Beauty
Vilinska kosa

Vraća se „vilinska kosa“: Ovaj povratnički trend donosi svjetlucave niti u tvoju kosu!

  • Kosa se danas u beauty i modnom svijetu uređuje i stilizira na bezbroj načina, no nekima su ipak srcu prirasli baš stariji trendovi
  • Tako je trenutno, zahvaljujući TikToku, ponovno na snazi trend kose ukrašene svjetlucavim nitima!
  • Jesi li i ti tijekom ranih 2000-tih svoju kosu ukrašavala ovim svjetlucavim nitima?

Brojni trendovi u beauty svijetu ponovno postaju popularni, a nakon „leptir“ kopči za kosu, TikTok vraća još jedan trend vezan za kosu, a to je vilinska kosa! Radi se o ukrašavanju frizure tankim svjetlucavim nitima u raznim bojama koje kosi daju poseban izgled i sjaj.

Aplikacija koja pokreće, a u ovom slučaju vraća trendove donosi vilinsku kosu u nešto drukčijem obliku, a mi ti donosimo sve što trebaš znati o ovom povratničkom trendu!

Što je vilinska kosa?

Kod postizanja vilinske kose najvažnije je pravilno i uredno stiliziranje svjetlucavih niti s pramenovima tvoje kose. Ove metalik niti daju iluziju šarenih i svjetlucavih ekstenzija ili privremenih pramenova. Možemo pretpostaviti da je ovaj trend naziv “vilinska” kosa dobio zbog mnoštva svjetlucavih duginih boja koje se preljevaju kroz niti i daju kosi magičan odsjaj.

Vilinsku kosu prvo je popularizirala Beyonce kad se na dodjeli nagrada Grammy pojavila upravo s frizurom stiliziranom sa svjetlucavim nitima. Sad, godinama kasnije, trend ponovno dobiva na popularnosti zahvaljujući zvijezdama poput Meghan Thee Stallion, Kacey Musgraves i Katy Perry.

Možda vas zanima Ravnanje kose: Kako postići savršeno ravnu frizuru bez gubitka volumena? Rubrika Beauty Beauty

Zašto je vilinska kosa ponovno toliko popularna?

Nekima ovi ukrasi za kosu nisu bili najdraži način ukrašavanja frizure, dok su ga drugi obožavali. Popularnost vilinske kose iznimno je vidljiva i na TikToku, gdje brojne kreatorice sadržaja uživaju u stiliziranju svoje kose ovim svjetlucavim nitima u raznim bojama.

TikTok u trend vraća brojne beauty lookove iz 90-ih i ranih 2000-tih. Vilinska kosa među onim je trendovima koje je lako slijediti te je odlična alternativa za one koji žele promijeniti frizuru na lak i brz način i to bez oštećenja kose!

Kosi možeš dodati svjetlucave niti bez trajne intervencije obveze koja dolazi s bojom za kosu ili pramenovima pa je to još jedan razlog zašto brojne trendseterice vole vilinsku kosu. Također je i lakša i “čišća” opcija od dodavanje samih šljokica u kosu. Svjetlucave niti vilinske kose možeš dodati bilo kad i nositi tijekom cijele godina, a također ih možeš i lako skinuti kad ti dosade i zamijeniti nekom drugom bojom.

@glitterhair_off Cest ton signe pour briller de mille feux avec les tinsel hair :)) #tinselhair #tinsel ♬ original sound - carlos ♚

Kako dodavanjem svjetlucavih niti postići vilinsku kosu

Kod dodavanja svjetlucavih niti uvijek možeš otići na profesionalno ugrađivanje kod frizera ili se ovim stiliziranjem i stvaranjem vilinske kose možeš pozabaviti i sama kod kuće. Svjetlucave niti za vilinsku kosu mogu koristiti svi tipovi kose.

Prvo što će ti trebati su naravno svjetlucave niti u raznim bojama, a zatim ih pažljivo možeš dodati u svoju kosu slijedeći ove upute:

1.    Uzmi jednu svjetlucavu nit i na njoj napravi čvor
2.    Oko čvora zatim provuci tanki pramen kose 
3.    Zatim čvrsto povuci čvor kako bi došla što bliže korijenu svoje kose. Da bi se sigurnije držao za kosu, svjetlucavu nit možeš oko pramena kose zavezati i nekoliko puta
4.    Nakon toga skrati svjetlucavu nit prema duljini tvoje kose i ponovi postupak na sljedećem pramenu!

@sieling.j Hope this helps for the people who are still curious😋 insta @ josl.yns #fyp#hairtinsel#fypシ #MACscaraface #viral #shorthair#pinkhair#hairstyles#short ♬ t r a n s p a r e n t s o u l - WILLOW

Neovisno o tome nosiš li svoju kosu raspuštenu, u repu ili u pletenicama, svjetlucave niti odličan su način da tvoja kosa izgleda ljepše i posebnije. I naravno, da se više svjetluca!

Hair frosting tehnika bojenja kose Možda vas zanima 'Hair frosting': Minimalna promjena frizure s maksimalnim učinkom Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram@luckylocks.co

Komentari 0