Beauty

Ovaj proizvod čini čuda za svaki tip kose, a mnogi ga još nisu uveli u haircare rutinu - trebali bi!

Briga o kosi je važan dio svačije beauty rutine. Ulažemo u šampone, regeneratore, maske, ulja i razne tretmane kako bi naše vlasi bile zdrave, a kosa lijepa i sjajna. Međutim, postoji još jedan važan korak u haircare rutini koji mnogi zanemaruju, a to je piling za vlasište. Pilinzi čine čuda za svaki tip kose, no mnogi ih još nemaju naviku koristiti. Ako je tvoj cilj postići zdravu, njegovanu i dugu kosu, onda bi pilinzi za vlasište trebali biti na tvom radaru. Zdrava kosa počinje sa zdravim vlasištem.

Na isti način na koji nikada ne bismo ni sanjale da ćemo preskočiti piling u našoj skincare rutini, tako i naše vlasište treba detaljni piling s vremena na vrijeme. Kad malo bolje razmislimo o tome, svi oni proizvodi za oblikovanje i njegu kose moraju negdje završiti i, iako su zalizana punđa u stilu Hailey Bieber ili doza suhog šampona spas onih dana kad nam se ne da prati kosu, ti proizvodi se nakupljaju na našem vlasištu i mogu blokirati folikule kose. Tada bismo trebali posezati za pilinzima koji će spasiti stvar. Niže otkrivamo koje su sve prednosti pilinga za vlasište i zašto bi ga svatko trebao isprobati te stvoriti naviku korištenja.

Možda vas zanima Što je overcut? Frizura savršena za sve koje privlači bob, ali nemaju hrabrosti toliko skratiti kosu Rubrika Beauty Beauty

Čarolija pilinga za vlasište

Piling za vlasište je poput spa tretmana za korijen naše kose. Ovaj tip proizvoda posebno je kreiran za čišćenje nježnog vlasišta te, baš kao što piling za kožu uklanja odumrle stanice i nečistoće, pilinzi za vlasište čine to isto za naše tjeme. Uklanjanjem nakupina, viška masnoće i ostataka proizvoda stvaraju čisto i zdravo okruženje za rast kose.

Redovita upotreba pilinga za vlasište može donijeti brojne dobrobiti. Oni potiču bolju cirkulaciju krvi u vlasištu, što potiče zdravlje folikula dlake i stimulira rast kose. Isto tako, oni uklanjaju višak sebuma koji može otežati kosu i učiniti da izgleda masnije nego što je. To sve će rezultirati kosom koja je sjajnija i voluminoznija. Također, pilinzi za vlasište mogu pomoći u smanjenju prhuti i ljuštenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SACHAJUAN (@sachajuan)

Možda vas zanima Pramenovi boje meda divno pristaju brinetama - inspirirala nas je nova Selenina boja kose Rubrika Beauty Beauty

Kako uključiti piling za vlasište u svoju rutinu njege kose?

Sada kada znaš kakva čuda pilinzi za vlasište mogu učiniti za tvoju kosu, vrijeme je da ih uvedeš u svoju haircare rutinu. Evo kako to možeš napraviti:

1. Odaberi pravi piling za vlasište: Potraži piling koji odgovara tvom tipu kose i njezinim eventualnim nedostacima. Dostupni su pilinzi za masno vlasište, suho vlasište pa čak i za one koji imaju neko specifično stanje vlasišta poput prhuti ili psorijaze. Odaberi onaj koji odgovara tvojim potrebama.
2. Koristi ga jednom tjedno: Uključi piling vlasišta u svoju rutinu jednom tjedno. Sve što je potrebno je nanijeti piling na mokru kosu, nježno ga umasirati u tjeme kružnim pokretima te ostaviti da djeluje nekoliko minuta kako bi svi njegovi sastojci odradili svoj posao. Nakon toga se samo temeljito ispere.
3. Nakon njega nastavi njegu s hidratantnim šamponom i regeneratorom: Nakon korištenja pilinga za vlasište, bitno je kosu nahraniti hidratantnim šamponom i regeneratorom kako bismo joj vratili vlagu i dodatno ju nahranili.

Nemoj zanemarivati zdravlje vlasišta jer ono je temelj lijepe i zdrave kose. Pilinzi za vlasište tajni su sastojak koji tvoju rutinu njege kose može podići na jednu sasvim novu, višu razinu. Korištenjem pilinga za vlasište kreiraš čisto i uravnoteženo okruženje za rast zdravih vlasi i zato oni mogu učiniti čuda za svaki tip kose. Pa zašto ih ne isprobati? U nastavku donosimo 5 najboljih pilinga za vlasište:

Christophe Robin Cleansing Purifying Scrub With Sea Salt

 | Autor: Foto: Cult Beauty (41,00 €)

Alfaparf Milano Semi Di Lino Scalp Rebalance

 | Autor: Foto: Notino (21,10 €)

The Body Shop Ginger Hair & Scalp Scrub

 | Autor: Foto: The Body Shop (18,00 €)

Možda vas zanima Popularni Dyson Airwrap je konačno dobio dostojnu zamjenu. Ovo je uređaj koji radi na istom principu i daje jednake rezultate Rubrika Beauty Beauty

Kiehl's Amino Acid Scalp Detox Treatment Scrub

 | Autor: Foto: Kiehl's (53,00 €)

Ouai Scalp & Body Scrub

 | Autor: Foto: Cult Beauty (40,60 €)

 

Photo: Instagram @makeupbyirmart
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    soda bikarbona