Beauty
Kako spriječiti pore

Zašto Japanke peru lice 10 minuta i zbog čega bismo mi to trebale povremeno činiti?

  •  Japanci su izmislili vlastite rituale čišćenja kako bi uklonili probleme s kožom i postigli zdravu, besprijekornu kožu
  • Prema njihovom iskustvu, ova metoda osigurati će blistavu i hidratiziranu kožu lica
  • Japanke posvećuju 10 minuta pranju lica i evo zašto bismo i mi to trebale učiniti

Azijati vjeruju da je čišćenje najvažniji dio njege kože jer je temelj zdrave kože. Ako koža nije pravilno očišćena, bilo koji proizvodi koji se na nju nanose neće raditi. Za optimalane rezultate zdrave kože treba slijediti određene korake za čišćenje lica.

To se postiže metodom čišćenja u 3 koraka koja traje 10 minuta. Prema njihovim riječima, najbolji način za pranje lica je korištenje metode čišćenja 4-2-4. Zanimljivo u vezi s ovom metodom čišćenja je da kada završiš, ne samo da lice izgleda blistavo, već imaš i osjećaj da je tvoja koža duboko hidratizirana. Slijedeći tri koraka za čišćenje lica pomaknuti ćeš stagnaciju i istjerati toksine. 

Makeup trend puppy eyes ili pseće oči Možda vas zanima Mačje oči nisu više top beauty trend? 'Puppy eyes' im ponovno pokušava preoteti titulu Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Lice prije i poslije

Za postizanje zdrave, čiste kože potrebno je odvojiti vrijeme, a Japanci su stvorili vlastiti ritual kako izgledati besprijekorno i riješiti se kožnih problema. Tehnika traje 10 minuta i ima 3 ključna koraka zbog kojih lice može zasjati. Mnoge Japanke imaju metodu čišćenja lica 4-2-4. To je metoda čišćenja lica podijeljena u faze koje traju određeno vrijeme. Postupak glasi ovako:

Započni čišćenjem uljem 4 minute. Tek nakon toga možeš koristiti sredstvo (gel, pjena) za čišćenje 2 minute.
I posljednji korak je ispiranje 4 minute. Stručnjaci kažu da ako koristiš ovu metodu čišćenja, ne trebaš to raditi ujutro, kada se dovoljno samo umiti, već samo navečer. Osim toga, ne moraš to raditi svaki dan. Dovoljno je 3-4 puta tjedno.

Ova žena se kune u učinkovitost uklanjanja dlačica uz pomoć brusnog papira!

Prve 4 minute: uljna faza

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Čišćenje uljem

Uljna faza ima za cilj poboljšati cirkulaciju tako što masiraš kožu tijekom 4 minute. Također omekšava taj gornji sloj i pomažete u otpuštanju začepljenih pora. Ključno je odabrati pravo ulje koje ti može biti pogodno za lice.

Na primjer, ulje jojobe upije se u kožu. Bolje je koristiti ricinusovo ulje koje pomaže u premještanju stagnacije i izvlačenju toksina. Budi oprezna s masiranjem kože ako imaš bilo kakve traume ili kontraindikacije.

Druge 2 minute: faza čišćenja kremom

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Završno čišćenje

Nakon masaže lica, nanesi malo sredstva za čišćenje na vrh ulja. Stručnjaci kažu da više vole sredstva za čišćenje u obliku kreme umjesto pjene ili gela jer ne isušuju kožu toliko, ali to ovisi o tvom tipu kože. Očisti lice 2 minute nježnim pokretima kako ne bi naštetila licu.

Možda vas zanima Super popularna frizura iz 90-ih koju obožavaju svi tipovi kose ponovno se vratila u modu Rubrika Beauty Beauty

Treće 4 minute: faza ispiranja

Započni s toplom vodom 2 minute, a zatim završi s hladnom još 2 minute. Topla voda može ti pomoći isprati višak ulja s kože i povećati protok krvi na površini. Hladna voda može pomoći u sužavanju pora. Ova tehnika pomaže u hidrataciji kože, tako da će nakon postupka tvoje lice izgledati sjajno.

Photo: None

Komentari 0