Beauty 04. lipnja 2021.

Mačje oči nisu više top beauty trend? 'Puppy eyes' im ponovno pokušava preoteti titulu

Makeup trend puppy eyes ili pseće oči
Instagram@themaniclub.
  • Umjesto seksi mačjih očiju, nudi se slatki „izgled psića“ i to ne po prvi put
  • Trend je krenuo iz Koreje prije nekoliko godina, a sad se opet o njemu šuška
  • Otkrivamo kako uspješno našminkati „puppy eyes“, ali i na kome to izgleda posebno dobro…

Baš kao što postoje modni trendovi, tako se i svijet ljepote neprestano mijenja. Stoga nije ni čudo što se razvijaju i mijenjaju trendovi makeupa za oči. Makeup look mačje oči karakteriziraju dramatično zakrivljeni potezi olovkom za oči, što otvara oko te izgleda prilično seksi, ali upravo bi ovaj klasični eyeliner look mogao uskoro biti gurnut s trona. Trenutno su svi ludi za suptilnijom varijantom: „puppy eyes“.

Super trik s olovkom za oči učinit će te mlađom u jednom potezu

Trend psećih očiju nastao je u Koreji. Točnije, radi se o stvaranju nevinog izgleda s eyelinerom čiji je potez usmjeren malo prema dolje. To u početku može zvučati pomalo čudno, ali u praksi zapravo izgleda jako dobro!

Možda vas zanima... Oho! Hrvatski brend Tinktura napravio je i makeup liniju, prvu s domaćim potpisom Rubrika Life&style Life&style

Na ovaj način ćeš našminkati beauty trend „puppy eyes“

1. S kajalom ili tekućim eyelinerom povuci crtu do vanjskog kuta oka. Savjet: nemoj naginjati glavu unatrag ili podizati obrve, najbolje je gledati ravno u ogledalo.

2. Zatim povuci liniju olovkom za oči oko 3 mm od vanjskog kuta oka. Crta treba biti paralelna s naborom kapka i krajem obrve.

3. Zatim nacrtaj liniju na donjoj liniji trepavica: počni u vanjskoj trećini i nastavi liniju dok se ne susretne s gornjom linijom.

4. Oboji međuprostor i puppy mkeup je spreman!

Svatko tko voli eksperimentirati može isprobati izgled psećih očiju, ali osobito dobro izgleda na ženama s obješenim kapcima. Kod obješenih kapaka često postoji problem što se olovka za mačje oči, koja se povuče prema gore, „objesi“ ili je prekine nabor. Kod psećih očiju to se ne događa. 

 

Komentari 0