Beauty

Za ovaj 'old money' bob kažu da je hit frizura 2024. Imamo trikove kako ga dobro stilizirati

Kao što smo spomenuli, radi o klasično šišanom bobu koji seže do ispod uha, a kojeg odlikuje glamurozan volumen. O čemu se točno radi? Naime, ovakva vrsta frizure iznimno je sofisticirana te nas podsjeća na neke prošle dekade, prvenstveno devedesete godine. Osim volumena, bitna je i boja, a vodeći svjetski frizeri predlažu nijanse tople čokolade ili pak kestenasto plave. Naravno, u praksi niti jedna boja nije isključena i mi mislimo da svaka može izgledati sjajno u ovom stilu šišanja.

Što se tiče održavanja frizure, iako je kratka, zahtjeva vrijeme. Kako bi bob uvijek bio „bob dužine“, poželjni su redoviti posjeti frizeru, a koliko će to učestalo biti ovisi o brzini rasta tvoje kose. Također, osim šišanja, kada je riječ o kućnom stiliziranju, „old money“ bob je potrebno dobro isfenirati. E sada, ako si vješta, to ćeš lako postići s fenom i četkom, ali postoje i druge opcije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dora Martinovic (@dorica505)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Jedna od njih su različiti uređaji za stiliziranje. Primjerice, pisali smo o adekvatnoj zamjeni za popularni Dyson Airwrap, Shark FlexStyle uređaj, koji je idealan za ovaj tip frizure i poprilično će ubrzati cijeli proces. Međutim, možeš se koristiti i s klasičnim rotirajućim četkama ili debljim figarom. U bilo kojoj od opcija, kosu svakako prethodno pripremi s malo pjene za volumen, a kada je frizura gotova, dobro počešljaj i protresi kako bi umanjila kovrče i dobila raskošnu teksturu. Isto tako, ne zaboravi sve završiti s lakom za dodatno učvršćivanje.

Iako je klasični bob dosta kratak, ako ti se čini da je to za tebe prevelik rez, no ipak želiš isprobati ovu frizuru, slobodno se odluči za lob - dojam će biti jako sličan jer je i ovu dužinu moguće stilizirati na isti način. 

Možda vas zanima U Sinsayju možemo kupiti najtraženije satenske uvijače s kojima ćemo lako kreirati raskošne kovrče Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram / @pollyhey

Komentari 0