Beauty

Vječni sjaj crvenog ruža

Crveni ruž je jedan od klasika koji nikada ne izlazi iz mode. On se mora naći u vašoj torbici jednako kao što se u vašem ormaru moraju naći mala crna haljina, crne cipele na visoku petu I bijela košulja.

S njim svaka žena izgleda dobro, ali samo ako je dobro odabran, a male trikove o tome kako odabrati idealan crveni ruž otkrila nam je Silva Stojanović, vrhunska vizažistica iz škole  Ministry of Beauty.

Ovaj kozmetički proizvod, kojeg se mnoge žene bez razloga boje, osvježit će vaše lice u trenu, a to jako dobro znaju i brojne zvijezde kojima je look s crvenim ružem omiljeni za svečane prigode na crvenom tepihu. U čemu je tajna crvenog ruža? “On je oličenje ženstvenosti, samosvjesnosti i razboritosti. Od gotovo narančaste do tamnog burgundca, u toj širokoj paleti boja primjenjiv je svakoj dobnoj skupini i prilikama”, otkriva Silva.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Pripazite na podton kože

Silva Stojanović ističe kako široka paleta boja daje mogućnost da svaka žena odabere idealan ruž za sebe, ali i da pogriješi. “Glavno i osnovno pravilo je što ste svjetliji koristite svjetlije nijanse, i obrnuto, brinete i crnokose odabrat će tamnije i dublje nijanse crvene. Osobno se vodim i pravilom toplog ili hladnog tipa kože. Pogledate li boju žila na zapešću ruke, plava označuje hladan tip, a zelena topli. Hladan tip kože kreće se u nijansama bobičaste i srebrne podloge u ružu, dok topli tip bira ruževe sa zlatnim pigmentima u podlozi.” savjetuje stručnjakinja iz škole Ministry of Beauty.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Jarke crvene usne spadaju u domenu klasičnih lookova i Silva Stojanović savjetuje da uz njega kombinirate minimalno našminkane oči. Takav look je nosiv od jutra do večeri te, prema njenim riječima, pristaje uz sve stilove osim sportskog.Kako bi vaš crveni ruž bio postojan i lijepo izgledao, Silva otkriva kako ga pravilno nanijeti: “Njegovane usnice su preduvjet za nošenje crvenog ruža, stoga nekoliko minuta prije nanošenja nanesite balzam za usne, a prije samog mazanja ruža uklonite višak maramicom. Usnice zatim posušite podlogom koju ste koristili za ten i nanesite tanki sloj pudera u prahu, ali nemojte pretjerati. Neka slojevi budu što tanji. Olovkom u boji ruža iscrtajte konture usana. Pazite da ne bude tupa I šiljite je više puta tijekom iscrtavanja, a zatim olovkom ispunite cijele usnice. Na taj način će ostati pigment olovke, bez obzira što se ruž obrisao. Cijela usta ispunite ružem pomoću kista, a na kraju stavite kažiprst u usta i izvadite van. Na taj način ćete ukloniti višak koji bi se preslikao na zube.”

Kao bitan čimbenik u odabiru ruža nameće se i njegova tekstura. Silva preporučuje mat nijanse za dan, a sjajne nijanse uz večernje toalete. Nosite li crveni ruž, uvijek morate paziti i na način na koji ga nosite. Pošto je sklon razmazivanju, uvijek pijte na slamku te jedite vilicom i nožem, a uz sve to, redovito provjeravajte je li sve na mjestu. Za kraj nam je Silva otkrila mali, ali itekako koristan trik: “Ukoliko se crveni ruž izlije u male pore oko usana , koristite korektor u olovci te ga lagano i precizno ga nanesite do rubova usnica. Na taj način ćete zakamuflirati pogrešku.”

Photo: Goran Jakuš/Pixsell

Komentari 0