Beauty
Chanel No 5

17 najpopularnijih dizajnerskih parfema svih vremena: prodaju se godinama i najviše su traženi mirisi

  • Neki parfemi jednostavno su postali klasik koji je u prodaji već desetljećima, no njihova formula i dalje osvaja milijune žena
  • Donosimo detaljan pregled najpopularnijih parfema najvećih dizajnerskih i parfemskih kuća, dobrodošla! 
  • Što je „ono nešto“ što ih je učinilo legendarnim i/ili najprodavanijim mirisom svih vremena

U čast svim omiljenim parfemima koji postoje, sastavili smo impresivan popis cvjetnih, citrusnih, mošusnih i gurmanskih parfema (sa slatkim notama poput vanilije, meda i čokolade) koji će zadovoljiti svačiju znatiželju, a i parfemski ukus. Donosimo popis od 17 najpopularnijih dizajnerskih parfema svih vremena.

Chanel, 'N°5 Eau de Parfum'

Chanel N°5 je bez sumnje najlegendarniji miris svih vremena. Bio je dio mirisnog stila mnogih glamuroznih žena od svog nastanka 1921. godine. U središtu parfema je cvjetni buket ruže i jasmina s daškom vanilije za produbljivanje. Cijena: 206 eura. 

 | Autor: Chanel Chanel

Mugler, 'Angel' 

Postoje dva tabora na ovom svijetu: oni koji preferiraju Muglerovu toplu i cvjetnu ikonu 'Alien' i oni koji preferiraju 'Angel', mekšu mješavinu nalik na šećernu vunu koja je ultimativni guilty pleasure među ljubiteljima mirisa. 

Prema web stranici brenda, 'Angel' je bio prvi gurmanski miris u povijesti parfumerije, s legendarnom mješavinom pačulija, pralina, crvenog bobičastog voća i vanilije koja sadrži sljedeća tri aspekta: „nebeski, ukusan i sladostrastan“. Cijena: 85,90 eura. 

 | Autor: Mugler Mugler

Guerlain, 'Shalimar Eau de Perfum'

Odmah uz 'Chanel 5' nalazi se Guerlainov povijesni parfem 'Shalimar'. Ima miris punog tijela koji ga je učinio jednim od najprepoznatljivijih u povijesti - puderast, ali upotpunjen notama vanilije, jantara, irisa i bergamota. Vječan je... Cijena: 89,70 eura. 

 | Autor: Guerlain, Shalimar Guerlain, Shalimar

Calvin Klein, 'CK One'

Vjerojatno si ovaj popularni parfem američkog dizajnera Calvina Kleina pomirisala oko milijun puta u životu. I osjetila oštri i čisti miris… Voćnost ananasa i papaje usidrena je s oštrijim rubom nota poput muškatnog oraščića, kardamoma i zelenog čaja. Cijena: 43,79 eura. 

 | Autor: CK One CK One

Dior, 'Miss Dior Eau de Perfum'

Dior ima puno kultnih i popularnih parfema, ali 'Miss Dior' je definitivno favorit. Nježno je lagan i cvjetan sa jakim naletima bergamota, grasse ruže, ružinog drveta i ružičastog papra. Cijena: 112,68 eura. 

 | Autor: Dior Dior

Ralph Lauren, 'Romance'

Prikladno nazvan, ovaj prepoznatljivi parfem dizajnera Ralpha Laurena doista je romantičan. Ovaj miris uspijeva spojiti baršunasto drvo, ekstravagantno cvijeće i zavodljivi mošus u svojoj elegantnoj četvrtastoj bočici. Što se tiče nota, zasluge su sljedeće: ruža, neven, đumbir, kamilica, frezija, ljubičica, lotos, ljiljan, pačuli, te malo hrastove mahovine i mošusa za dobru zemljanu mjeru. Cijena: 85 eura. 

 | Autor:

Donna Karan, 'Cashmere Mist Eau de Perfum'

Nijedan skup popularnih dizajnerskih parfema nikada ne bi bio potpun bez satenastog mirisa koji su mnogi toliko voljeli i nosili. Poput toplog i ugodnog zagrljaja u bočici, ovaj miris je kremast, čist slojeviti egzotični marokanski jasmin, đurđica, bergamot i prizemne note sandalovine, jantara i mošusa… Cijena: 130.17 eura. 

 | Autor: Donna Karan Donna Karan

Dolce & Gabbana, 'Light Blue Eau de Toilette'

Kada pomislimo na Light Blue, sve što nam pada na pamet je srednja škola, što je samo jedan od mnogih dokaza koliko je popularan ovaj mediteranski parfem kuće Dolce & Gabbana. Citrusan je i osjeća se kao krstarenje morem i šum valova. Vladaju note poput citrusa, jabuke i bambusa. Cijena: 98.90 eura. 

 | Autor: Dolce & Gabbana Dolce & Gabbana

Byredo, 'Mojave Ghost Eau de Parfem'

Osnovan u Stockholmu 2006., brand Byredo bi se mogao smatrati "novim klincem" u mirisnom svijetu. Međutim, slobodno bi se moglo reći da svaki od Byredovih parfema ima pregršt sljedbenika. 'Mojave Ghost' ističe se i najprodavaniji je. Obožavatelji su nesputani u pogledu ljubavi prema eklektičnoj kompoziciji ambrete, magnolije, sandalovine, ljubičice, mošusa i cedrovine. Cijena: 220 eura. 

Byredo, Mojave Ghost | Autor: Pr Pr

Le Labo, 'Santal 33'

Bez sumnje, 'Santal 33' je najpopularniji parfem ovog dizajnera niche mirisa. Prema brendu, ambicija parfema je uhvatiti veliki američki mit na olfaktivan način. To je uniseks i iskričava mješavina bilja i cvijeća poput kardamoma, irisa i ljubičice u kombinaciji sa zadimljenijim notama australske sandalovine, papirusa i cedrovine. Cijena: 244 eura. 

Le Labo Santal 33 Eau de Parfum | Autor: Pr Pr

Diptyque, 'Do Son Eau de Toilette'

Ovaj parfem je toliko popularan da je često rasprodan na Diptyque web stranici. Vladaju lepršave note turske ruže, mošusa, irisa, ružičastog papra, cvijeta naranče, tuberoze i jasmina sambaka, 'Do Son' je inspiriran sjećanjima na djetinjstvo jednog od trojice osnivača Diptyquea, Yvesa Coueslanta. Cijena: 130 eura.

 | Autor: Pr Pr

Frédéric Malle, 'Carnal Flower Parfume Spray'

Parfemi Frédéric Malle su kultni. Zapravo, ne možeš pogriješiti ni s jednim od opojnih izdanja brenda jer su baš toliko dobri i toliko voljeni. Svaki od njih pažljivo su kreirali najbolji parfumeri u industriji, ali 'Carnal Flower' je prepoznatljiv miris unutar mirisnog svijeta. Parfumer Dominique Ropion proveo je više od dvije godine mukotrpno usavršavajući raskošnu mješavinu mošusa, narančinog cvijeta i tuberoze, a rezultat je prekrasan. Postoji od 2005. godine i s razlogom je omiljen. Cijena: 325 eura. 

 | Autor: Frederic Malee, Carnal Flower Pr Frederic Malee, Carnal Flower Pr

Serge Lutens, 'La Fille de Berlin Eau de Perfum'

Ako si ljubiteljica povijesti i starog Hollywooda, složit ćeš se s masama i obožavat ćeš ovaj kultni parfem Sergea Lutensa. Priča se da je inspiriran legendarnom njemačkom glumicom Marlene Dietrich i ima miris punog tijela bogat notama glamuroznog cvijeća poput ruže i ljubičice, začinskog crnog papra i mošusa. Cijena: 205 eura. 

 | Autor: Serge Lutens, La Fille de Berlin, Pr Serge Lutens, La Fille de Berlin, Pr

Tom Ford, 'Oud Wood Eau de Perfum'

Ovaj popularni dizajnerski parfem Toma Forda toliko je legendaran i stalno tražen da ga često nema na zalihama ili je rasprodan u parfumerijama. Postoje i drugi legendarni Fordovi mirisi, poput 'Fucking Fabulous' i 'Black Orchid', ali 'Oud Wood' je neočekivani topli miris kojemu se najviše dive. Za to je kriva elegantna (i savršeno intenzivna) mješavina vlažnog drva, vanilije i začina.

Ford je o mirisu rekao: „Oud Wood te obavija rijetkim mirisom, egzotičnim začinima i kardamomom, a zatim izlaže bogatu i mračnu mješavinu senzualnosti.“ Cijena: 402,81 euro. 

 | Autor: Tom Ford, Oud Wood, Pr Tom Ford, Oud Wood, Pr

Clive Christian, 'Private Collection L Feminine Perfume'

Clive Christian postoji od 1872. godine i jedan je od najpoželjnijih brendova dizajnerskih parfema za koje možda nisi čula. Ovaj miris je „inspiriran svijetom luksuznih interijera i namještaja“ i sadrži note jantara, cedrovine i mandarine. Da, i ako te zanima zapanjujuće pakiranje, to je dizajn temeljen na kruni kraljice Viktorije. (Clive Christian kupio je Crown Parfumery, čiji je kupac bila kraljica Victoria, 1999. godine). Cijena: 400 eura. 

 | Autor: Clive Christian, Private Collection L Feminine, Pr Clive Christian, Private Collection L Feminine, Pr

Kilian, 'Good Girl Gone Bad Eau de Perfum'

Egzotičan i primamljiv, zahvaljujući parfumeru Albertu Morillasu, ovaj specifičan miris kuće Kilian univerzalni je bestseler. Gornje note uključuju osmantus (mirisnicu), donje note su amber i cedar, a u samom srcu je egipatski narcis. Inspiracija je, prema web stranici branda, sljedeća: „Nesputana 'Good Girl Gone Bad' nalazi se u raskošnom cvjetnom vrtlogu u vrtu dobra i zla.“ Cijena: 235 eura. 

 | Autor: Kilian, Good Girl Gone Bad, Pr Kilian, Good Girl Gone Bad, Pr

Jo Malone London, 'Jasmine Sambac & Marigold Cologne Intense'

Jo Malone London jedno je od najcjenjenijih i najpoznatijih imena u svijetu mirisa i teško je odabrati favorita. Na vrhu popisa je ipak ova topla i zamamna mješavina mirisa jasmina, nevena i dirljivog ylang-ylanga. Istovremeno je nježan i zemljan, s blistavim dodirima jantara i vanilije. Cijena: 191 dolar. 

 | Autor: Jo Melone London, Jasmine Sambac & Marigold, Pr Jo Melone London, Jasmine Sambac & Marigold, Pr

Photo: Pr

Komentari 0