Beauty

Uz ovu jutarnju rutinu izgledat ćeš tri godine mlađe

Istraživanja su pokazala da doista postoji metoda s pomoću koje ćeš djelovati znatno mlađe. I možeš sve sasvim lako obaviti kod kuće

Definirani mišići, jake ruke, čvrst trbuh... – znamo koliko je sport zdrav i što može napraviti za tonus naših mišića pa tako i za kožu. Međutim, kako da taj pozitivan efekt iskoristimo na licu? Prema najnovijim istraživanjima dermatologa i znanstvenika sa „Northwestern University Feinberg School of Medicine“ u suradnji s osnivačem „Happy Face Yoga“ („Joga za sretno lice“), joga za lice može nam pomoći da izgledamo tri godine mlađe. 

Možda vas zanima Zašto više nikad ne bi smjela staviti zubnu pastu na prištić Rubrika Beauty Beauty

Joga za lice

Istraživanje je objavljeno u časopisu „Jama Dermatology“, a donosi nove spoznaje o djelovanju joge za lice. Kod ispitanica u dobi od 40 do 65 godina se već nakon osam tjedana vježbanja joge za lice – svaki dan najmanje 30 minuta – vidjelo znatno poboljšanje. Nakon toga trebale su raditi te vježbe barem jednom tjedno. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Ispitanice su fotografirane prije istraživanja, za vrijeme i nakon 20 tjedana. Fotografije su pokazane neovisnim dermatolozima koji su trebali procijeniti dob ispitanica. Prema izjavama dermatologa, obrazi ispitanica djeluju punije te općenito mlađe. Na početku istraživanja njihova je dob bila procijenjena na 50,8 godina, a nakon 20 tjedana na 48,1 godinu. 

Možda vas zanima Sušenje lica ručnikom – je li zaista loše za kožu? Rubrika Beauty Beauty

Profesor dermatologije i glavni autor istraživanja – Murat Alam – rekao je da je razlog za mlađi izgled u jačanju mišića lica. „Lice postaje čvršće i napetije te izgleda mlađe“, objašnjava. S godinama lice gubi elastičnost. Masni jastučići između kože i mišića postaju tanji te počinju „tonuti“. Ako se izgrade mišići, i na koži se vidi pozitivan učinak. Jedna mana: metoda zahtijeva dosta vremena. Nešto više od polovice ispitanica tako je odustalo prije kraja ispitivanja. Međutim, žene koje su izdržale do kraja bile su jako zadovoljne postignutim rezultatima. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0