Beauty

Vodič kroz oblike obrva: kako izabrati onaj koji će najbolje pristajati tvom licu

  • Iako u svijetu ljepote razni trendovi neprestano dolaze i odlaze, posljednjih je godina malo što prošlo toliko transformacija koliko su ih doživjele obrve
  • Gotovo svaka sezona sa sobom donosi neki novi izgled obrva koji je must-have, no koliko god guste ili tanke preferirali, našim licima u pravilu najbolje pristaje točno određeni oblik
  • A da bismo mogli odrediti kakav, za početak je potrebno točno utvrditi kakav oblik lica imamo

Kao i u onom modnom, i u svijetu ljepote razni trendovi neprestano dolaze i odlaze, no posljednjih je godina malo što prošlo toliko transformacija koliko su ih doživjele obrve. Od gustih i uredno zaglađenih, preko jednako gustih, ali puno neurednijih, do elegantnih tankih lukova inspiriranih 90-ima i izbijeljenih obrva kakve smo mogli vidjeti na modnim pistama, gotovo svaka sezona sa sobom donosi neki novi izgled obrva koji je must-have, no koliko god guste ili tanke preferirali, našim licima u pravilu najbolje pristaje točno određeni oblik.

Idu li uz naše lice bolje obrve s oštrim lukom, blagom krivuljom ili one nešto ravnije? Da bismo mogli dati točan odgovor na ovo pitanje, prvo je potrebno točno utvrditi kakav oblik lica imamo, a ako ni sami nismo najsigurniji, postoji vrlo jednostavan trik kako i to odgonetnuti uz pomoć običnog krojačkog metra. 

Naime, najjednostavnije je usporediti duljinu lica s njegovom širinom, a što će nam omogućiti da vidimo koji su dijelovi širi ili uži u  odnosu na ostale, a na temelju toga lako možemo otkriti koji nam oblik obrva najbolje pristaje. Kako bismo oblik odredili što preciznije, najbolje je izmjeriti čelo, liniju preko jagodica, liniju čeljusti i duljinu lica.

Možda vas zanima Cjelonoćni izlazak, vjenčanje ili naporno putovanje, nema toga što ovaj gel za obrve neće izdržati! Rubrika Beauty Beauty

Četvrtasto lice

 | Autor: Instagram @oliviawilde Instagram @oliviawilde Foto: Instagram @oliviawilde

Na četvrtastom su licu sve mjere otprilike iste, a što znači da je brada najčešće manje definirana, dok je linija čeljusti široka i uglata.

Slavne osobe ovim oblikom lica su Olivia Wilde, Margot Robbie i Angelina Jolie.

Najbolje obrve za ovaj oblik lica su one s visokim, zakrivljenim lukom koje će omekšati i izdužiti vaše lice. Zakrivljene obrve na četvrtastom licu pomažu ublažiti njegove oštre kutove, a važno je samo pripaziti da rkraj obrva ne bude prenisko spušten jer može vizualno spustiti oko.  

Duguljasto lice

 | Autor: Instagram @bellahadid Instagram @bellahadid Foto: Instagram @bellahadid

Kod duguljastog lica, njegova će duljina biti najveća mjera.

Slavne osobe s ovim oblikom lica su Joan Smalls, Bella Hadid i Sarah Jessica Parker.

Najbolje obrve za ovaj oblik lica su nešto ravnije obrve s mekim rubovima koje će pomoći vizualno proširiti lice, a isti efekt imat će i blagi luk. Osobe s duguljastim licem trebale bi izbjegavati visoke lukove zbog kojih će lice djelovati još tanje nego što je.

Srcoliko lice

 | Autor: Instagram @sydney_sweeney Instagram @sydney_sweeney Foto: Instagram @sydney_sweeney

Srcolika lica najčešće doslovno prate obris srca, s nešto širim čelom te licem koje se sužava prema dnu do šiljate brade.

Slavne osobe s ovim oblikom lica su Sydney Sweeney, Reese Witherspoon i Stephanie Hsu.

Najbolje obrve za ovaj oblik lica su one s mekanim lukom koji uravnotežuje njegov oblik, a važno je napomenuti i da srcolikim licima dobro pristaju pune obrve, budući da je područje obrva najširi dio njihovog lica pa je s njihovom gustoćom gotovo pa nemoguće pretjerati. Oni koji nemaju prirodno guste obrve, jednostavno ih mogu 'popraviti' kremom ili pomadom s kosom četkicom kojom se preciznije češljaju stvarajući iluziju punijeg oblika.

Okruglo lice

 | Autor: Instagram @rarebeauty Instagram @rarebeauty Foto: Instagram @rarebeauty

Okrugla su lica blago zaobljena i sa zaobljenom bradom, a najširi dio lica je linija preko jagodične kosti. 

Slavne osobe s ovim oblikom lica su Gabrielle Union, Kirsten Dunst i Selena Gomez.

Najbolje obrve za ovaj oblik lica su one punije s oštrim, zakošenim lukom koje okruglom licu daju strukturu. Zaobljena obrva izgleda prekrasno na ovom obliku lica, a jedino na što valja pripaziti je njihova debljina. Oni koji imaju malo i okruglo lice, trebali bi pripaziti da ga ne preopterete previše gustim obrvama.

Ovalno lice

 | Autor: Instagram @beyonce Instagram @beyonce Foto: Instagram @beyonce

Kao i kod okruglih lica, na ovalnom licu je linija jagodica najširi dio, no ovalna su lica općenito duža i vitkija od okruglih lica, s dužinom većom od širine jagodica i čeljusti.

Slavne osobe s ovim oblikom lica su Keke Palmer, Beyoncé i Jisoo.

Dobre vijesti za sve s ovim oblikom lica su te da je s odabirom obrva gotovo pa nemoguće pogriješiti. Osobama s ovalnim oblikom lica pristaju gotovo sve frizure i šiške, pa isto vrijedi i za obrve, a najbolji savjet je pustiti prirodnim obrvama da nas usmjere kako ih oblikovati.

Dijamantno lice

 | Autor: Instagram @jlobeauty Instagram @jlobeauty Foto: Instagram @jlobeauty

Slično okruglom licu, dijamantni oblik definiraju nešto uža brada i široke, visoke jagodice. Poput pravog dijamanta, čelo je uže, dok je sredina lica najširi dio. 

Slavne osobe s ovim oblikom lica su Audrey Tautou, Jennifer Lopez i Zoe Kravitz.

Najbolje obrve za ovaj oblik lica su one koje su zakrivljene i s ukošenim lukom, što će pomoći izdužiti najširi dio lica. Budući da je cilj vizualno proširiti izgled čela, obrve koje skreću pod definiranim kutem dobro pristaju ovim licima. 

Možda vas zanima 11 zvijezda otkrilo je svoje, ponekad čudne trikove za savršene obrve, blistavu kožu, pune usne... Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @anastasiabeverlyhills

Komentari 0