Beauty
beauty proizvodi

Uz pomoć ovih 5 aplikacija i web stranica možemo provjeriti sastojke beauty proizvoda, otkriti dobre i loše

  • Beauty tržište prepuno je raznovrsnih kozmetičkih proizvoda u kojima se nalaze sastojci koje često ne prepoznajemo, a katkad nisu ni poželjni
  • Kako bismo si olakšale potragu za proizvodom koji će savršeno odgovarati našim potrebama, možemo se koristiti beauty aplikacijama i web stranicama s popisima i objašnjenjima pojedinih sastojaka
  • Ove stranice i aplikacije na različite načine analiziraju sastojke te nam na jednostavan način objašnjavaju što se zapravo nalazi u našim kremama, šamponima i drugim beauty proizvodima

Kod biranja beauty proizvoda osim što više obraćamo pozornost na to da odaberemo proizvode koji će odgovarati našim potrebama, sve više nas zanima i koji se sastojci nalaze u proizvodima koje želimo kupiti, koliko su štetni ili zdravi za našu kožu ili kosu te koliko učinkoviti.

beauty proizvodi | Autor: Shutterstock Shutterstock beauty proizvodi

Duga službena imena proizvoda koja zvuče komplicirano ponekad nas mogu zbuniti, a tad nam savršeno mogu poslužiti spretne aplikacije i web stranice s objašnjenjima beauty sastojaka koje će nam u trenu razbistriti sastojke koji se nalaze u beauty proizvodu koji koristimo ili želimo kupiti.

beauty sastojci | Autor: Shutterstock Shutterstock beauty sastojci

U nastavku donosimo 5 aplikacija i web stranica za provjeravanje sastojaka beauty proizvoda koje će nam olakšati razumijevanje kozmetičkih sastojaka koji se nalaze u našim beauty proizvodima. 

CosDNA

CosDNA jedna je od web stranica na kojoj možemo provjeriti sve što nas zanima o pojedinom beauty proizvodu, budući da imaju široku bazu popularnih proizvoda. Funkcionira na principu tražilice, gdje ukucamo ime nekog proizvoda, a zatim dobijemo popis sastojaka koji se u njemu nalaze s objašnjenjima svakog pojedinog. CosDNA analizira i rangira svaki sastojak prema funkciji, UV, mogućnosti iritacije i sigurnosti na ljestvici od 0 do 5, s tim da je bolje da su ocjene što niže. Sigurnost se rangira na isti način, samo s ljestvicom od 1 do 9.

CosDNA | Autor: CosDNA CosDNA CosDNA

Nuxe Možda vas zanima Od maskare koja se proda svake 2 sekunde nadalje: 13 najprodavanijih beauty proizvoda na svijetu Rubrika Beauty Beauty

Skincarisma

Iznimno laka za korištenje, Skincarisma također ima listu proizvoda te njihovih sastojaka, o kojima možemo saznati što sve mogu napraviti za našu kožu te koliko su učinkoviti i prikladni za pojedini tip kože. Također, na Skincarismi možemo i pretražiti sastojke bez da je traženi proizvod već u njihovoj bazi te i tako napraviti analizu.

Skincarisma beauty aplikacija | Autor: Skincarisma Skincarisma Skincarisma beauty aplikacija

CodeCheck

CodeCheck je aplikacija koja koristi barkodove proizvoda kako bi ih analizirala te nam dala uvid u to kako pojedini sastojci proizvoda utječu na naše zdravlje, ali i kakav utjecaj sastojci i pakiranje proizvoda imaju na okoliš.

CodeCheck beauty aplikacija | Autor: CodeCheck CodeCheck CodeCheck beauty aplikacija

Think Dirty

Think Dirty jedna je od najpopularnijih aplikacija za provjeravanje sastojaka beauty proizvoda, koja nam pomaže da saznamo što se nalazi u proizvodima s "organskim" i "prirodnim" sastojcima. Think Dirty također koristi barkod za analiziranje pojedinog proizvoda, a postoji i opcija pretraživanja njihove bogate baze proizvoda, koja broji više od 1,4 milijuna proizvoda. 

Sastojci su u Think Dirty aplikaciji rangirani na skali od 1 do 10, s time da je što niža ocjena bolja i znači veću sigurnost sastojka. Kad se najviše ocjene sastojaka zbroje, proizvod dobiva konačnu ocjenu na temelju toga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Think Dirty (@thinkdirty)

INCI Beauty

Francuska kozmetička aplikacija za analiziranje sastojaka vrlo je čest odabir kod analize sastojaka pojedinog proizvoda, a prevedena je i na mnogo europskih jezika, uključujući hrvatski.

Aplikacija se može koristiti na više načina, skeniranjem barkoda proizvoda ili upisivanjem imena proizvoda ili sastojaka u tražilici. Rezultati pretrage pokazat će sve sastojke proizvoda i njihove funkcije. Svaki od sastojaka dobiva različite bodove na INCI listi sastojaka temeljene na praktičnom bodovnom sustavu u obliku simbola cvijeća. Zeleni cvijet označava dobar sastojak, žuti srednje dobar, narančasti loš, dok je crveni cvijet namijenjen za sporne i kontroverzne sastojke koje treba izbjegavati.

INCI Beauty aplikacija | Autor: incibeauty.com incibeauty.com INCI Beauty aplikacija

Možda vas zanima Zlata vrijedni beauty trikovi: kako pravilno našminkati oči, ovisno o obliku Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock

Komentari 0