Beauty

Ova viralna masaža obećava podignutije obrve, definirane obraze i zategnuto čelo: bacamo se na isprobavanje

  • Anastasia je certificirana terapeutkinja koju svakodnevno prati više od 2,2 milijuna pratitelja i koja, kako sama tvrdi, danas izgleda potpuno drugačije no prije 8 godina, i to samo zahvaljujući masaži lica
  • Godine posvećenosti ovoj temi naučile su je da masaža lica manipuliranjem fascijom ima za cilj popustiti napetost, poboljšati cirkulaciju krvi i pospješiti opuštanje, a što u konačnici potencijalno može poboljšati izgled kože, smanjiti napetost mišića i poboljšati konture lica
  • Rizici su, kaže, minimalni, a ključ dugotrajnih rezultata leži u dosljednosti

Za reels uz koji stoji caption 'Wow immediate eyebrow lift' vjerujemo da nismo jedini koji smo pomislili da viđeno djeluje predobro da bi bilo istina. Jasno je to vidljivo i po mnoštvu komentara koje 30-godišnjoj Anastasiji skeptični pratitelji i internetski trolovi redovito ostavljaju ispod njezinih objava, no na sreću svih onih koji su shvatili da njezin profil itekako vrijedi zapratiti, takvi je komentari nisu poljuljali pa i dalje nesebično dijeli sva svoja znanja o transformacijama koje je moguće postići masažama lica.

Već na početku spomenutog videa možemo s jedne strane vidjeti fotografiju Anastasije kada je imala 22 godine naspram fotografije danas, a jasno je vidljivo da je nekada imala puno okruglije lice, sa značajno spuštenijim kapcima i nešto finih linija, dok danas na njezino lice s izraženom strukturom kostiju i blistavim čelom izgleda potpuno drugačije. No, je li doista moguće toliku promjenu postići bez odlaska pod nož ili kakvih drugih zahvata, samo zahvaljujući redovitim masažama lica? Pa, Anastasia tvrdi da je, i jako je puno onih koji joj vjeruju!

Možda vas zanima Anti-age više nije rezerviran samo za kožu nego i za kosu: brend Amika već ima liniju proizvoda za taj problem Rubrika Beauty Beauty

Ovu certificiranu terapeutkinju svakodnevno prati više od 2,2 milijuna pratitelja, a klasična se masaža lica, kaže, razlikuje od novog pristupa fascijalne masaže koju ona prakticira. Dok tradicionalne prakse i alati kao što je gua sha također imaju za cilj smanjiti natečenost dreniranjem limfnog sustava, Anastasia tvrdi da njezina praksa ide korak dalje, sve do površne i duboke fascije, tankog sloja vezivnog tkiva koji leži ispod kože kako bi joj pružio strukturnu potporu i fleksibilnost, omogućujući kretanje i izražavanje.

Anastasia je prvi put otkrila važnost fascije nakon posjeta kozmetologu još u ranim dvadesetima kada su joj savjetovali da je pravo vrijeme za botoks, a što ju je potaknulo na četverogodišnje istraživanje i učenje o masaži lica. Godine posvećenosti ovoj temi naučile su je da masaža lica manipuliranjem fascijom ima za cilj popustiti napetost, poboljšati cirkulaciju krvi i pospješiti opuštanje, a što u konačnici potencijalno može poboljšati izgled kože, smanjiti napetost mišića i poboljšati konture lica. Rizici su, kaže, minimalni, a važno je tek izbjegavati pretjerano trljanje i povlačenje i razgovarati s dermatologom u slučaju problema s aknama, rosaceom ili kakvim drugim stanjima kože.

Kao i kada je riječ o svemu u životu, ključ dugotrajnih rezultata je, tvrdi, dosljednost. Ona sama je nakon godine dana počela primjećivati ​​trajne rezultate, no sve, kaže, ovisi i o genetici, postojećoj strukturi kostiju i zdravlju kože. U pravilu bismo značajna poboljšanja u liniji čeljusti, položaju glave i rastu kose trebali vidjeti već nakon tri mjeseca redovitih masaža, dok je u slučajevima  poput asimetrije lica i dubokih bora ipak potrebno nešto više vremena. 

Po pitanju Anastasijinih tvrdnji nije skeptičan samo dio njezinih pratitelja, već takvih ima i u redovima stručnjaka za masažu lica i dermatologa koji tvrde da masaža lica ne može promijeniti strukturu naših kostiju, zategnuti kožu lica ili promijeniti volumen poput popunjavanja opuštenih obraza, a budući da su struktura i oblik lica prvenstveno određeni kostima ispod njega, distribucijom masti i elastičnošću kože, nov vjeruju da masaža može pomoći kod oslobađanja napetosti, povećanja cirkulacije krvi i poticanja kretanja  fluida, a što sve skupa privremeno pomaže u konturiranju lica.

Možda vas zanima Ovaj anti-age proizvod često prolazi ispod radara, ali stručnjaci kažu da je heroj za kožu lica Rubrika Beauty Beauty

Također, nije isto krećemo li s masažama lica u dobi od 20, 30 ili 50 godina kada, kako vjeruju skeptični stručnjaci, samo masaža više nije dovoljna, već su za najbolje rezultate potrebni i laserima, polinukleotidi i botoks. Ipak, složni su da je kretanje s fitnesom lica već u mladosti jedan od najboljih načina da maksimalno dugo zadržimo mladolikost i odgodimo invazivne tretmane. 

Sama Anastasia nije protiv botoksa ili filera, već samo mladim ženama želi pružiti besplatnu alternativu i dati im do znanja da je poprilična moć doslovno u njihovim rukama i da ih ne košta ništa, osim nekoliko minuta koje za masažu valja izdvojiti svakog dana. Uz njezine masaže možda nećemo imati dramatično drugačije lice kao što bi ono bilo uz pomoć raznih zahvata, ali ćemo definitivno izgledati bolje i mladolikije i uz to imati više novca na svom bankovnom računu, a što je i više nego dobar razlog da im damo šansu! 

Photo: Instagram @anastasiabeautyfascia

Komentari 0