Beauty

Zlatna bronde i Botticelli smeđa ugurale su se među najpoželjnije boje kose ove godine

  • Izuzmemo li one rijetke žene s djevičanskom, netaknutom prirodnom bojom kose, velika većina nas voli eksperimentirati s različitim nijansama
  • Sve moguće varijante crvenih i bakrenih nijansi ove su godine u vrhu popularnosti, no to nipošto ne znači da su jedine koje su poželjne
  • Ljubiteljicama plave i smeđe kose nude se dvije nijanse koje su posebno lijepe - zlatna bronde i Botticelli smeđa

Ona Heraklitova da samo mijena stalna jest posebno je istinita u svijetu ljepote, a osobito u njegovom kutku rezerviranom za bojenje kose. Izuzmemo li one rijetke žene s djevičanskom, netaknutom prirodnom bojom kose, velika većina nas voli eksperimentirati s različitim nijansama, nerijetko se, inspirirani aktualnim trendovima, odlučujući na nešto potpuno drugačije od onoga na što smo navikli.

Sve moguće varijante crvenih i bakrenih nijansi ove su godine u samom vrhu popularnosti, no to nipošto ne znači da su jedine koje su poželjne, a ljubiteljicama plave i smeđe kose nude se dvije nijanse koje su posebno lijepe - zlatna bronde i Botticelli smeđa.  

Možda vas zanima Crvena boja kose vrlo je poželjna ove godine: 11 nijansi crvene kose i kako odabrati onu savršenu za sebe? Rubrika Beauty Beauty

Zlatna bronde

 | Autor: Instagram @rosiehw Instagram @rosiehw Foto: Instagram @rosiehw

Prema frizeru slavnih i Moroccanoil Celebrity Coloristu Mattu Rezu, zlatna bronde nijansa ili kako to kaže Addison Rae, boja kose koja se mijenja, savršena je za žene koje prirodno imaju srednje do tamno smeđu nijansu. Postiže se bojenjem kose u toplu srednje tamnu zlatnu nijasnu te dodavanjem neutralnih, toplih pramenova koji će je prošarati. 

Kod ovakve boje, dominantna je srednje tamna zlatna nijansa koju bismo mogli opisati kao najsvjetliju smeđu, dok su pramenovi srednje plavi, a budući da se zadržava dosta prirodne boje kose koju se ističe svjetlijim nijansama i pramenovima, upravo je postignuti kontrast zaslužan za wow efekt. 

Njega kose ključna je za održavanje ove boje pa što više hidratantnih i njegujućih proizvoda poput maske i ulja budemo koristili, to će nijansa biti sjajnija i zavodljivija. Naš celebrity girl crush kada je ova boja u pitanju je Rosie Huntington-Whiteley.

Botticelli smeđa

 | Autor: Instagram @jlo Instagram @jlo Foto: Instagram @jlo

Baš kao i kod zlatne bronde nijanse, i ovdje je kontrast u prvom planu, također postignut toplim zlatnim pramenovima koji kosi daju sjaj, dojam punoće i slojevitosti, s tim što je ovdje tamnija smeđa nijansa, a samim time i kontrast, puno izražajniji i dominantniji. Najjednostavnije rečeno, ovo je predivna čokolado smeđa nijasna prošarana toplinom zlatnih pramenova koji podsjećaju na prirodne pramenove posvijetljene suncem u ljetnim mjesecima. 

I kod ove je boje od osobite važnosti da je kosa maksimalno njegovana, uredno ošišana i zdrava pa su intenzivne hidratantne kure poput Olaplexove No. 8 Bond Intense Moisture Hair Mask apsolutno poželjne. Najbolja ambasadorica ovakve boje? Nepogrešiva Jennifer Lopez!

Možda vas zanima 6 boja kose koje će biti apsolutni hit ove godine Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @rosiehw

Komentari 0