Beauty

Ujutro, navečer ili popodne? U ovo doba dana se najzdravije tuširati

  • Kad se najradije tuširaš – ujutro ili navečer? 
  • Ako misliš da je to sasvim svejedno, varaš se – znanstvenici tvrde nešto sasvim drugačije
  • Otkrivamo kad bi se trebala tuširati ako želiš sačuvati svoju kožu 

Doista, kad se tuširaš? Ako voliš ujutro još snena ući pod fini topli tuš kako bi se razbudila i napunila energijom te kako bi se lakše suočila s dnevnim obavezama – i definitivno nisi sama u tome. Na primjer, prema istraživanju tvrtke YouGov Švedska, 61 posto stanovništva u Velikoj Britaniji čini isto. 

Možda vas zanima Ako se tuširaš svaki dan, ova 3 dijela tijela sigurno pereš prečesto Rubrika Life&style Life&style

Međutim, prema dermatologu dr. Simonu Zokaieu, najbolje je tuširati se navečer. Zašto?

Zato jer spavanje u svoj toj prljavštini te mikrobima i toksinima koje sakupiš tijekom dana daje im priliku da se uvuku u pore, ostavljajući fleke, mrlje - pa čak i dugotrajno oštećenje kože.

„To je argument s vrlo glasnim zagovornicima s obje strane, ali kad je riječ o njezi kože, tuširanje u večernjim satima zaista je najbolja opcija, jer pomaže ukloniti svu šminku, ulje, prljavštinu i onečišćenja koja su se nakupila tijekom dana“, kaže CEO tvrtke FOREO Boris Raspudic. 

Možda vas zanima Oprez! Ovih 6 pogrešaka pri tuširanju može prilično naštetiti tvojoj koži lica, upozoravaju dermatolozi Rubrika Beauty Beauty

I dodaje: "Čini se očiglednim kad to izgovoriš naglas, ali zašto bi htjela ići u krevet s prljavštinom na koži? Premda ti jutarnje tuširanje može pomoći da se probudiš i osiguraš si toliko potrebno vrijeme za planiranje dana, blagodati za tvoju kožu su znatno manje. Čak i ako se baš moraš tuširati ujutro, brzo večernje tuširanje značajno će pomoći zdravlju tvoje kože."  

Možda vas zanima Uz pomoć ova dva trika ogledalo u kupaonici ti se nikad neće zamagliti ma koliko dugo se tuširala Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0