Beauty

Vlaga u zraku zna biti prava noćna mora za kosu, ovo su proizvodi uz koje će frizura trajati danima

Ljeto nam donosi vruće dane, osunčane trenutke i često nepoželjnu vlagu. Dok vlaga nekima ne smeta, drugima može izazvati kaos kad se radi o kosi, ostavljajući nas s kovrčavim i neposlušnim pramenovima. Kada kažemo vlaga, mislimo na koncentraciju vodene pare u zraku, a kada ona poraste, kosa apsorbira tu vlagu, što zauzvrat dovodi do neželjenog kovrčanja i neurednog frizza. Osim toga, za one s prirodno kovrčavom ili valovitom kosom, vlaga može uzrokovati to da njihova prirodna tekstura ‘proradi’, što rezultira frizurom kojoj nedostaje kontrole i definicije.

Vlaga je jedan od najomraženijih neprijatelja lijepe frizure. Ništa ju ne može uništiti tako brzo, bez obzira na to koliko vremena smo provele oblikujući svaki pramen do savršenstva. Srećom, postoji cijeli niz proizvoda koji mogu pomoći u sprječavanju ovog fenomena. Kako bismo suzili pretragu, u nastavku se nalaze neki od najboljih anti-frizz proizvoda za kosu uz koje će svaka frizura trajati danima, bez obzira na postotak vlage u zraku.

Možda vas zanima Olaplex magija po deset puta nižoj cijeni? Duplić obožavanog proizvoda za kosu brzo nestaje s polica Rubrika Beauty Beauty

Color WOW Dream Coat Supernatural Spray

 | Autor: Foto: Notino

Ovaj inovativni sprej stvara nevidljivi, zaštitni sloj na kosi koji sprječava prodiranje vlage. Rezultat je glatka, zaglađena i vidno sjajnija kosa. Ono što je najbolje, ovi rezultati traju danima, a mogu se vidjeti čak i nakon tri do četiri šamponiranja. Važno je zapamtiti da se tehnologija ovog spreja aktivira toplinom pa ga je potrebno nanijeti na vlažnu kosu, a zatim nju osušiti fenom.

Leonor Greyl Huile de Magnolia

 | Autor: Foto: Martimex

Leonor Greyl Huile de Magnolia je vrhunski proizvod za kosu koji pomaže u borbi protiv vlage u zraku te učinkovito rješava probleme poput neželjenog kovrčanja dok hrani kosi i pruža joj sjaj. Formula sadrži ulje magnolije i druge prirodne sastojke koji štite kosu, čine ju mekanom i poslušnom, čak i u ekstremnim vremenskim uvjetima. Kao i s bilo kojim drugim proizvodom za kosu, pojedinačni rezultati mogu varirati, ali mnogi korisnici smatraju da je ovaj proizvod vrijedan dodatak njihovoj rutini njege kose.

John Frieda Frizz Ease Extra Strength Serum

 | Autor: Foto: Notino

Samo nekoliko kapi ovog drogerijskog proizvoda učinit će veliku razliku. On dubinski hrani vlasi zahvaljujući čak tri ulja u svojoj formuli, a djeluje tako da odbija vlagu i do 72 sata. Također je učinkovita zaštita od topline pa ga se može nanijeti na kosu prije oblikovanja sušilom, peglom ili figarom. Jedino na što je potrebno obratiti pozornost je to da se nanosi u malim količinama, pogotovo ako se radi o tankoj kosi jer bi ju u suprotnom mogao otežati i ostaviti bez volumena.

Možda vas zanima O ovom tretmanu za rast kose svi bruje: Isprobali smo djeluje li Rubrika Beauty Beauty

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer

 | Autor: Foto: Look Fantastic

Najbolji način za borbu protiv vlage je tijekom cijelog procesa oblikovanja, počevši od tuširanja. No bez obzira na to koliko smo dobro odradili cijelu haircare rutinu, moguće je da će se ponovno pojaviti neželjene kovrče između pranja, a tada bi svakome mogao dobro doći sprej poput ovoga. Namijenjen je za korištenje između pranja, na suhoj kosi, i on uistinu zaglađuje kosu bez da ju otežava ili ostavlja onaj osjećaj krutosti vlasi koji nitko ne želi.

Diego Dalla Palma Anti-Frizz Bi-Phase Vinegar

 | Autor: Foto: Notino

Glavni cilj ovog proizvoda je ukrotiti i kontrolirati neželjeno kovrčanje kose. Komponenta octa u njegovoj formuli pomaže zatvoriti kutikule vlasi, što sprječava ulazak vlage, a potom i kovrčanje. Diego Diego Dalla Palma Anti-Frizz Bi-Phase Vinegar ima dvofaznu formulu koju je potrebno pomiješati prije nanošenja. Jedna faza sadrži ocat i druge korisne sastojke, dok drugu fazu čini regenerator. Kada se one kombiniraju, djeluju sinergijski kako bi pružile optimalne rezultate za kosu. Proizvod se nanosi na čistu i vlažnu kosu, od korijena do vrhova, a potom se ona oblikuje po želji.

Možda vas zanima Zašto obojenu kosu treba smočiti prije ulaska u more i bazen? 5 savjeta kako očuvati boju ljeti Rubrika Beauty Beauty

Oribe Impermeable Anti-Humidity Hairspray

 | Autor: Foto: Notino

Svoju frizuru možete zaštititi od učinka vlage s Oribe Imperméable Anti Humidity sprejem sa snažnim svojstvima. Ovaj lagani sprej pruža zaštitu od vlage, kao i UV zaštitu. Jedinstveni polimer u njegovoj formuli poboljšava i produljuje dugotrajnost frizure u svim klimatskim uvjetima, dok pantenol vlasima pruža volumen, a provitamin B5 njeguje i kreira dojam još veće gustoće. Oribe sprej se nanosi na suhu kosu za sprječavanje kovrčanja i dodatnu dozu teksture.

Virtue Healing Oil

 | Autor: Foto: Cult Beauty

Ovo lagano ulje je nalik serumu koji zaglađuje kosu i pruža joj potrebnu hidrataciju kako bi bila zaštićena od vlage. Radi se o nježnom i laganom proizvodu koji ne masti kosu. Uz sve te prednosti, izvrstan je i u popravljanju oštećenja te pruža antioksidacijsku zaštitu od UV zraka i zagađenja iz okoliša, a to ga čini savršenim za ljetnu sezonu.

Photo: Instagram @anoukyve

Komentari 0