Beauty

Super popularna frizura iz 90-ih koju obožavaju svi tipovi kose ponovno se vratila u modu

  • Jesi li čula vijesti? Vratile su se 90-e, barem sudeći po frizuri koja je zavladala među mnogim djevojkama, pa i onim slavnim
  • U posljednje vrijeme vidimo oživljavanje nekih kultnih trendova ljepote iz tog doba koje jedva čekamo isprobati
  • Jedna frizura posebno se istaknula, a riječ je o razbarušenoj, takozvanoj paperjastoj kosi  

Trendovi neprestano dolaze i odlaze. Ali trendovi iz 90-ih ove se godine u velikoj mjeri se vraćaju. Vidjeli smo bezbroj poznatih i utjecajnih osoba - od Hailey Bieber do Emme Chamberlain - kako nose ovu frizuru koja je postala popularna u frizerskim salonima. U posljednje vrijeme vidimo oživljavanje nekih kultnih trendova ljepote iz tog doba i zaista nam se sviđaju. Jedna frizura, posebno se ističe u povratničkim trenovima.

Sjećaš se Cher Horowitz i njezine lepršave kose iz filma Djevojke s Beverly Hillsa? Pa, voluminiozna paperjasta kosa se vratila i čini se kako je ovdje da ostane. Evo svega što o ovoj frizuri trebaš znati. Uz to, donosimo nekoliko savjeta kako postići ovaj izgled kod kuće.

Ova djevojka je samo željela suptilne plave pramenove, a frizerka joj je od kose napravila groblje

Vidimo odakle dolazi ovo ime. Stil se zasniva na volumenu i razbarušenosti. Što je kosa puhastija i razbarušenija, to bolje.  

Možda vas zanima Najbolje frizure za tanku kosu - pokaži ovo svom frizeru i opusti se! Rubrika Beauty Beauty

Želiš isprobati ovu frizuru, ali ne znaš odakle početi? Bez brige. Ako si rezervirala sastanak u frizerskom salonu, svakako pripremi sliku. (Napomena: Posebno je korisno pokazati nekoga tko ima tip kose, teksturu i duljinu kao ti.) U redu, sada s povjerenjem sjedni na stolicu svog stilista i prepusti se njegovim rukama.

Ako više voliš sama isprobati stil, uz nekoliko savjeta poznatog frizera Josepha Mainea, neće ti biti problem sama napraviti ovu frizuru kod kuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Eleonora (@elemgr)

Korak 1: Pripremi sve potrebno, trebat će ti fen, četka, češalj i sprej za zaštitu od topline (jer nitko ne želi kovrdžave, oštećene niti). Maine preporučuje da za početak počneš s mokrom kosom i pripremiš je regeneratorom koji se ne ispire.

Korak 2: Zatim podijeli kosu na ravnomjerne dijelove i pošpricaj sredstvom za zaštitu od topline. "Upotrebljavam sprej za zaštitu od topline kako bih odbio vlagu i imao toplinsko zaštitno sredstvo. Također daje sjaj kosi", kaže Maine.

Korak 3: Omotaj svaki dio kose oko okrugle četke. (Maine preporučuje četku veličine 32 mm - 56 mm) i usmjeri zrak iz fena prema korijenu. Počni od korijena kose, a završi uvijanjem vrhova. Željet ćeš da se krajevi preokrenu prema unutra, gotovo kao da su bili uvijeni. To možeš postići i drugim alatima poput uvijača ili pegle.)

Korak 3: Upotrijebi čičak valjke kako bi dodala još veći volumen svakom odjeljku. (Možeš preskočiti prethodni korak ako imaš gušću kosu.) 

Korak 4: Jednom kad se kosa ohladi, ukloni kopče ili valjke i četkajte kosu prema unutra. (Još jedan savjet za maksimalno pahuljastu kosu je mahanje glavom gore-dolje - kao da si glavni pjevač u rock sastavu.)

Korak 5: Dovrši tako što ćeš pošpricati lakom za kosu kako bi sve ostalo na mjestu (nemoj pretjerati s lakom!)

Možda vas zanima Jesu li ovo najgori promašaji koje smo vidjeli ili samo otkačene i fora frizure? Rubrika Life&style Life&style

Tko sve može nositi ovu frizuru? 

Svi tipove kose mogu isprobati ovu frizuru 90-ih. Pogledaj samo djevojku iz videa koja ju je isprobala na svojoj prirodnoj kosi. Puhuljasta kosa nije ograničena na ravnu ili valovitu (ili čak dugu) kosu.

Pa što čekaš? Kreni i sama  isprobaj trend "pahuljaste kose" (Obećavamo da se nećete pokajati).

Photo: Instagram@life_at_the_willow

Komentari 0