Beauty

Uz ovaj super trik ne moraš čekati vječnost dok ti se osuši lak na noktima

  • Lakiranje noktiju kod kuće ima brojne prednosti, ali i jednu manu
  • Lak na noktima se sporije suši nego što je to slučaj kod kozmetičkog tretmana
  • Kako bi brzo i efikasno mogla mijenjati svoje omiljene nijanse laka kod kuće, imamo rješenje!

Ako si sam svoj majstor i lakiraš nokte u udobnosti svog doma onda si sigurno svjesna brojnih prednosti ovog kućnog tretmana. Možeš to raditi kad hoćeš, a boju noktiju možeš brzo i lako prilagoditi dnevnoj kombinaciji za koju si se odlučila taj dan. Ipak, u odnosu na tretman u kozmetičkim salonima, lakiranje noktiju kod kuće ima jedan nedostatak - sporo sušenje laka za nokte. Malo tko kod kuće ima profesionalne lampe kao u salonima, a izdvajanje 20 minuta dok se lak sasvim ne fiksira u užurbanom tempu nije malo, zar ne?

Možda vas zanima Govorili su im da nisu dovoljno dobre, a pogledaj što su one učinile Rubrika Life&style Life&style

 

Kako bi skratila ovaj postupak sušenja laka i spriječila štetu, jer nema goreg kad se ošteti savršeno nanesen lak, donosimo jednostavan trik. Za samo pet minuta nakon nanošenja laka spremna si za svoje uobičajene aktivnosti, a prije cijelog postupka trebaš samo pripremiti zdjelu s hladnom vodom odnosno nekoliko kockica leda. 

Prije ovog postupka, koji je zapravo jedan od najstarijih iz 'priručnika o ljepoti', nije zgorega ponoviti gradivo. Svoj lak za nokte nanesi u dva sloja, a svakako se potrudi da oni budi tanki, jer nagomilan I izdašan sloj laka za nokte niti jedan trik neće spasiti od uništenja. 

Možda vas zanima Manikirka Lady Gage i Selene Gomez otkriva kakvi će nokti biti najpoželjniji ovog ljeta Rubrika Beauty Beauty

Trik s ledenom vodom je vrlo jednostavan. Najprije napuni malu zdjelu (do otprilike polovice) hladnom vodom, a ako dobro podnosiš hladnoću, rezultat će biti još brži ako u zdjelu dodaš nekoliko kockica leda. Kada si gotova s lakiranjem, jednu po jednu ruku umoči u ledenu vodu, do pet minuta. Kada procijeniš da se tvoj lak fiksirao lagano ga dodirni u kutu pločice nokta kako bi se u to uvjerila. 

To je sve! Nadamo se kako će ti ovaj trik pomoći da ponešto uštediš na svojim dragocjenim minutama, a istodobno se osjećaš lijepo i njegovano

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0