Beauty

U Sinsayju možemo kupiti najtraženije satenske uvijače s kojima ćemo lako kreirati raskošne kovrče

  • Sigurni smo da i sama u svojoj kupaonici imaš barem dva uređaja za stiliziranje kose, a vjerujemo i puno više
  • Zavodljive kovrče uvijek su bile jedna od omiljenih frizura, ali katkad ih nije tako lako napraviti
  • Njihovo stiliziranje u svojoj ideji zahtjeva puno vremena i nešto prakse, ali to više nije tako jer sada preko noći možeš imati kovrče kao iz frizerskog salona

Naime, radi se o metodama koje ne uključuju korištenje toplinskih uređaja i koje niti malo ne oštećuju kosu. Kako bi na ovaj način nakovrčala kosu, potrebno je imati satenske uvijače koji su zapravo jedna poveća traka koju je moguće presavijati, a oko koje ćeš namotati kosu i fiksirati pomoću gumica. Nakon toga, vrijeme je za spavanje i ujutro se budiš sa savršenim kovrčama koje su gotove doslovno za dvije minute.

Da cijeli proces ipak nešto detaljnije pojasnimo – kosu je potrebno dobro raščešljati i podijeli u dva dijela, a zatim uvijač pozicionirati na sredinu glave te ga fiksirati kopčom. Sljedeći korak uključuje motanje pramenova oko uvijača koje moraš dobro učvrstit kako se prilikom spavanja ne bi raspustili. Kosu je prethodno poželjno trenirati s pjenom kako bi dobila na teksturi, a odlična opcija je i suhi šampon.

Možda vas zanima 6 boja kose koje će biti apsolutni hit ove godine Rubrika Life&style Life&style

Nakon što si završila s postavljanjem uvijača, dobro sve našpricaj s lakom za kosu. Drugo jutro, laganim pokretima skini uvijač, a kosu počešljaj sa širokim češljom ili samo dobro protresi nekoliko puta. Također, sve skupa još jedno pošpricaj s lakom.

 | Autor: Sinsay Sinsay Foto: Sinsay, set za kosu (9,99 eura)  | Autor: Sinsay Sinsay Foto: Sinsay, set za kosu (9,99 eura)

Naravno, uvijač nije nužno držati preko noći, možeš i tijekom dana, netom prije izlaska ili neke važne prigode jer su dosta otprilike tri sata kako bi se kovrče „uhvatile“, no rezultat će biti maksimalan ako uvijač držiš pet sati. U svakom slučaju, ovo je bez razmišljanja metoda koja nam se jako sviđa jer daje fenomenalne rezultate, lako se stilizira i ono najvažnije – čuva kosu!

Photo: Instagram / @matildadjerf

Komentari 0