Beauty

Uz ove trikove miris tvog parfema trajat će cijeli dan

  • Traje li parfem na tvojoj koži cijeli dan ili mu se intenzitet brzo smanjuje?
  • Načinom kojim ga nanosiš znantno utječeš na efikasnost tvog omiljenog parfema
  • Uz nekoliko trikova njegov će miris potrajati dulje i ostat će jednako snažan

Nanošenje parfema mnogima se čini kao najjednostavnija stvar na svijetu. No, to baš i nije tako. Svaki je parfem drugačiji i o njemu, ali i o tvojoj koži, ovisi kako će i koliko će se dugo na tebi osjećati miris.

Međutim, nekoliko malih trikova vrijedi za svaki parfem, a uz njih on će biti jednakog intenziteta i to tijekom cijeloga dana. Ako ih u svoju dnevnu rutinu uvedeš već danas, parfem će na tvojoj koži trajati dulje i mirisati ugodnije.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Možda vas zanima Mislili su da sam luda, ali morala sam ovo probati na jedan dan Rubrika Life&style Life&style

1. Parfem nemoj trljati

Nakon što parfem naneseš na kožu, na vrat, iza ušiju ili najčešće, na zglob ruke, nikako ga nemoj trljati. Nesretna je to navika većine žena, no probaj je se riješiti što prije. Naime, trljanjem se koža zagrijava pa se stvaraju njezini prirodni mirisi i enzimi koji miris mogu promijeniti. Zato je jedini trik u tome da ga poprskaš i ostaviš ga na miru.

Možda vas zanima Kakva fora! Postoji privremena tetovaža s mirisom parfema i moguće ju je naručiti i u Hrvatskoj Rubrika Beauty Beauty

2. Nanesi ga nakon kupanja

Najbolje je parfem nanositi na čistu i hidriranu kožu jer će ona na sebi miris zadržati dulje. Ako se tuširaš uvečer, to bi mogao biti jedan od razloga zašto se tvoj parfem na koži ne zadržava dulje. Osim toga, ako želiš da miris traje dulje, stavi ga na područja na koži koja nećeš prekrivati odjećom kako se ne bi smanjio.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

 

3. Parfemu ne mijenjaj mjesto

Znaš li da promjena temperature na kojoj se parfem čuva može promijeniti njegovu kemijsku strukturu? U tim trenucima nastaju kemijske reakcije koje mu skraćuju rok trajanja. Primjerice, kupaonica i nije najbolje mjesto za njegovo čuvanje jer se u njoj temperatura najviše i najčešće mijenja. Idealno bi ga bilo čuvati na tamnijem mjestu i na sobnoj temperaturi, a za to može poslužiti i originalna kutija u koju ga možeš spremiti.

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

4. Ne kupuj velika pakiranja

Velika pakiranja možda su ti praktična ako parfem trošiš jako brzo, no u suprotnom izabiri manja pakiranja. U njima će parfem ostati nepromijenjen dovoljno dugo da ga stigneš potrošiti jer već tri mjeseca nakon otvaranja on može izgubiti svoj intenzitet.

 

 

 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0