sunca. Ne možemo to vidjeti u Europi, ali učinak možemo osjetiti –neki ljudi više, a neki manje.

Što će se događati za vrijeme mladog mjeseca 30. travnja?

Kao što je poznato, naš mjesec neprekidno kruži oko Zemlje te zajedno sa Zemljom oko sunca. Zato nam se ponekad čini kao polumjesec, nekad kao pun mjesec ili ga gotovo ne vidimo: ovisno o položaju vidimo samo dio strane koji je obasjan suncem (srp ili polumjesec), cijeli kad je osvijetljena cijela jedna strana (pun mjesec) ili ona u sjeni okrenuta od sunca. Potonje je uvijek slučaj kada je mjesec između zemlje i sunca. Ovu konstelaciju nazivamo mladim mjesecom i to vidimo otprilike svakih 29,5 dana.

 | Autor: Unsplash/Rita Unsplash/Rita

Većinu vremena sunce jednostavno sije pored mjeseca, budući da mjesečeva putanja oko Zemlje obično ne prelazi Zemljinu putanju oko sunca. Ali, otprilike pri svakom šestom mladom mjesecu se to dvoje križa. A onda će, s naše točke gledišta, doći do pomrčine sunca. Baš kao i 30. travnja ove godine. Međutim, tijekom ove pomrčine mjesec pokriva samo dio našeg sunca, zbog čega govorimo o djelomičnoj pomrčini sunca.

Ovi znakoci vjenčaju se zbog novca Možda vas zanima Oprez! Ovi se horoskopski znakovi često vjenčaju isključivo zbog novca Miss7 Horoskop

Gdje i kako možemo pratiti pomrčinu?

Djelomična pomrčina sunca 30. travnja najbolje će se vidjeti u Južnoj Americi. U 20:45 po našem vremenu, mjesečeva se sjena formira u blizini Antarktika, odakle putuje na sjever i konačno stiže do jugozapadne obale Južne Amerike. U Čileu, Argentini i Patagoniji sunce, djelomično prekriveno mjesecom, moći će se vidjeti u večernjim satima.

Dakle, u Hrvatskoj ne možemo vidjeti ništa od ove pomrčine sunca. U 22:30 sati mladi mjesec 30. travnja za nas dostiže vrhunac u ovnu, a za to vrijeme je u uzlaznom kretanju. Prema horoskopu, slijedeći horoskopski znakovi mogli bi osobito snažno osjetiti ovaj mladi mjesec, čak i u obliku važnog prosvjetljenja koji će im možda promijeniti život.

3 horoskopska znaka na koje će djelovati pomrčina sunca 30. travnja

Ribe

Ribe mogu iskoristiti pomrčinu kako bi dobili vrlo jasnu sliku o tome što žele i što im je važno, a što ne. Tvoja čežnja za dubinom i istinom pomoći će ti da percipiraš površne odnose kao takve te da ih doživiš kao dugotrajne i stresne, a ne obogaćujuće. Bilo bi dobro da doneseš neke važne odluke i rastaneš se od onoga što ti ne koristi. Uostalom, tvoje vrijeme i energija su ograničeni.

 | Autor: Unsplash/Casey Clingan Unsplash/Casey Clingan

Bik

Bikovi tijekom pomrčine sunca vrlo jasno prepoznaju što ih koči u životu i od čega se trebaju rastati. Ova spoznaja može ti otvoriti nove putove za budućnost koji su ti prije bili nezamislivi ili nevidljivi. Ako pametno povežeš prošlost i sadašnjost u svom umu, uspjet ćeš kreativno i u svom interesu oblikovati svoju budućnost.

Blizanci

Blizanci dovode pomrčinu u kontakt sa svojom podsviješću. Sada će ti postati jasna pozadina tvojih postupaka i odluka, o čemu prije nisi ni sanjala. Ono što sada vidiš može te na trenutak zbuniti, možda čak i uznemiriti. Ali, razumijevanje sebe može ti, dugoročno gledano, pomoći da slobodnije djeluješ i donosiš odluke, a time i da više iskoristiš mogućnosti koje ti život nudi.

Ovi znakovi će se zaljubiti u svibnju Možda vas zanima Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka zaljubit će se u svibnju Miss7 Horoskop
Photo: shutterstock

Komentari 0