Beauty

Željela je preplanuli ten, no rezultiralo je - katastrofom! Kako izbjeći greške s kremom za samotamnjenje?

  • Ignoriranje uputa pri nanašanju kozmetičkih proizvoda često zna rezultirati velikim pogreškama te se negativno odraziti na naš izgled
  • Danas to dobro zna Britanka Kelsey Chambers koja je zbog pogrešnog nanošenja kreme za samotamnjenje postala viralna senzacija
  • Kako bi izbjegla moguće komplikacije važno je slijediti vrlo jednostavna pravila koja donosimo u nastavku teksta

U želji da stvore ili održe preplanuli ten mnoge žene koriste kreme, losione, sprejeve ili gelove za samotamnjenje. Pri nanošenju kozmetičkih proizvoda nismo uvijek sklone slijepo slijediti upute, a to bi se u slučaju samotamnjenja moglo pokazati kao velika pogreška.

O tome sjajno svjedoči primjer Britanke Kelsey Chambers koja je u želji da postigne brončani ten kupila kremu za samotamnjenje koja nosi naziv 'Darker Than Dark' te se smatra jednom od najtamnijih na tržištu.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA

Mediteranska prehrana Možda vas zanima Zašto je mediteranska prehrana najbolja za zaštitu od sunca (i divan preplanuli ten) Rubrika Life&style Life&style

Devetnaestogodišnjakinja nije razmišljala o količini proizvoda koju valja nanijeti na tijelo pa je završni rezultat i za nju bio šokantan.
U samo sat vremena, krema se primila za njezinu inače svijetlu boju kože i postala je tamnosmeđa.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja da opere kremu sa sebe, odlučila se za kupku kojoj je dodala nekoliko kapi izbjeljivača te napokon uspjela maknuti višak boje. Premda je u njezinom slučaju to upalilo, dodavanje izbjeljivača se ne preporučuje jer može izazvati iritacije i oštećenja na koži.

“Mrzim biti blijeda, a s tamnijim tenom odjeća izgleda bolje. Kada sam shvatila da sam toliko crna, smijala sam se satima. Jednostavno sam bila u šoku. Nisam namjeravala napustiti kuću izgledajući tako. Samo sam se morala prati dok ten nije počeo izgledati prirodno”, prisjetila se Kelsey za Daily Mail. Priznala je kako i dalje koristi kreme za samotamnjenje, ali pazi na količinu proizvoda koju nanosi. Na greškama se doista uči!

Želiš brzo postići preplanuli ten? Brojne žene se kunu u uspjeh ovog trika s kakaovim maslacem

 

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Primjeri proizvoda za samotamljenje

Primjeri: Eveline (dm, 49,90 kuna), Biobaza (dm, 69,90 kuna), St. Tropez (lijepa.hr, 254,10 kuna)

Možda vas zanima Dobila si lijepu brončanu boju? Pomoću ovih 5 trikova preplanuli ten trajat će dulje Rubrika Beauty Beauty

Svi oni koji još nisu isprobali kreme za samotamnjenje, a to doista žele, neka također uče na njezinim greškama. Za postizanje preplanulog umjetnog tena važno je slijediti navedena pravila:

  1. Ključni dio prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje je svakako piling, jer će ukloniti mrtve stanice i nesavršenosti kože.
  2. Baš kao u slučaju pudera, boju kreme za samotamnjenje prilagodi boji svog tena kako bi postigla prirodni preplanuli izgled.
  3. Proizvod za samotamnjenje možeš nanijeti uz pomoć posebne rukavice ili vlastitom rukom, ali u tom slučaju odmah ih operi kako narančasti trag ne bi ostao na dlanovima.
  4. Koža bi trebala biti potpuno suha i čista pa izbjegavaj prvo nanositi losione ili druge hidratantne kreme. Nanesi proizvod za samotamnjenje na kožu kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu, odozgo prema dolje.
  5. Budi izuzetno pažljiva prilikom nanošenja na laktove i koljena jer je koža tamo izuzetno suha i može više potamniti. Radije proizvod za samotamnjenje pomiješaj s losionom te tek onda nanesi na ove dijelove.
  6. Nema instant rezultata, a da bi se boja u potpunosti primila trebat ćeš pričekati i 10 sati. Zbog toga izbjegavaj tuširanje i aktivnosti koje uključuju znojenje. Idealno vrijeme za nanošenje proizvoda za samotamnjenje je navečer prije odlaska u krevet.
 
Photo: Facebook/FURKA

Komentari 0