Beauty

Želiš blistav holivudski osmijeh? 6 trikova da tvoji zubi djeluju bijelo iako to nisu

  • Hrana, kava, vino, a i godine nepogrešivo rade protiv bjeline naših zubi
  • Možda ne možemo srediti osmijeh u zubnoj ordinaciji poput slavnih, ali se možemo poslužiti njihovim beauty trikovima za blistav osmjeh
  • Tajna je u mudroj upotrebi makeupa zbog kojeg će zubi izgledati kao si ih upravo izbijelila 

Nije tajna da s godinama zubi postaju sve više žućkasti. Također, ni ne rodimo se svi si istom pigmentacijom, nekima su zubi više bijeli, nekima prirodno žučkasti. Kako onda slavne osobe uspijevaju imati tako blistave i savršeno bijele zube bez obzira na sve? Kako si vjerojatno pomislila na prvu, odgovor se krije u puno sati pravednih na zubarskom stolcu. No, možda nisi znala da se i koriste nekim trikovima koje možeš primijeniti i ti za svoj savršen blistavo bijeli osmijeh. 

Izgled biserno bijelih zubi može se postići uz nekoliko makeup trikova koje donosimo u nastavku

Možda vas zanima Za blistavo bijele zube ne moraš trošiti novac na izbjeljivače, posegni samo za ovim začinom! Rubrika Life&style Life&style

1. Definiraj rub usana nude bojom olovke

Olovka za usta gotovo je jednako važna kao i sam ruž. Osim što stvara dojam punijih usana, pomaže da se ruž zadrži duže na usnicama. Ako usput želiš postići i jasniju bjelinu svojih zubi, rub usana iscrtaj u nude nijansi tako da najprije počneš od sredine usana a zatim linije povežeš s rubovima. Usne potom ispuni ružom u istoj ili do dvije nijanse tamnijoj boji. Spremna si za pokazivanje svojih biserno bijelih zubi!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🐍forgot how muggy it gets in Florida 🐍 @hardrockholly #guitarhotel

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

2. Nanesi highlighter

Highlighter služi kako bi istaknuo neke značajke lica koje zato izgleda puno živahnije i svježije. To, naravno, odnosi i na tvoj osmijeh. Svakako ga primijeni na područja iznad jagodičnih kostiju, na vrhu nosa te iznad sredine gornje usnice. A kada si postigla da tvoj osmijeh djeluje blistavije možeš se poslužiti i trikom koji će povećati tvoje oči – highlighter nanesi na unutarnje kuteve očiju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

3. Potamni ten

OK, ljeto je gotovo, a u postizanju sunčanog tena sada će nam izvrsno će poslužiti bronzer. Tako će zubi djelovati više bijeli i sjajni. Izaberi mat bronzer kako bi postigla kontrast sa sedefastim sjajem zuba. Posebno obrati pozornost na područja jagodičnih kostiju, a bronzer možeš, poput highlightera, nanijeti i na vrh nosa te iznad sredine gornje usnice. Naravno, za ujednačen ten možeš potamniti i cijelo lice. Pripazi da u tome ipak ne pretjeraš. 

Možda vas zanima Što je ispravno: smočiti četkicu za zube pa staviti pastu ili prvo staviti pastu pa smočiti četkicu? Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And the day before @luxurylaw @hair4kicks #beatbymuuaahh

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

4. Skreni pozornost na oči

Upotreba određenog makeupa ključna je u odvraćanju fokusa s usana na oči. Sa svog popisa svakako izbaci crne olovke za oči i obilje maskare, a rješenje potraži u sjenilima plavih nijansi (svijetloplava, tirkizna, zelena) koji će djelovati kontrastno u odnosu na zube i tako istaknuti njihovu bjelinu. Iz svoje kolekcije izbaci i sjenila narančaste boje kako zbog njih zubi djeluju više žućkasto. 

5. Odaberi ruževe s hladnim tonovima

Odabir ruževa s hladnim odnosno plavim podtonom kako bi osmjeh bio blistaviji savjetovao je i makeup artist Beyoncé Sir John.Tko se usudi biti odvažniji može izabrati i jake ljubičaste tonove, ali efekt ćeš jednako postići ruževima boje trešnje s plavim podtonom ili nude nijansama s podtonovima smeđe pa čak i boje fuksije. Kao što je to slučaj sa sjenilima, izbjegavaj ruževe narančastih ili bakrenih nijansi zbog kojih će tvoji zubi djelovati (još više) žućkasto. 

Možda vas zanima Znanstvenici tvrde da bi zube povremeno trebali prati stojeći na jednoj nozi. Evo i zašto Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

spam. @oceans8movie in theaters tonight!!!! 😍

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

6. Ne štedi na sjajilu za usne

Sjajilo je savršen alat za postizanje svjetlijih i punijih usana, a tako će i tvoji zubi djelovati bjelje. Za savršen osmijeh, usne dobro hidratiziraj balzamom, zatim nanesi ruž s plavim podtonom, a onda je vrijeme za obilje sjajila koje u većim količinama nanesi na sredinu usana. Nasmiješi se!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😁 Smile in trouble

A post shared by Martha Debayle (@marthadebayle) on

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0