Beauty

'Vještičji parfemi' novi su mirisni hit, čak je i Billie Eilish kreirala jedan

  • Mračni, čarobni, tzv. vještičji parfemi trenutačno su u središtu pozornosti: pretraga pojma 'witchy parfume' ima nevjerojatnih 13,9 milijardi pregleda 
  • Riječ je o mirisima koji nas obavijaju u oblaku aromatičnog dima, puni mirisnih smola i tamjana, začinjeni neuobičajenim biljem... koji kao da su izašli ravno iz knjige čarolija
  • Donosimo popis najboljih vještičjih parfema na tržištu 

U svijetu mirisa trenutačno su jako popularni takozvani vještičji parfemi - s prihvaćanjem duhovnosti i alternativnih wellness praksi misticizam je među milenijalcima u procvatu. Čak i Billie Eilish kanalizira raspoloženje svojim novim mirisom Eilish No.2, inspiriranim onim što pjevačica opisuje kao 'mračniji, kišni svijet', putem vlažnih makova i zemljanog papirusa, ljutog crnog papra i oblačića zadimljenog palo santoa.

Kristali, tarot i astrologija su tijekom pandemije postali vrlo popularni. Bloomberg je izvijestio da je tržište ljekovitih kristala - ametista, ružičastog kvarca i turmalina - nadmašilo prodaju dijamanata. Čini se da se sada fokus prebacio na energetsko čišćenje kako bi se uspostavila ravnoteža u još burnijim vremenima pa pojam za pretraživanje 'vještičji parfem' ('witchy parfume') ima nevjerojatnih 13,9 milijardi pregleda. 

Chanel No 5 Možda vas zanima 17 najpopularnijih dizajnerskih parfema svih vremena: prodaju se godinama i najviše su traženi mirisi Rubrika Beauty Beauty

Naravno, parfem je po svojoj prirodi poput magične nevidljive tinte. Cvijeće, skuhano zajedno sa smolama, začinima i biljem isparava u intimnim oblačićima iz naših zapešća kroz neku nedokučivu vrstu alkemije. Također ima svojstva mijenjanja oblika jer miris mijenja karakter od prvog prskanja do potpunog sušenja. 

Povijesno gledano, mirisna ulja, smole i tamjan su se pojavljivali u drevnim ceremonijama kako bi umilostivili božanstva. Sada su slojeviti u parfemima kako bi iskazali namjeru – namamiti, zavesti, osjećati se moćnije, osjećati se zaštićeno – poput čarolije. 

Moderni vještičji parfemi nisu, međutim, neki čarobni napici (nijedna žaba krastača nije stradala u izradi ovih parfema), tako da se nemaš čega bojati. Trend je upravo onakav kako i zvuči: mirisi koji nas obavijaju u oblaku aromatičnog dima ili sokovi začinjeni neuobičajenim biljem koji zvuče kao da su izašli ravno iz knjige čarolija.

Evo našeg odabira najboljih vještičjih parfema za nošenje nakon što padne mrak…

Escentric Molecules Molecule 01 + Guaiac Wood

Escentric Molecules je zemljani, drvenasti miris koji je praktički neprimjetan na vlastitoj koži, ali oponaša otpuštanje feromona nalik afrodizijaku kada ga drugi pomirišu. Kad se doda guaiac drvo, odjednom je zadimljen i topao. Cijena: 108 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

DS & Durga Mississippi Medicine

Kult Mississippija može zvučati kao nevjerojatna početna točka za parfem, ali mješavina smolastog brezinog katrana, bijele smreke i tamjana znači da miriše neumoljivo mračno i tajanstveno. Cijena: 169 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Gucci Mémoire d'une Odeur

Često provjeravan na TikToku kao jedan od ultimativnih vještičjih parfema, namijenjen je ponovnom stvaranju mirisa rimske kamilice. Zamisli zeleno i gorko poput sijena, obogaćeno mošusom i neobično hladnim mineralnim akordom. Uvjerljivo. Cijena: 75,50 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Louis Vuitton Spell On You

Spell On You ostavlja očaravajući puderasti, tjelesni trag s ružom, jasminom, medonosnim cvijetom bagrema i izdašnom dozom mošusa. Cijena: 267 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Byredo De Los Santos

Inspiriran festivalom Dana mrtvih, ovaj miris dočarava valovite oblake maglovitog dima u sumrak kroz miris kadulje, mošusa, korijena irisa, ljubičice i palo santoa. Cijena: 220 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Sisley Paris L'Eau Rêvée d'Hubert

Zatvori oči, udahni i gotovo da možeš zamisliti biljnu čaroliju ispisanu na drevnom papirusu. Sa svojim zemljanim i drvenastim prizvukom, u središtu je geranija kao ključna nota, koja miriše točno kao da si upravo protrljala lišće među prstima. Cijena: 135 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Cosmoss Secred Mist

Ovaj miris je Kate Moss zamislila je koristiti kao dio svakodnevnog rituala 'uzemljenja'. Hrastova mahovina, cedrovo drvo, tonka i jasmin udružuju snage kako bi stvorili miris koji uspijeva biti istovremeno senzualan, pikantan i umirujući. Cijena: 140 eura.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Heretic Parfum Smudge

Po prikladnom nazivu američke marke mirisa Heretic, ovo je u osnovi tekuća verzija mirisnog štapića za paljenje – hrpa gorućeg ljekovitog bilja za koje se smatra da čisti negativne vibracije. Osloni se na ovu mješavinu muškatne kadulje, smreke, labdanuma i tamjana u danima kada to mozak ne radi dobro. Cijena: 52 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Vyrao The Sixt

Biljna i začinjena, ova promišljena mješavina je poput aromaterapije. Ulje ružmarina smanjuje stres, ulje bosiljka poboljšava fokus, a balzam od borovice i jele uravnotežuje živčani sustav. Dodatak vještičjim vibracijama je energetski nabijen Herkimer kristal koji se nalazi na dnu boce. Cijena: 188 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Lush Decay and Death

Neka te naziv ne obeshrabri. Utemeljen u jasminu, ylang ylangu i ruži, brend kaže da je miris inspiriran 'punoćom ljepote i njezinim neizbježnim propadanjem'. Cijena: 114 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Victor & Rolf Good Fortune

Zemljane nijanse komorača i kremaste vanilije probijaju kroz ovu cvjetnu mješavinu koja je dovoljna da podigne svačije raspoloženje. Cijena: 83,80 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Givenchy Gentleman Society Možda vas zanima Givenchy je lansirao 'Gentleman Society', jedan od najboljih mainstream parfema za muškarce 2023. godine Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pr

Komentari 0