Beauty

Zbogom fenu: Otkad sušimo kosu ovim 'alatom', više nemamo ispucale vrhove

  • Kosu sušimo fenom nakon pranja, pa kako bi drukčije? Ali... bolje je ne! 
  • Postoji praktičan alat koji nježno suši kosu i čak sprječava kovrčanje
  • Otkrit ćemo što je 'čudesan alat' o kojem govorimo: turban za sušenje kose

Za mnoge od nas je upotreba sušila za kosu tj. fena nešto što se podrazumijeva nakon pranja kose. Međutim, naša kosa je tijekom tog procesa izložena vrućem zraku, što može dovesti do dugotrajnog oštećenja strukture kose te ispucanih vrhova. Stoga, važan savjet odmah na početku: Nikada nemoj sušiti kosu na najtoplijoj postavci ako ne koristiš proizvode za zaštitu kose od topline.

Feniranje često opterećuje kosu, osobito ako je izbijeljena pa samim time dosta suha. Još jedna neugodna nuspojava koju mnogi jednostavno ne vole kod feniranja: kosa izgleda naelektrizirano i kovrča se. Ali, ne više! Otkrili smo savršeni alat za kosu koji nježno suši kosu i ne ostavlja priliku za kovrčanje turban za kosu!

Turban za sušenje kose: nježno suši kosu te je puno manje ispucanih vrhova

 Primjerice, 'Hair Turban' od Iles Formule (cijena: 33 eura) je nježan ručnik od mikrovlakana dizajniran za nježno i brzo sušenje kose. Turban upija vlagu iz tvoje kose bez trljanja. A ako misliš da je ovo običan ručnik, varaš se.

 | Autor: Iles Iles Foto: Iles, turban za sušenje kose (33,00 eura)

Turban za kosu ima ove prednosti

Turban za kosu ima niz prednosti. S jedne strane, iznimno je jednostavan za korištenje. Sve što trebaš učiniti je omotati ga oko glave i pričekati da se kosa osuši. A to će biti puno brže nego s običnim pamučnim ručnikom, za 15 minuta kosa je skoro sasvim suha. Naime, turban za kosu od mikrovlakana izuzetno brzo upija, a ne namoči se kompletno  - za razliku od frotirskog ručnika.

 | Autor: Iles Formula Iles Formula Foto: PR/Iles Formula/Turban za sušenje kose, 33 eura

 

 

 

 

Ali, najveća prednost mu je sljedeća: Tkanina od mikrovlakana suši kosu bez trljanja ili izlaganja jakoj toplini - tako da je super nježna. Sve u svemu, smanjuje naelektriziranost, kovrčanje i pucanje vrhova. 

Možda vas zanima U Sinsayju možemo kupiti najtraženije satenske uvijače s kojima ćemo lako kreirati raskošne kovrče Rubrika Beauty Beauty

Kako pravilno koristiti turban za kosu

Nakon tuširanja pažljivo ukloni višak vode s kose i iscijedi je. Sada na scenu stupa turban za kosu: Stavi turban naopako na glavu i oko kose. Zatim zaokreni kosu u tkaninu od mikrovlakana i pričvrsti je na stražnjoj strani glave kopčom. Elastične manšete sprječavaju klizanje turbana za kosu ili ispadanje pramenova kose.

Nakon otprilike 10 do 15 minuta će kosa biti gotovo suha. Ovisno o tome koliko ti je kosa mokra nakon toga, a žuri ti se, naravno da možeš koristiti fen za kosu. Ali, potrebna ti je samo trećina vremena sušenja fenom koje bi inače bilo potrebno. Tvoja će kosa sigurno biti sretna! 

Negin Mirsalehi Možda vas zanima Elektricitet u kosi je vječni problem u zimskom periodu, evo kako ga se riješiti Rubrika Beauty Beauty
Photo: Unsplash / Daiga Ellaby

Komentari 0