Beauty

O ovom tretmanu za rast kose svi bruje: Isprobali smo djeluje li

  • Duga kosa simbol je ženstvenosti, ali i snage još od biblijskih vremena. Kad razmišljamo o povijesti duge kose, pada nam na pamet jedna od najpoznatijih legendi, ona u kojoj Dalila Samsonu reže dugu kosu, a on ostaje bez svoje snage. U staroj Grčkoj vlasnici duge kose bili su bogataši i moćnici, a obrijana glava bila je rezervirana samo za roblje
  • Dobre su vijesti za ljubiteljice duge i bujne kose, da je na tržištu dostupan Nuggela & Sulé F11 Tretman za rast kose, s dokazanim ubrzanjem rasta do 41,2 %. To znači da više ne moramo očajavati kad nam frizer odreže „samo jedan centimetar“
  • Nuggela & Sulé je dobila ime po jednom od najvažnijih otoka u Polineziji nazvanom po bogu Maora “Nga Sulé”, što u prijevodu znači “sin neba”. Domoroci su obožavali Nga Suléa poštujući ga i učeći od prirode. Nuggela & Sulé temelji svoje formule na prirodnim i tradicionalnim sastojcima koji su se pokazali učinkovitima generacijama, nudeći liniju visokokvalitetnih proizvoda za njegu kože i kose

Od malena volim dugu kosu i otkad imam vlast nad duljinom vlastite kose, imperativ je da bude duljine barem do ramena. Dugujem tu opsesiju dugom kosom roditeljima, jer je u vrijeme kad sam odrastala popularno bilo šišati djevojčice na kahlicu ili ako je bio dobar dan bob (ne onaj koji danas zovemo bobom), pa čim sam stasala dovoljno da se usprotivim rezanju uvojaka na standardne dječačke frizure, postala sam vlasnica i štovateljica duge kose.  

S obzirom da od ranog djetinjstva nisam poželjela imati kraću kosu i da sam jedna od onih koja tuguje za svakim odrezanim centimetrom kod frizera, jako me vesele proizvodi koji imaju blagotvoran učinak na rast i gustoću kose. Kako je dugoj kosi potrebno dosta pažnje i njege, volim isporobavati razne proizvode, a ono što mi je posebno važno je da su kvalitetni. Najviše volim brandove koji se u svojoj tehnologiji proizvodnje oslanjaju na prirodne sastojke, jer sam niz godina isprobavala razne šamopone, bustere, serume i preparate čiji sastav bi mi znao smetati i iritirati tjeme pa sam posebno oprezna pri izboru onog što stavljam na kosu.

Posebno me razveselilo što se na našem tržištu našao poznati španjolski brend Nuggela & Sulé i jedva sam čekala isprobati neki od visokokvalitetnih proizvoda iz toga laboratorija u kojima se koriste tradicionalni prirodni sastojci. 

 | Autor:

Odlučila sam se započeti svoje prijateljstvo s brandom Nuggela & Sulé kroz F11 Tretman za rast kose. Zima nekako ne djeluje dobro na moju kosu, mislim da joj posebno štete temperaturne razlike koje doživljava pri prelasku iz hladnog u tople i zagrijane unutarnje prostore pa počinje i više ispadati. Plan je da ljeto dočekam zdrave, snažne i duge kose. Nadam se da će mi F11 Tretman pomoći u tome. 

Nº1 Premium šampon

Pakiranje Tretmana se sastoji od Nº1 Premium šampona s ekstraktom crvenog luka i seruma za regeneraciju. Cijena mu je trenutno akcijska 39,68 eura, ili nešto manje od 300 kuna. Šampon dolazi u pakiranju od 250ml. Ovaj je šampon bestseller branda Nuggela & Sulé i silno sam radoznala kako će korištenje izgledati i koji efekt će polučiti. Već sam čula da crveni luk odlično djeluje na kosu i da se koristi u maskama kućne radinosti, jer jača strukturu kose zbog sumpora koji sadrži, ali sam uvijek imala otpor prema nanošenju takvog proizvoda s obzirom na intenzivan miris luka. Budimo iskreni, svi mi želimo da nam kosa miriši čisto i svježe, a miris luka nije najpoželjniji na svijetu. 

 | Autor:

E pa srećom, čim sam otvorila šampon nigdje ni traga tog karakterističnog mirisa. Nº1 Premium šampon ima blagi, nenametljiv miris, mogao bi se usporediti s mirisom prigušenog peperminta ili borovih iglica. Odlučila sam pratiti upute na pakiranju pa sam malu količinu šampona, ne veću od veličine lješnjaka iscijedila na dlan i umasirala u mokru kosu. Tekstura šampona je srednje gustoće, a boja je zlatnomedasta. 

Šampon se lijepo pjeni, a na tjemenu sam osjećala svježinu koju joj je davao to što sam nazvala pepermint. Kasnije sam saznala da je u ovom šamponu i morski glikogen, aktivni sastojak ekstrahiran iz membrane mekušaca za otvaranje i zatvaranje školjke (jedan od najjačih izvora energije u prirodi) koji daje dodatnu dozu glikogena i energije kosi. Prepostavljam da je to ta svježina i čistoća koju sam osjećala na tjemenu. Morski glikogen je inače učinkovit protiv ispadanja i starenja kose, te kod jačanja lomljive i krhke kose.
Na pakiranju piše da se šamponiranje ponovi za poboljšani učinak pa sam postupak ponovila još jednom. Šampon se brzo ispire pa nisam dugo čekala da osjetim „škripanje pod prstima“. 

 | Autor:

Nakon šampona nisam nanijela regenerator. U zadnje vrijeme ga i izbjegavam, a kako sam sklona prirodnim proizvodima, većina ih srećom ni ne traži nanošenje nakon šampona. Planirala sam uvečer nanijeti drugi dio Nuggela & Sulé F11 tretmana, serum za regeneraciju koji se preporuča ostaviti preko noći. 

Kosu sam raščešljala bez većih poteškoća, četkom namijenjenom raščešljavanju mokre kose. Tu nisam naišla na neki problem. Osušila sam je fenom, a ono što sam primijetila je da se lijepo sjaji, a osjećala sam svježinu i lakoću. Miris je i dalje blag, gotovo neprimjetan, ali kosa je neupitno čista i blistava i blago odignuta od tjemena. Neobično je mekana i to mi se sviđa. Zadovoljna sam. 

 | Autor:

Savjet: Ne moraš pretjerati s količinom šampona, dovoljna je stvarno mala količina da se lijepo zapijeni i da imaš osjećaj da je kosa čista. Preporučam da kosu našamponiraš dva puta za bolji učinak. 

Zaključak: Šampon ima blagi miris koji odgovara većini, lijepo se pjeni, a ono što me oduševilo je to što pruža osjećaj svježine na tržištu. Lako i brzo se ispire, a kosa jednostavno raščešljava. Kosa je nakon nanošenja šampona jako mekana i ima prekrasan sjaj. Potrebno ga je vrlo malo pa će bočica dugo trajati, a rezultati su i više nego zadovoljavajući pa se svakako isplati kupiti ga na akciji.

Ocjena: 10/10

Serum za regeneraciju

Stigla je i večer i veselim se isprobavanju seruma za regeneraciju. Pakiranje sadrži 70ml, a ključni je sastojak ovog proizvoda je ekstrakt Andske mace, biljke koja sadrži puno veću koncentraciju proteina nego ijedna druga biljka pa ujedno ima i snažna svojstva regeneracije te stimulira rast kose. Nanijela sam ga na suhu kosu, koju sam razdijelila na nekoliko segmenta (otprilike četiri) i umasirala u tjeme. Tekstura je kao kod većine seruma viskozna, a količina jednog pritiska dovoljna za aplikaciju na cijeli razdljeljak. Miris je vrlo ugodan, a masaža koju sam si priuštila me opustila. 

 | Autor:

Tretman se ne ispire i djelovao je preko noći. Malo sam se bojala nanošenju seruma direktno na tjeme i umasiravanju, da ne zamastim svoju svježe opranu kosu. Kad sam se probudila doznala sam da sam brinula bez razloga. Kosa je izgledala iznimno sjajno i svježe oprano. 

Savjet: Nanesi jedan pritisak seruma za regeneraciju na razdjeljak i umasiraj bez straha da ćeš zamastiti tjeme. Pusti da djeluje što dulje. 

Zaključak: Iako možeš koristiti serum za regeneraciju i na vlažnoj kosi, meni je odgovaralo primijeniti na suhoj kosi, prije spavanja, kako bi što dulje nesmetano djelovao. Jedan pritisak bit će ti dovoljan da naneseš na cijelo područje razdjeljka jer se serum nanosi direktno na tjeme, ne na kosu. Probudila sam se čiste i sjajne kose. Sad samo valja redovito koristiti ovaj tretman u kombinaciji, najmanje tri puta tjedno i čekati da kosa naraste. Javit ću vam jesam li ljeto dočekala! 

Ocjena: 10/10

Photo: Unsplash, Christopher Campbell

Komentari 0