Beauty
Mat ruževi

Uz ove trikove nikada više nećeš kupiti "krivi" ruž za usne, koji ti zapravo ne stoji

Ruž za usne je jedan od onih proizvoda koje uvijek imamo sa sobom u torbi, gdje god da idemo. U ponudi je mnogo boja i nijansi ruževa, ali katkad i problema s pronalaskom one prave. U moru raznih boja i formulacija može biti teško pronaći baš onaj ruž koji nam po svemu odgovara. Ili je presvijetao, ili pretaman kada su u pitanju nude nijanse. Kada su u pitanju crvene i narančaste nijanse ruževi nas znaju postarati ili nam učiniti da nam zubi izgledaju žuti, dok ružičaste i ljubičaste nijanse mogu biti #previše" za naš ten. Kako bi pronašla idealnu boju ruža, bez previše muke, otkrivamo trikove koji će ti olakšati kupovinu.

 | Autor: Instagram @cassdimicco Instagram @cassdimicco Foto: Instagram @cassdimicco

Jedan od najboljih trikova za brz i efikasan pronalazak idealne nijanse ruža svaki put je da prvo odrediš svoj podton kože. Ako imaš "topli" podton kože, onda odaberi i toplije boje ruža, dok ćeš hladnije podtonove ruževa odabirati ako je takav i podton tvoje kože. Što to znači? Podton kože se odredit ćeš promatrajući kakve su boje vene na unutarnjoj strani podlaktice. Ako su tvoje vene plavkaste imaš hladniji podton kože, a ako su ti vene zelenkaste imaš topliji podton. 

 | Autor: Instagram @kenzas Instagram @kenzas

Ako ne možeš shvatiti koji podton kože imaš uz trik s venama, pokušaj s nakitom. Ako ti bolje stoji srebrni nakit bolje će ti odgovarati hladniji tonovi ruža za usne, a ako ti bolje stoji zlatni nakit za tebe su topliji ruževi za usne. Možeš biti i treći tip, osoba s neutralnim podtonom, a to znači da ti jednako dobro stoje i srebrni i zlatni nakit, ali onda bi ti trebali odgovarati i svi ruževi.

peachy ruž Možda vas zanima 5 ruževa u nježnoj, breskvastoj boji od kojih se nećemo odvajati ovog proljeća Rubrika Beauty Beauty

Svijetla koža s toplim podtonovima: Isprobaj nijanse ruževa u toplim ružičastim, koraljnim, breskvastim ili nude s toplim, narančastim podtonom.

Svijetla koža s hladnim podtonovima: Ružičasta, nježno ljubičasti i crveni s plavkastim podtonom su boje ruževa za tebe. 

viralni TikTok ruževi | Autor: Instagram @r.e.m.beauty Instagram @r.e.m.beauty

Srednji ton kože s s toplim podtonovima: Ovoj boji kože najbolje odgovaraju nijanse breskve i koralja.

Srednji ton kože s hladnim podtonovima: Dublje i tamnije nijanse ružičaste i ljubičaste, s naglaskom na boje bobičastog voća.  

Tamni ruž | Autor: Instagram@narsissist Instagram@narsissist

Preplanula koža s toplim podtonovima: Nude nijanse s pigmentom breskve, tople smeđe ili karamele, ali i crvena u boji jabuke su tvoje boje.

Preplanula koža s hladnim podtonovima: Ružičasti  i ljubičasti ruževi s podtonovima u plavoj boji odgovaraju ovom podtonu, a ne smijemo zaboraviti ni na bordo ruževe.

Možda vas zanima Tražiš ruž koji njeguje usne i savršene je, trendy boje? Ovaj je obožavan od 1971. godine, evo zašto... Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@drdennisgross

Komentari 0