Beauty

Sušenje lica ručnikom – je li zaista loše za kožu?

Zamisli sljedeće: upravo si skinula svoj make-up nakon dugog i napornog dana i na redu je večernja rutina njege kože. Oprala si lice i instinktivno brišeš svoje lice ručnikom…

Vjerojatno si brisanjem lica s ručnikom napravila više štete nego koristi, rezultat je nedavnih istraživanja. Naime, internetska stranica „beauticate“ tvrdi da je to loše za našu kožu te za iskorištavanje maksimuma iz proizvoda za njegu kože. 
Objašnjavaju sljedeće: „Oduvijek je izgledalo kako je ispravno posušiti lice nakon svakog čišćenja. To nam se čini prirodnim. Međutim, proizvodi za njegu kože bolje prodiru u kožu dok je vlažna. Ako si uložila puno novca u te proizvode, naravno da želiš da djeluju.“ 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Koža mora biti vlažna (ne jako mokra) kako bi se pravilno iskoristili svi benefiti proizvoda koje nanosiš na kožu. Spomenuta internetska stranica pozvala je beauty stručnjakinju Jocelyn Petroni, koja je rekla da je najbolje započeti s njegom kože malo prije nego sva voda ispari s površine kože. Ako si prespora, možeš dodatno navlažiti kožu s malo tonika. 

Možda vas zanima 3 kreme koje su kao čaša vode za lice Rubrika Beauty Beauty

Osim toga, brišš li lice s ručnikom, sve bakterije koje trenutačno borave na tvom ručniku (a ima ih!) završit će na koži – pa će svako skidanje make-upa te proizvodi koje koristiš za njegu lica biti beskorisni. 

Dakle, kako „posušiti“ lice bez ručnika? Srećom, stručnjaci su napravili video s uputama i točno nam pokazuju kako to treba napraviti. 

Photo: Getty Images

Komentari 0